• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Eralp Şahin
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 5
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Eralp Şahin

@Eralp Şahin

5
    İtibar
    10
    Profil Görüntülemeleri
    5
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Eralp Şahin Takip etme Takip Et

Eralp Şahin tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: (H1B) Çalışma Vizesi

Dün bir mesaj atmıştım 1 gün içinde bir kaç şey değişti. Durumumuzu özet vermek gerekirse:

1. Ben F-1 STEM OPT, eşim de F-2 olarak Amerika'da yaşıyoruz.
      2. Bana H-1B eşime de H-4 vizesi Change of Status başvurulmuştu.
      3. Benim H-1B'm onaylandı. Fakat H-4 aylar sürüyor.
      4. Eşim bir okuldan waitlist'ten son ayda kabul aldı ve F2 ve H-4 bekleyen statüsüyle başlayamayacağı için acilen H-4 vize randevusu almayı planladı.
      5. Şansa 9 Kasım'da vize randevusu vardı ve onu aldı.
      6. 10 gün bekleme falan hesaba katınca 2 güne Türkiye'ye geri gitmesi gerekiyordu.
      7. Ben de eşime katılayım ve vize damgamızı beraber alalım, hem de belki daha kesin olur diye aldığı randevuyu iptal ettik ve beraber yeni bir randevu oluşturduk.
      8. Hala 9 Kasım görünüyordu biz vize ücretini öderken ama randevu alma sayfasına gelince en yakın Kasım 23 göründü ve onu aldık.

Şimdi ikimiz beraber Kasım 23 randevusundan 10 gün olacak şekilde Türkiye'ye gelip vizemizi alıp geri dönmeyi planlıyoruz. Eşimin oryantasyonu 6 Aralıkta başlıyor.

Çok sancılı bir süreç, özellikle koronavirüs döneminde. Burada paylaşmak istedim. Umuyorum sonra da hiçbir sıkıntı olmadı yetiştirdik yazabilirim.

Çalışma Vizeleri (H içinde yayımlandı
      E
      Eralp Şahin

PTT pasaportlarımız için 24'ü akşamı bize mesaj attı genel merkezde olduğuna dair.
      25'i sabah saatlerinde de teslim almak üzere PTT Levent şubesine ulaşmış.

PTT'nin ne kadar süreceği belli olmaz ve 2019 yılında görüşmeden sonra 10 gün sürmüş diye memlekete değil PTT Levent'e gelmesini istemiştik. Bu kadar hızlı olacağını bilseydik İstanbulda 2 gün daha kalıp alıp dönerdik.

Beklediğimizden daha hızlı, konsolosluğun çok yoğun olmaması yüzünden diye tahmin ediyorum.

E
      Eralp Şahin

Vize randevusuna girdim sorunsuz geçti. İceriyi biraz degistirmisler eskiden oturup beklenirdi bu sefer herkes ayni sirada teker teker islem goruyordu. 23 Kasim sabahi onaylandi vizemiz benim ve esimin. Simdi bakalim PTT Levent’e kac gun surecek gelmesi. Tesekkurler buradaki cevaplar icin.

E
      Eralp Şahin

Eralp Şahin tarafından gönderilen son iletiler

PTT pasaportlarımız için 24'ü akşamı bize mesaj attı genel merkezde olduğuna dair.
      25'i sabah saatlerinde de teslim almak üzere PTT Levent şubesine ulaşmış.

PTT'nin ne kadar süreceği belli olmaz ve 2019 yılında görüşmeden sonra 10 gün sürmüş diye memlekete değil PTT Levent'e gelmesini istemiştik. Bu kadar hızlı olacağını bilseydik İstanbulda 2 gün daha kalıp alıp dönerdik.

Beklediğimizden daha hızlı, konsolosluğun çok yoğun olmaması yüzünden diye tahmin ediyorum.

E
      Eralp Şahin

Vize randevusuna girdim sorunsuz geçti. İceriyi biraz degistirmisler eskiden oturup beklenirdi bu sefer herkes ayni sirada teker teker islem goruyordu. 23 Kasim sabahi onaylandi vizemiz benim ve esimin. Simdi bakalim PTT Levent’e kac gun surecek gelmesi. Tesekkurler buradaki cevaplar icin.

E
      Eralp Şahin

@crazycells teşekkürler mesajınız için. Şu ana kadar asla vize sorunu yaşamadım ben, fakat babam tam covid öncesi turist vizesine başvurduğunda idari işleme kalmıştı, umarım bize de böyle bir şey olmaz.

E
      Eralp Şahin

Dün bir mesaj atmıştım 1 gün içinde bir kaç şey değişti. Durumumuzu özet vermek gerekirse:

1. Ben F-1 STEM OPT, eşim de F-2 olarak Amerika'da yaşıyoruz.
      2. Bana H-1B eşime de H-4 vizesi Change of Status başvurulmuştu.
      3. Benim H-1B'm onaylandı. Fakat H-4 aylar sürüyor.
      4. Eşim bir okuldan waitlist'ten son ayda kabul aldı ve F2 ve H-4 bekleyen statüsüyle başlayamayacağı için acilen H-4 vize randevusu almayı planladı.
      5. Şansa 9 Kasım'da vize randevusu vardı ve onu aldı.
      6. 10 gün bekleme falan hesaba katınca 2 güne Türkiye'ye geri gitmesi gerekiyordu.
      7. Ben de eşime katılayım ve vize damgamızı beraber alalım, hem de belki daha kesin olur diye aldığı randevuyu iptal ettik ve beraber yeni bir randevu oluşturduk.
      8. Hala 9 Kasım görünüyordu biz vize ücretini öderken ama randevu alma sayfasına gelince en yakın Kasım 23 göründü ve onu aldık.

Şimdi ikimiz beraber Kasım 23 randevusundan 10 gün olacak şekilde Türkiye'ye gelip vizemizi alıp geri dönmeyi planlıyoruz. Eşimin oryantasyonu 6 Aralıkta başlıyor.

Çok sancılı bir süreç, özellikle koronavirüs döneminde. Burada paylaşmak istedim. Umuyorum sonra da hiçbir sıkıntı olmadı yetiştirdik yazabilirim.

E
      Eralp Şahin