• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mehmet.53
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mehmet.53

@mehmet.53

0
    İtibar
    9
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mehmet.53 Takip etme Takip Et

mehmet.53 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Mülakatsız B1/B2 Turist Vizesi Yenileme

@seda-2 eğer UPS ile belge teslim etme sorunundan bahsediyorsanız maalesef bir çözüm bulamadım. Ne kadar aradıysam da geri bildirim bırakıp cevaplar aldıysam da bilgisi olan birisi yok sanırım. Ben de mecburen İstanbul VFS ye elden teslim ettim. Yeni randevular bir sonraki seneye çıkıyor daha fazla ertelemek istemedim.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      M
      mehmet.53

Herkese merhaba, belgelerin UPS ile teslimi için https://vfs.gtspremium.com sitesinde "Interview Waiver Application" seçeneğini ile ödeme yapmak gerekiyormuş. Ancak ben de sadece "Premium Delivery" seçeneği görünüyor. Sizler bu seçeneği görüntüleyebiliyor musunuz ya da bu şekilde belge teslimi için ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı? Çok teşekkür ederim.

M
      mehmet.53
    • RE: Göçmen Olmayan Vize Başvurularındaki Mülakatsız Vize Yenileme İşlemlerinde Değişiklik (Ağustos 2025)

Merhabalar, yeni sistemde mülakatsız vize yenilemede premium teslim konumlarına(UPS) belgeleri teslim etme için ücret ödemesi yapan varsa yardımcı olabilir mi? Ödeme nereden yapılması gerekiyor? Nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor?

Gündem içinde yayımlandı
      M
      mehmet.53

Ben daha once doldurmustum o kisimlari ve IST8 secmistim. Simdi randevumu yeniledigimde IST1 gorunuyo ancak oncelik kisminda Interview Waiver yaziyor. Tekrardan doldurmam gerekiyor mu acaba?
      Ayrica belge teslim icin odeme yapilan sitede onceden belge alma ve teslim etme icin iki secenek varken suan sadece belge alma icin bir secenek var. O secenekle odeme yapip belge teslim etme de yapabilecek miyim? Yeni surecle ilgili bilgisi olan var mi? Tesekkur ederim simdiden.

M
      mehmet.53
    • RE: Göçmen Olmayan Vize Başvurularındaki Mülakatsız Vize Yenileme İşlemlerinde Değişiklik (Ağustos 2025)

Merhaba arkadaslar, 15 agustos sonrasi bazi degisimler olmus. Ben bu tarihten önce mulakatsiz vize yenileme icin basvurumu yapmistim ve IST8 secenegini secmistim. Randevumu daha erkene cektim ve teyit belgesinde bunun IST1 oldugunu gordum. Suanda IST8 sekilde bir secenek yokmus sanirim. Diger basliklar altinda bu sekilde yazilmis. Tekrardan bir basvuru yapmama gerek var mi? Yoksa randevu gunumde bu teyit dosyasi ile devam edebilir miyim?
      Ayrica belgeleri teslim icin daha once iki secenek cikiyordu. Biri teslim etme biri teslim alma icin. Suan da sadece teslim alma icin secenek cikiyor. Sadece bununla odeme yapmak yeterli mi oluyor artik? Degisen sisteme gore nasil yol izlemeliyim? Simdiden cok tesekkur ederim.

Gündem içinde yayımlandı
      M
      mehmet.53

@seda-2 cevabınız için çok teşekkür ederim. Başka bir arkadaş VFS' nin İstanbul adresini yazmamız gerekiyor diye yazmıştı ama zaten önceki adımlarda İstanbul diye seçiyoruz. Dolayısıyla VFS adresi yazmamız mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca ilgili ekranda başlık olarak "Teslimat Adresi" yazmışlar o da kafa karışıklığına sebep oldu. Sonuç olarak barkodda teslimat adresi olarak VFS' nin İstanbul adresi çıkıyorsa zaten kendi adresimizi girmemiz mantıklı olacaktır. Barkoddaki bu bilgiyi ödemeyi yaptıktan sonra mı görüntüleyebiliyoruz?

Teyit mektubu için 9 sayfa diye yazdım ama dediğiniz gibi ilk 3 sayfada bilgilerim var diğer sayfalarda talimatlar yer alıyor. Yine de ilk sayfasını paylaşayım buradan hem emin olmak için hem de bilmeyen arkadaşlara yol göstermesi açısından. Aynı belgeden bahsediyoruz değil mi?

Screenshot 2025-08-07 at 15.40.40.png

M
      mehmet.53

Herkese merhaba, vize yenileme sürecim ile ilgili geldiğim son noktayı özetlemek ve bir kaç soru sormak istiyorum. Gerekli tüm adımları tamamlayıp son aşamaya kadar geldim. Geldiğim bu noktada belgelerimi teslim etmem gerekiyor. Premium teslimat ile belgelerimi teslim etmek istiyorum. Randevu alabiliyorum ama 1z ile başlayan bir barkod oluşmuyor ve UPS ile gönderim sağlayamıyorum. Burada okuduğum kadarıyla https://vfs.gtspremium.com/#/ adresi üzerinden ödeme yapmam gerekiyor ve sonrasında oluşacak 1z kodu ile UPS ile gönderim sağlamam gerekiyor. Sorularım ve netleştirmek istediğim noktalar şunlar;
      1- Bu link üzerinden belgelerimi göndermek "Interview Waiver/221G/visa correction- address submission" seçeneğini seçip ödeme yapmam gerekiyor değil mi?
      2- Bu seçimi yapıp ilerlediğimde "Delivery Information" aşamasında teslimat adresi girmemi istiyor. Bu aşamada VFS Global İstanbul adresi girmeliyim değil mi? Aşağıdaki gibi;
      Alıcı Adı VFS GLOBAL – Vize Başvuru Merkezi İstanbul
      Adres Astoria İş Merkezi, Kat: B1, Bölüm: M40, Esentepe Mah., Büyükdere Cad. No:127, Şişli / İstanbul, 34394
      Telefon +90 212 373 58 00
      E-posta [email protected]
      3- Gönderilmesi gerekli belgeler de Güncel pasaport (vize basılacak olan), Eski pasaport (ABD vizesi içeren), DS-160 onay sayfası, 1 adet uygun biyometrik fotoğraf yazıyor. Ancak burada okuduğum kadarıyla Interview Waiver randevu teyit belgesi(Randevu oluşturduktan sonra oluşan 9 sayfalık belge) de eklenmesi gerekiyor denilmiş. Bu belgeyi de eklemem gerekiyor mu?
      4- Pasaportumun geri gönderilmesi seçeneği olarak da premium teslim alma seçtim. Bunun için de ödeme yapılacak diye anladım. Bu ödemeyi de https://vfs.gtspremium.com/#/ sitesinden "Premium Delivery" seçeneğine tıklayarak ve kendi adresimi girerek yapmam mı gerekiyor?
      5- Eğer ödemeyi yapacaksam hemen mi yapmalıyım vize durumum sonuçlandıktan sonra mı yapmalıyım?

@atakan-taskin ve @seda-2 sizler daha önce bu süreçleri tamamladınız sanıyorum. Mesajımı görmeniz için sizleri özellikle ekledim. Herkese cevapları için teşekkür ederim. Herkese bu süreçte kolaylıklar diliyorum.

M
      mehmet.53