Merhaba. Amerika'da yatırım yoluyla vatandaşlık almak istiyoruz. Ne tür yatırımlar bu kapsamdadır? Örnek olarak şu an bize yatırım olarak çiftlik ve çiftlik evi önerildi. Minnesota eyaletinde 450.000 $ civarında bir çiftlik evi var önümüzde, ancak hem konum itibariyle hem de evin ve çiftliğin yapısı itibariyle bu miktarı hakettiğini düşünmüyorum. Ayrıca yatırımcı vizesi ve vatandaşlık alabilmek için asgari yatırım tutarının en az 500.000 $ olduğunu okumuştum. Bu bilgi yanlış mıdır?
Bize böyle bir seçenek sunulmasının mantığını anlayamadım.
Sizce bu eyalette bu tutarda bir yatırım yapılması mantıklı mı?
Çiftlik yatırımlarında proje kapsamında olan eyaletler hangileri?
Keza ileride elden çıkarmak istesek bu konuda da sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Birkaç gayrimenkul sitesi buldum, birkaç hoşuma giden gayrimenkul de buldum fakat sizlerden de iyi bir araştırma yapabilmem adına yönlendirmelerinizi ve iyi siteleri paylaşmanızı rica ediyorum. Bu konuda kapsamlı bilgisi olanlardan bilgi talep ediyorum.
Birkaç çalışan ve ailesi de daimi olarak Amerika'da kalacak, onlara da vize ve vatandaşlık başvurusu yapacağız. Çalışan da götürebilmek için hangi vize tipine başvurmak gerekir tüm bu sorularım için aydınlatmalarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.
Hayırlı günler.