• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. kekmnky
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

kekmnky

@kekmnky

0
    İtibar
    2
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

kekmnky Takip etme Takip Et

kekmnky tarafından gönderilen son iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba @crazycells, yanitiniz icin cok tesekkurler.

Acikcasi ne DS-2019 formumda ne de vize basvuru surecimde herhangi bir sarttan bahsedilmedi. Ben de insanlarin bu tarz yukumlulukler altina girdiginden oturu red yediklerini dusunuyordum ama herhangi bir sart soz konusu degil. Sorun yasayanlarin ortak ozelligi "government funding" ibaresi. Acaba burada da benzer bir problemle karsilasan oldu mu diye merak ediyordum ama sanirim cok az rastlanan bir durumla karsi karsiyayim.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      K
      kekmnky

Merhaba @crazycells, yanitiniz icin cok tesekkurler.

Onceki mesajimda eksik bir bilgi verdigimi farkettim ve bir devam sorusu sormak istiyorum. J1 ile olan stajimda burada bir universitede arastirma yapmistim (muhendis olarak) ve DS-2019 formu uzerinde "government funding" kismi isaretli. Bahsettigim amerika forumlarinda sorun yasayan kisilerin cogu bu durum altinda red almis. Sizin de bu durumu dogrular nitelikte bir gozleminiz var mi yoksa diger ulkelere gore onyargi bu durumda da mi mevcut?

Tesekkurler.

K
      kekmnky

Herkese merhaba,

2017 yilindan beri F1 vizesi ile amerikada bulunmaktayim. 2016 yilinda 3 aylik bir J1 stajinin ardindan waiver almadan buraya geldim ve bu yuzden halen 2 yil gereksinimim devam ediyor. Gerek green card basvurusu gerek de H1Bye gecis gibi sebeplerden oturu ileride ugrasmamak adina bu siralar waive etmeyi dusunuyorum. Amerika icerisinde bazi forumlardan okudugum kadariyla waiver basvurusu red yiyen cok insan var. Bu biraz gozumu korkuttu ve de fikir almak icin buraya yazmak istedim. Bahsettigim red yemis olan kisilerin cogu turk degil ve de turk forumlarinda bu surecten genelde oldukca kolay olarak bahsedilmekte. Bu da bana Turklerin waiver konusunda daha az sorun yasadigi izlenimini uyandirdi. Genel olarak waiverda basari orani nedir, elimizde boyle bir bilgi var mi?

Simdiden tesekkurler.

K
      kekmnky