Sayın Üyeler
Ben Atacan Dinçer, 2025 yılı Green Card (DV Lottery) talihlilerinden biriyim. Sıra numaram 10.000’li aralıklarda yer almaktadır. Sürecin bu aşamasında karşılaştığım bazı durumlarla ilgili olarak, tecrübelerinizi ve yönlendirmelerinizi rica etmek amacıyla bu mesajı iletmekteyim.
Benimle benzer sıra numarasına sahip olan bazı kişilerin, 2024 yılının Kasım–Aralık aylarında mülakat tarihlerini aldıkları ve bu mülakatları 2025 Ocak–Şubat aylarında gerçekleştirdikleri bilgisine ulaştım. Bu kişilerin büyük kısmının dosyalarını başka ülkelere (örneğin Hong Kong, Bangkok, Viyana gibi) taşıyarak süreçlerini hızlandırdıkları görülmektedir. Ancak benim dosyam halen Ankara Konsolosluğu’ndadır ve bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmamıştır.
Ayrıca, başvuru sırasında bekâr olmama rağmen Ekim 2024’te evlendim. Bu evlilikle ilgili olarak eşimi sürece dahil ettim ve kendisine ait belgeleri Ocak 2025’te sisteme gönderdim. Ancak bu güncelleme sonrasında KCC’ye e-posta yoluyla ulaştığımda yalnızca otomatik yanıt aldım ve bilgilerin artık değiştirilemeyeceği ifade edildi.
Bu kapsamda aşağıdaki konular hakkında bilgi ve tecrübe paylaşmanızı rica ediyorum:
1. Sıra numaramla benzer durumda olan kişilerin dosyalarını farklı konsolosluklara taşıyarak süreci ilerletmeleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu uygulamanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
2. Ankara Konsolosluğu’nda kalan ve henüz işlem görmemiş dosyalar için genel süreç hakkında bilginiz var mı? Bu durumda ne gibi adımlar atmamı önerirsiniz?
3. Ekim ayında gerçekleştirdiğim evlilik sonrası eşimi sürece dahil ettim ve gerekli belgeleri sundum. Buna rağmen sistemde bu güncellemenin işlenmemesi süreci nasıl etkiler? Bu durum eşim açısından bir hak kaybına yol açar mı?
4. Benzer durumda olan, yani hem sırada olup hâlâ mülakat alamayan hem de eş durumu nedeniyle belirsizlik yaşayan başka talihliler var mı? Bu konuda iletişime geçebileceğim topluluk, forum ya da bilgi paylaşım ağı önerebilir misiniz?
Sürecin sağlıklı ilerlemesi adına yönlendirme ve desteklerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Atacan Dinçer
DV 2025 Talihlisi
Case Number: 2025EU00010XXX