Merhabalar herkese,
Ben de yasadigim deneyimlerden ve forumda gorup okuyup hazirliksiz yakalandigim seylerden bahsetmek istiyorum kisaca ki diğer arkadaslar da faydalansin.
Oncelikle benim randevum 7:30daydi ve diger saatlerde mulakatlari olan adaylar erken geldikleri icin oldukca uzun bir sira oluyor ama endiselenmeyin guvenlik gorevlileri oncelik olarak sizi iceri aliyor.
Kisa bir guvenlik kontrolunden geciyorsunuz. Yaninizda telefon dahil hicbir sey istemiyorlar neredeyse. Giris kisminin saginda merdivenlerden asagida bir emanetci var oraya birakabiliyorsunuz. Ben 3-4 saat biraktim 200 lira gibi bir para odedim.
Sonrasindan ana binaya geciyorsunuz ilk once sizden 330 dolarlik ucreti istiyorlar. Ben ilk yanlisi burada yaptim. Kartin gecerli olacagini dusunup hazirlikli gitmemistim ama biri dolar biri kredi kartina bagli iki denemede de parayi cekemedi. Yaninizda telefon da olmadigi icin halledemiyorsunuz. Neyseki gorevli arkadas bana bir kart verdi ve bununla disari cikabilecegimi ve sira beklemeden iceri girecegimi soyledi. Ciktiginizda telefonunuz da olmayinca bi napicam ben korkunuz oluyor en azindan sahsen bende oldu. Konsoloslugun girisinde bir akbank atmsi var oradan miktarin belirli kismini cekip sonra söğütözü metroya yururken qnb finans bankasindaki atmden de kalani cektim. Bu sogukta bunlarla ugrasmamak icin yaninizda parayi nakit goturun. Tl de dolar da kabul ediyorlar.
Elimdeki karti gostererek tekrar iceriye girdim hizlica. Orada size yardimci olan arkadaslar var o sagolsun ekstra bir sira beklemeden parayi odedim.
Sonrasinda size verilen sira numarasini beklemeye basliyorsunuz. Burada evraklariniz teslim ediliyor sadece. Benim denk geldigim gorevli e devletten aldigim mezuniyet belgemi de mavi diplomami da kabul etmedi. Sadece diplomanin fotokopisini istedi. Burada diğerlerinin kabul gordugunu okudugumu hatirliyorum o yuzden o sekilde goturmustum. Neyseki diplomamin asli yanimdaydi kendisi bir fotokopi çekti. Ama diplomasini almayan cok tanigidim var siz de dikkatli olun derim. Mavi diploma avrupa onayli bir diplomadir onu bile kabul etmedi öyle düşünün. Belki gorevli kaynakli da olabilir emin degilim.
Size mailde iletilenden ekstra hicbir belge istemiyor. Ama ben tek oldugum icin de bu surecte zorlanmamis olabilirim. Cunku cocuklu aileler cok daha fazla zaman geçiriyorlardi. Adresiniz degisecek mi diye sordu yeni adresi ilettim. Ingilizce biliyor musun dedi ben de cok iyi degil dedim turkce yapsam daha iyi olur dedim gorusmeyi ama cok umursamadi bence
sonra belgelerimi zarfa koydu beni ilk odemenin alindigi bankolarin oraya yonlendirdi. Sira numaram tekrar yandi ve gorusmeyi gerceklestirmeye gittim.
Vize gorusmesi benim icin en kolay kisimdi. Turkce yapmak istiyorum dememe ragmen ingilizce yaptim. Burada yazilan klasik sorular haricinde hicbir sey sorulmadi, parmak izlerim alindi ve vizeyi aldigimi iletti gorevli 5 dakika surdu surmedi diyebilirim.
Bendeki deneyimler bu kadar. Bu forumdan iyi kotu faydalandigim icin kendi deneyimlerimi aktarmak istedim. Ilk kez yaziyorum umarim yasadiklarim diger arkadaslara faydali olur. Darisi herkesin basina diyelim.