Herkese Selamlar Türkiye'den...
Ben turist vizesiyle gelip E-2 ile göçmen olmayı planlıyorum.
4 ve 10 yaşlarında 2 çocuğum var, özellikle onların iyi eğitim alması noktasından çıkışla bu göç olayını düşünüyorum. Yoksa Türkiye şartlarında epey iyi konumdayım keyfimi bozup risk alma sebebim %80 çocukların eğitimi ve dünya vatandaşı olması düşüncesi. Kalan %20'de biraz gidip nefes almak belki kendimize de yeni beceriler kazandıracak birşeyler bulabiliriz fikri.
Houston başlangıç için iyi bir nokta olarak anlatılıyor maliyetler vb. durumlardan dolayı ve Cypress bölgesini düşünüyorum. Ortalama giderlerim 2025 itibariyle güncel olarak ne kadar olabilir sizce? ( Kira+Kreş+Sigortalar+Faturalar vb.)
E-2'yi eşim adına yapıp kendim çalışma izniyle ingilizcemi geliştirecek işlerden birinde çalışabilirim. (İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum çok fazla)
EB3 üzerinden GreenCard'a gitmek istiyorum. Vasıflı ile Vasıfsız arasında sonuçlanma konusunda süre farkı var mıdır? Bu EB3 neden 3-4 yıl arası süreyle beklenmek zorunda, genelde araştırdığımda söylenen bu ve Houston'da başvurduğumda alakasız başka bi eyalet ve şehirden iş çıkması durumunda oraya mı gitmek zorunda kalıyoruz. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.