• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. konyadakipenguenadam
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    K
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    konyadakipenguenadam

    @konyadakipenguenadam

    0
    İtibar
    8
    Profil Görüntülemeleri
    4
    İleti
    0
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    konyadakipenguenadam Takip etme Takip Et

    konyadakipenguenadam tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      @nimble anladim, cok tesekkur ederim.

      Tum bu bahsettiginiz detaylar ileride isime yarayacaktir diye dusunuyorum. Etrafta cok fazla bilgi kirliligi var acikcasi. O yuzden de dogru bilgiye ulasmak pek kolay olmuyor. Mesela bir arkadasim, kendi arkadasinin H1B vizesi icin kabul aldiktan sonra, bu sebeple 2 yil kuralini kaldirmaya basvurdugundan bahsetti. Ote yandan baska bir arkadasim ise kendi arkadasinin NIW'a basvurabilmek icin once 2 yil kuralini kaldirttigindan ve bunun bu sirayla yapilmasi gerektiginden bahsetmisti. Simdi sizin dediginize gore ise NIW kabulu aldiktan sonra 2 yil kuralini kaldirmaya basvurabiliyoruz. Ayrica waiver basvurusunda H1B kabulunun veya EB2 onayinin gerekli olmadigini soyluyorsunuz. Sonucta siz bu olayin birinci dereceden muhattabi oldugunuz icin tecrubelerinizi gozardi etmemekte fayda var diye dusunuyorum.

      Sanirim tum bu anlatilanlari derleyip, zamani geldiginde ortak bir sonuc cikarmak gerekecek. Yardimci oldugunuz icin tekrar cok tesekkur ederim!

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      K
      konyadakipenguenadam
    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      @nimble Anladim, cok tesekkurler.

      Son olarak aklima takilan bir konu daha var. Diyelim vizemi 2 yil daha uzattim ve 2 yil engelimi kaldirmak istiyorum. Bunu kaldirmak icin herhangi bir yerden H1B icin ise giris/kabul yazisi vs gerekiyor mu yoksa herhangi bir nedenim olmadan sadece 2 yil kuralini kaldirmak icin basvurabilir miyim? Diyelim ki EB-2 NIW'a basvurmak istiyorum ama bunu vizemi 2 yil uzatir uzatmaz ilk 6-8 ay icinde yapmayi hedefliyorum. Bu durum icin 2 yil kuralini onceden kaldirabilir miyim yoksa 2 yil kuralini kaldirmak icin EB-2 NIW vizesine gecis basvurusu yapacagimi bir sebep olarak mi gostermem gerekir? Yani kisacasi; 2 yil kuralini kaldirmak icin herhangi bir sebep gostermek gerekiyor mu?

      Amacim 2 yil kuralini olabildigince cabuk kaldirip (tabi vizemi uzattigimi farzediyorum; o yuzden su an icin herhangi bir waiver girisiminde bulunmayacagim) kendime EB-2 NIW vizesine basvurabilmek icin biraz zaman yaratmak ve bu surede de olabildigince akademik calismada bulunmak (tabi bu sure icinde ek olarak green card lottery kovalamak). Bu konuda bilginiz varsa ve paylasirsaniz cok memnun olurum. Tesekkurler.

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      K
      konyadakipenguenadam
    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      @nimble Ayrintili cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

      Aslinda amacim J1 vizesiyle bir sure daha (mesela 1-2 yil daha) postdoctoral associate olarak su anki universitemde calismaya devam etmek ve bu sure icerisinde de Amerika'da akademik pozisyon kovalamak. Akademik pozisyon bulabilmek cok kolay olmadigi icin olabildigince cabuk 2 yil kuralini kaldirmayi ve uygun firsati buldugumda da H1B gecisini yapmayi planliyorum.

      Kariyerime ve bundan sonraki yasantima Amerika'da devam etmek icin Belcika'da kalici oturum/vatandaslik alabilme ihtimalinden vazgectim (eger Belcika'da bir yil daha kalsaydim - su an aslinda 3 ayim kalmisti - kalici oturum ve vatandaslik alma hakkini kazanacaktim). Onume bazi firsatlar cikinca bazi seylerden feragat etmek zorunda kaldim. Uzun zamandir da gecici oturum vs islerinden bunaldigim icin artik kalici bir sekilde bir yere yerlesmek istiyorum ve bu surecte de sorun yasamak istemiyorum. Acikcasi bu yuzden 2 yil kuralini kaldirmak istiyorum.

      Deginiz gibi waiver sonrasi J1 uzatma veya transfer yapilamiyorsa su an icin 2 yil kuralini kaldirma konusu cok acele durmuyor sanki. Ben su an calisan statusunde oldugum icin acikcasi 2 yil kuralini kisa surede kaldirip, J1 statumu de H1B'ye cevirmeyi hedeflemistim. Sanirim boyle bir adim atmadan once universitemde bu islere bakan birimle irtibata gecsem iyi olacak gibi duruyor. DS2019 uzerindeki son tarihe kadar (yaklasik 8 ay kaldi) 2 yil kuralini kaldirmak ve J1'den H1B'ye gecmek de pek olasi gorunmuyor sanki. Sanirim en mantiklisi, kontratimi en az iki yil daha uzatip sonrasinda waiver basvurusu yapmak gibi gorunuyor.

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      K
      konyadakipenguenadam
    • RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

      Merhaba, J1 vizesi ile yaklasik olarak 4 ay once Postdoctoral Assosicate olarak MIT'de calismaya basladim. Maalesef ben de iki yil kuralina tabiyim (exchange visitor skills list). DS2019 surem 1 yillik ve bu surec bitmeden 2 yil kuralini kaldirmak istiyorum. Diyelim waive surecini simdi baslattim ve olumlu sonuclandi. J1 vize statumu, waive basvurum olumlu sonuclandiktan sonra hemen degistirmem mi gerekiyor yoksa DS2019 surem dolana kadar bir is bulup H1B'ye gecebilir miyim? Maalesef bir is veya akademik pozisyon bulup, H1B'ye gecis o kadar kolay degil; farkindayim.

      Ayrica, mevcut kontratimi 1-2 yil daha uzatma imkanim da var. O yuzden waive surecini ne zaman baslatmaliyim acikcasi pek bir fikrim yok. Sanirim kontratim bittiginde yeniden J1 vizesine basvurmam gerekecegi icin tekrar waiver ile ugrasmam da gerekecek. Eger boyle bir durum varsa, mevcut DS2019'umu iki yil daha uzatip sonrasinda mi waive surecini baslatmaliyim? Bu konulari cok arastirdim ama net bir sey bulamadim. Eger yardimci olabilirseniz cok memnum olurum. Tesekkurler.

      Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      K
      konyadakipenguenadam