Bugün vize randevum vardı ve red aldım. Boğaziçi üniversitesi öğrencisiyim, daha önce 1 kere yurtdışına çıktım o da Kıbrıs'dı ve Nisan ayında aldığım 10 yıllık Kanada vizem var. Massachusetts'e turistik olarak gitmek istiyordum.
Pasaport kontrolü, parmak izi aşamalarından sonra mülakata geçiyorsunuz. 4 gişe çalışıyordu. Zenci bir hanım, gözlüklü kel bir bey, genç gözlüklü bir bey ve Asyalı Hanım. Zenci hanımefendi ve genç gözlüklü beyfendi çok daha sevimli insanlardı. Genç gözlüklü beyefendinin onay oranı daha yüksek gibiydi. Ona denk geleyim diye dua ederken, şu meşhur Asyalı hanıma denk geldim.
K:konsolosluk görevlisi,
B:ben
B:Merhaba günaydın
K: Merhaba (pasaportumu uzattım)
K:Niçin amerika'ya gitmek istiyorsunuz?
B: Turistik amaçlı
K:Tek mi gideceksiniz?
B:evet
K:ne iş yapıyorsunuz?
B:öğrenciyim
K:Annenizin veya babanızın amerikan vizesi ya da vatandaşlığı var mı?
B: hayır yok
K:Vizeniz onaylanmamıştır.
Görüşme maksimum 1-2 dakika sürmüştür. DS-160'da ki hiçbir soruyu sormadı. Formda Boston ve Cambdrige'deki müzeleri ve tarihi yerleri belirterek 2 hafta kalacağımı belirtmiştim. Onu da sormadı. Daha önce iki önemli global ilaç firmasında da staj yapmıştım forma onları da eklemiştim. Bu yerlerden aldığım çalışma belgeleri, öğrenci belgem, hesap dökümlerim her şeyim yanımdaydı hiçbir evrak istemedi.
Hiçbir tutarsızlık vs yoktu neyse onu belirttim zaten. Belki de pasaportumun boş olmasından dolayı red aldım belki de öğrenci olarak tek seyahat etmek istediğim için bilmiyorum. Eğitim, iş gibi kritik bir durumum yoktu fakat onca harcanan emek, para, zaman boşuna gittiği için üzüldüm tabii ki.
Güvenlik görevlisinin söylediğine göre bugünün red oranları yüksekmiş bir önceki günlere göre.
Neden red aldım bilmiyorum ama bir süre başvuru yapmayacağım.