• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. merlin
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 27
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 14
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

merlin

@merlin

46
    İtibar
    114
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    27
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Denizli Yaş: 21

merlin Takip etme Takip Et

merlin tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

dostlar ANKARA mülakatım dün onaylandı ve hızlı bir şekilde deneyimimi yazacağım. mülakatım 7.30 daydı. ben 7.00 de kapı önündeki sıraya girdim. hava eksi derecedeydi. 1 saatten daha uzun süre dışarıda bekledik. her zaman böyle aksak mı işliyorlar bilmiyorum ama kesinlikle sıkı giyinin.
      sıra bana geldi. görevliye aktif pasaportumu verdim. 15 dk sonra pasaportumu göstererek beni içeri çağırdılar. güvenlik kontrolünden geçip mülakat yerine yürüdüm. ağır siyah kapıyı açmaya çalışan kadına yardım ettim ve içeri girdim. (saat 8.30)
      içeride hemen yönlendiriliyorsunuz. 330 doları ödemek için 30 dk bekledim. ardından belgelerimi teslim etmek için numara verildi. bunu da 30 dk bekledim. ds260 formunda herhangi bir değişiklik isteğiniz varsa burada belirtmeniz gerekiyor. ben green card ın gideceği adresi değiştirdim. ayrıca kronik hastalığımın bulaşıcı olmadığı için hastalıklar kısmına yazmadığımı, ama unganlarda bunu belgelerle belirttiğimi söyledim. sıkıntı yok dedi.
      şimdi benden istediği belgeleri yazıyorum
      2 foto
      pasaport (+abd vizeliyse eski pasaportu da istiyor*)
      sağlık dosyası (unganlar)
      adli sicil kaydı (arşivli, e-devlet)
      askerlik belgesi (e-devlet)
      nüfus kayıt örneği (kişi, e-devlet)
      banka hesap dökümü
      lise ve üni diploması (türkçe) (apostil gerekmiyor) (okulla yaptığım staj belgelerini istemedi) (lise diplomasının orijinali + çıktısı (kaşeli şekilde) üni diplomasınıysa e-devletten çıkardım)
      BENDEN YALNIZCA BU BELGELER İSTENDİ (TÜM BELGELERİ TÜRKÇE VERDİM)
      şimdi mülakata geliyorum. 10 dk sıra bekledim. (9.40)
      mülakatı ingilizce yaptık. parmak izlerimi bastım. nereye gideceğimi, tanıdığımın olup olmadığını ve iş olarak ne yapacağımı sordu. ayrıca halihazırda okuduğum mühendislik programını ne yapacağımı sordu. lise alanım uçak bakım teknisyenliğinden devam edeceğimi söyledim. ardından belgemin onaylandığını söyledi. son olarak orada eğitim almayı düşündüğümden bahsettim ve devlet eğitim desteği almanın 5 yıl sonraki vatandaş olma kısmında problem oluşturup oluşturmadığını sordum. bilmediğini söyledi. sohbet çok keyifliydi. tamamen rahat olun.

bu arada tüm bu beklemeler esnasında bende heyecanın emaresi yoktu. (zaten 1.5 yıl beklemişiz verin de gidek durumu)
      benim problemim sonlara doğru açlık ve susuzluk oldu. o kadar geçe kalmam, delikanlıyım, dayanırım demeyin, içeri girmeden yiyeceğinizi yiyin. oradan yiyecek içecek bir şey isteseydim muhtemelen verirlerdi (330 doların verdiği beklenti) ama bir o kadar da uykusuzdum. o yüzden yerimden kalkmak istemedim. muhtemelen siz de uykusuzluğu hissedeceksiniz çünkü asıl mesele o son gece yatakta uyuyabilmekte. ama az uyusanız da önemli değil. çünkü sabah dışarıda beklerken yiyeceğiniz soğuk sizi kendinize getirecek.
      Ben 19 yaşındayım. miami dade county ve broward county'den ev bakıyorum şu an. uçak bakım alanıyla ilgilenen arkadaşlarla iletişim halinde olmak beni ayrıca mutlu eder. her şeyden önce sağlığınıza dikkat edin. görüşmek üzere.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      merlin
      merlin
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar vizem onaylandı. forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim. detaylı deneyimimi müsait olduğumda yazacağım.
      bu arada sarı zarf almadım. okuduğum mesajlara göre sarı zarftaki bilgiler dijital olarak vizeye işleniyormuş. endişelenilmesine gerek olmadığını okudum. takipte kalın. sağlıcakla

merlin
      merlin

selam herkese. unganlar sağlık muayenem onaylandı. birisine yardımı dokunur diye özet şeklinde yazacağım.
      öncelikle yoldan bahsetmek istiyorum. trenle yenişehir durağından inip sıhhiye'ye kadar yürüyerek 413 numaralı otobüse bindim, 15 dk sonra kuğulu park durağında indim. düzen lab, zaten kuğulu parkın yanı başında. şimdi içeride yaşananları hızlı bir şekilde anlatıyorum.

panolarda neyin nerede olduğu yazdığı için şu kat bu kat diye uzatmak istemiyorum. ben 9 da oradaydım bekleme yerine gelince randevu saatimin 10.15 olduğunu söyledim. ve 9.30 da işlemlerim başladı. ds260 confirmation çıktımı istemediler. ki tüm bilgilerim dijital olarak ellerinde zaten. benden covid aşı çıktımı ve pasaportumu istediler bu kadar. ama tüm istenenler yanınızda olsun tabi ki. zaten istenen belgeleri biliyorsunuz diye detaylandırmıyorum. ardından kan ve idrar testi istedi. (yaşım 19) ikisi 4150 tl tuttu. ardından akciğer tomogrofisi çekildim. saat 10.40tı.
      ve resepsiyon saat 11.30 da muayene için gelmemi söyledi. (hemen etrafında kafe, restaurant bol) 11.30 da geldim 30 dk sıra bekledim. sonra kullandığım ilaçları verdim ve içeri girdim. sadece boxter ve siyah naylon üzerinizde oluyor. mehmet bey hoşsohbet birisi. onunla amerika daki ilaç sanayi hakkında konuştuk. bana tek doz aşı vurdu. kullandığım ilaçlardan dolayı epikriz raporu ve hasta durum bildirir raporumu vereyim mi diye sordum. yanındaysa çok iyi olur dedi. vize mülakatıma da götürmemin iyi olacağını söyledi. oradan çıktım. 270 usd ödememi yaptım. kart, nakit farketmiyor.

ertesi gün 3 le 5 arasında sonuçları alabileceğimi söyledi. gittim tebrik etti. açmamam gereken şeyleri söyledi. zaten verdiği kağıt üzerinde her şey yazıyor. herkese bol şans.

merlin
      merlin

Arkadaşlar ANKARA MÜLAKATI için gerekli belgeleri türkçe ingilizce olması gerekenlerle birlikte herkesin işi kolaylaşsın diye yazıyorum.
      EKSİK YA DA FAZLAM VARSA LÜTFEN BELİRTİNİZ.

1. Doğum kayıt örneği (formül a) (e-devlet) (türkçe)
      2. Adli sicil kaydı (arşivli) (e-devlet) (türkçe)
      3. Nüfus kayıt örneği (aile) (e-devlet) (türkçe)
      4. Askerlik durum belgesi (e-devlet) (türkçe)
      5. Pasaport
      6. Banka hesap dökümü (son 1 yıl) (ingilizce)
      7. Akademik diploma ve transkript (orijinal belgelerin çıktısını okuldan ıslak imzalı şekilde alın ve noterden ingilizce olarak onaylatın. apostile gerek yok. orijinal belgeleri de mülakata götürün. )
      8. Evliyseniz evlilik cüzdanı ve çıktısı
      9. AİS belge onayı e-postası çıktısı
      10. Mülakat davet e-postası çıktısı
      11. Unganlar tarafından aldığınız dosya ve e-posta ile gönderilen aşı fotokopisi çıktısı
      12. 2 adet 5x5 fotoğraf
      13. ABD adres bilgisi
      merlin
      merlin

arkadaşlar siteye yardımcı olsun diye ds 260 formu açtırma deneyimimi paylaşıyorum.
      full name in native language kısmında soyadımın bir harfini ingilizce karakterli yazdığımı farkedip Ankara'ya açıklayıcı bir mesaj gönderdim. (chat gpt den yardım alabilirsiniz)
      18 saat sonra ds260 formunu en kısa zamanda tekrardan düzenleyiniz diye mail aldım. hatayı düzenledikten sonra formları pdf olarak kaydederken url problemi yaşadım ve site 2 saat boyunca girişimi kabul etmedi. böyle durumlarda telaşlanmanıza hiç gerek yok. sadece sitenin güvenlik önlemi bu şekilde işliyor. iki saat sonunda tekrardan giriş yapıp pdf olarak belgelerimi kaydettim. fakat pdf leri kaydettim diyip direkt çıkmayın siteden. pdf i açıp bakın çünkü karekod kısmı bazen internet kaynaklı olarak gözükmeyebiliyor. zira ben bu problemi de yaşadım. tabi en sonunda pdf lerimi problemsizce çıkarttım.
      herkese süreçte başarılar.

merlin
      merlin

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/889?_=1739446825835&page=45 ANKARA mülakat deneyimime buradan ulaşabilirsiniz

merlin
      merlin

merlin tarafından gönderilen son iletiler

https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/889?_=1739446825835&page=45 ANKARA mülakat deneyimime buradan ulaşabilirsiniz

merlin
      merlin
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

dostlar ANKARA mülakatım dün onaylandı ve hızlı bir şekilde deneyimimi yazacağım. mülakatım 7.30 daydı. ben 7.00 de kapı önündeki sıraya girdim. hava eksi derecedeydi. 1 saatten daha uzun süre dışarıda bekledik. her zaman böyle aksak mı işliyorlar bilmiyorum ama kesinlikle sıkı giyinin.
      sıra bana geldi. görevliye aktif pasaportumu verdim. 15 dk sonra pasaportumu göstererek beni içeri çağırdılar. güvenlik kontrolünden geçip mülakat yerine yürüdüm. ağır siyah kapıyı açmaya çalışan kadına yardım ettim ve içeri girdim. (saat 8.30)
      içeride hemen yönlendiriliyorsunuz. 330 doları ödemek için 30 dk bekledim. ardından belgelerimi teslim etmek için numara verildi. bunu da 30 dk bekledim. ds260 formunda herhangi bir değişiklik isteğiniz varsa burada belirtmeniz gerekiyor. ben green card ın gideceği adresi değiştirdim. ayrıca kronik hastalığımın bulaşıcı olmadığı için hastalıklar kısmına yazmadığımı, ama unganlarda bunu belgelerle belirttiğimi söyledim. sıkıntı yok dedi.
      şimdi benden istediği belgeleri yazıyorum
      2 foto
      pasaport (+abd vizeliyse eski pasaportu da istiyor*)
      sağlık dosyası (unganlar)
      adli sicil kaydı (arşivli, e-devlet)
      askerlik belgesi (e-devlet)
      nüfus kayıt örneği (kişi, e-devlet)
      banka hesap dökümü
      lise ve üni diploması (türkçe) (apostil gerekmiyor) (okulla yaptığım staj belgelerini istemedi) (lise diplomasının orijinali + çıktısı (kaşeli şekilde) üni diplomasınıysa e-devletten çıkardım)
      BENDEN YALNIZCA BU BELGELER İSTENDİ (TÜM BELGELERİ TÜRKÇE VERDİM)
      şimdi mülakata geliyorum. 10 dk sıra bekledim. (9.40)
      mülakatı ingilizce yaptık. parmak izlerimi bastım. nereye gideceğimi, tanıdığımın olup olmadığını ve iş olarak ne yapacağımı sordu. ayrıca halihazırda okuduğum mühendislik programını ne yapacağımı sordu. lise alanım uçak bakım teknisyenliğinden devam edeceğimi söyledim. ardından belgemin onaylandığını söyledi. son olarak orada eğitim almayı düşündüğümden bahsettim ve devlet eğitim desteği almanın 5 yıl sonraki vatandaş olma kısmında problem oluşturup oluşturmadığını sordum. bilmediğini söyledi. sohbet çok keyifliydi. tamamen rahat olun.

bu arada tüm bu beklemeler esnasında bende heyecanın emaresi yoktu. (zaten 1.5 yıl beklemişiz verin de gidek durumu)
      benim problemim sonlara doğru açlık ve susuzluk oldu. o kadar geçe kalmam, delikanlıyım, dayanırım demeyin, içeri girmeden yiyeceğinizi yiyin. oradan yiyecek içecek bir şey isteseydim muhtemelen verirlerdi (330 doların verdiği beklenti) ama bir o kadar da uykusuzdum. o yüzden yerimden kalkmak istemedim. muhtemelen siz de uykusuzluğu hissedeceksiniz çünkü asıl mesele o son gece yatakta uyuyabilmekte. ama az uyusanız da önemli değil. çünkü sabah dışarıda beklerken yiyeceğiniz soğuk sizi kendinize getirecek.
      Ben 19 yaşındayım. miami dade county ve broward county'den ev bakıyorum şu an. uçak bakım alanıyla ilgilenen arkadaşlarla iletişim halinde olmak beni ayrıca mutlu eder. her şeyden önce sağlığınıza dikkat edin. görüşmek üzere.

merlin
      merlin

arkadaşlar vizem onaylandı. forumda emeği geçen herkese teşekkür ederim. detaylı deneyimimi müsait olduğumda yazacağım.
      bu arada sarı zarf almadım. okuduğum mesajlara göre sarı zarftaki bilgiler dijital olarak vizeye işleniyormuş. endişelenilmesine gerek olmadığını okudum. takipte kalın. sağlıcakla

merlin
      merlin

Banka hesap dökümünün türkçe olması problem teşkil eder mi dostlar? (Ankara)

merlin
      merlin

@ugursway merhaba uğur bey. ankara mülakatı için diplomanın tercümesi gerekmiyor mu?

merlin
      merlin

Arkadaşlar ANKARA MÜLAKATI için gerekli belgeleri türkçe ingilizce olması gerekenlerle birlikte herkesin işi kolaylaşsın diye yazıyorum.
      EKSİK YA DA FAZLAM VARSA LÜTFEN BELİRTİNİZ.

1. Doğum kayıt örneği (formül a) (e-devlet) (türkçe)
      2. Adli sicil kaydı (arşivli) (e-devlet) (türkçe)
      3. Nüfus kayıt örneği (aile) (e-devlet) (türkçe)
      4. Askerlik durum belgesi (e-devlet) (türkçe)
      5. Pasaport
      6. Banka hesap dökümü (son 1 yıl) (ingilizce)
      7. Akademik diploma ve transkript (orijinal belgelerin çıktısını okuldan ıslak imzalı şekilde alın ve noterden ingilizce olarak onaylatın. apostile gerek yok. orijinal belgeleri de mülakata götürün. )
      8. Evliyseniz evlilik cüzdanı ve çıktısı
      9. AİS belge onayı e-postası çıktısı
      10. Mülakat davet e-postası çıktısı
      11. Unganlar tarafından aldığınız dosya ve e-posta ile gönderilen aşı fotokopisi çıktısı
      12. 2 adet 5x5 fotoğraf
      13. ABD adres bilgisi
      merlin
      merlin

@gucarslan iyi günler. ben dediğinizi tam anlamadım ama ais kaydı mülakat tarihini aldığımızda otomatik olarak nasıl atanıyor? başvuru yapmamız gerekiyor diye biliyordum ais için

merlin
      merlin

@brkkrmz27 çok sevindim. 12 şubatta büyükelçilikte görüşmek dileğiyle 🙂

merlin
      merlin

@brkkrmz27 eğer direkt dosyayı aldıysanız onaylanmış oluyor. eğer problem çıktığını belirtirlerse daha spesifik testler (balgam testi gibi) istiyorlar

merlin
      merlin

selam herkese. unganlar sağlık muayenem onaylandı. birisine yardımı dokunur diye özet şeklinde yazacağım.
      öncelikle yoldan bahsetmek istiyorum. trenle yenişehir durağından inip sıhhiye'ye kadar yürüyerek 413 numaralı otobüse bindim, 15 dk sonra kuğulu park durağında indim. düzen lab, zaten kuğulu parkın yanı başında. şimdi içeride yaşananları hızlı bir şekilde anlatıyorum.

panolarda neyin nerede olduğu yazdığı için şu kat bu kat diye uzatmak istemiyorum. ben 9 da oradaydım bekleme yerine gelince randevu saatimin 10.15 olduğunu söyledim. ve 9.30 da işlemlerim başladı. ds260 confirmation çıktımı istemediler. ki tüm bilgilerim dijital olarak ellerinde zaten. benden covid aşı çıktımı ve pasaportumu istediler bu kadar. ama tüm istenenler yanınızda olsun tabi ki. zaten istenen belgeleri biliyorsunuz diye detaylandırmıyorum. ardından kan ve idrar testi istedi. (yaşım 19) ikisi 4150 tl tuttu. ardından akciğer tomogrofisi çekildim. saat 10.40tı.
      ve resepsiyon saat 11.30 da muayene için gelmemi söyledi. (hemen etrafında kafe, restaurant bol) 11.30 da geldim 30 dk sıra bekledim. sonra kullandığım ilaçları verdim ve içeri girdim. sadece boxter ve siyah naylon üzerinizde oluyor. mehmet bey hoşsohbet birisi. onunla amerika daki ilaç sanayi hakkında konuştuk. bana tek doz aşı vurdu. kullandığım ilaçlardan dolayı epikriz raporu ve hasta durum bildirir raporumu vereyim mi diye sordum. yanındaysa çok iyi olur dedi. vize mülakatıma da götürmemin iyi olacağını söyledi. oradan çıktım. 270 usd ödememi yaptım. kart, nakit farketmiyor.

ertesi gün 3 le 5 arasında sonuçları alabileceğimi söyledi. gittim tebrik etti. açmamam gereken şeyleri söyledi. zaten verdiği kağıt üzerinde her şey yazıyor. herkese bol şans.

merlin
      merlin