• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Yusuf Surmeli
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 2
    • Konu 1
    • İleti 14
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Yusuf Surmeli

@Yusuf Surmeli

46
    İtibar
    109
    Profil Görüntülemeleri
    14
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Yusuf Surmeli Takip etme Takip Et

Yusuf Surmeli tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Evet Haklısınız. Şimdi size detaylı mülakat deneyimimi aktaracağım.
      09.10.2024 tarihindeki mülakatım için 25.09.2024 tarihinde sağlık muayenesi oldum. Ankaraya günübirlik gittiğim için sonuçlarımı 08.10.2024 tarihinde almak istediğimi söyledim ve tamam dediler.
      Sağlık muayenesi deneyimim şu şekildeydi;
      İçeri girdiğimde çok fazla İran'lı vardı. İsimleri sıraya göre okuyorlardı ve muayene randevu saatimden biraz daha erken ismim okundu. Orada olduğum için hemen işlemlere başladık. Aşı kartınız var mı diye sordu sadece Covid için 3 doz vurulduğum e nabız'dan aldığım belgeyi verdim. Başka bir belgem yok dedim.
      Kan aldılar ve ciğer için röntgen çektiler. Kan aldılar ve daha sonra doktor muayenesi gerçekleşti. Orada sohbet tarzında ilerledi süreç. 5 tane aşı yaptılar. Toplamda 349 dolar gibi bir ücret ödemiştim sanırım.
      08.10.2024 tarihinde Ankara'ya geldim ve sağlık raporumu aldım. Daha önce 1.5 yıl polonyada yaşadığım için oradan bir sabıka kaydı içeren polis dosyası aldım ve belge lehçe olduğu için ingilizce ve türkçeye tercüme ettirdim. (noter onaylı).
      Ankara'da bir otele yerleştim (Swiss Inn Express günlük 1300TL) ve mülakat günü 8.30 da olan mülakatıma 7.30 gibi gittim. Ancak erken gitmenin bir anlamı olmadığını gördüm çünkü önce 7,45 de randevusu olanlar daha sonra 08.00, 08.15, 08.30, 08.45 gibi randevu sırasına göre sıraya sokuyorlar. Bu yüzden erken de gitsek randevu saati önce olan kişiler öncelikli oluyor.
      Sıraya girdikten sonra binanın giriş kısmında Cam bölmesi olan bir odadaki yetkili kişi sırayla sizi çağırıyor ve ne için geldiğinizi soruyor. Pasaportunuzu alıp daha sonra sol tarafta tekrar sıraya giriyorsunuz ve pasaportunuza göre güvenlik bölgesine çağırıyorlar. Güvenlik kısmından geçiyoruz üzerimizde çanta ve elektronik aletlere izin vermiyorlar. Özellikle sırt çantası veya kadınlar için kol çantası gibi bir şey götürüyorsanız kesinlikle götürmeyin. İçinde sadece belgeleriniz bile olsa çanta alınmıyor. emanete bırakmak için para ödemek zorunda kalırsınız. Araba anahtarına izin veriyorlar. Benim aracım Megane olduğu için onun kumanda gibi bir anahtarı var. Sonuçta elektronik olduğu için almazlar diye korktum ancak sorun çıkarmadılar. Güvenlikten geçtikten sonra ana binaya girmek için biraz yürüyorsunuz. Daha sonra ana binaya giriş yapınca sol tarafta danışma bölümü gibi bir banko bizi karşılıyor. Greencard için geldiğimizi söylediğimizde bir belge veriyorlar okuyun daha sonra 18 numaralı kısımdan ödemenizi yapın ve sıra numaranızı alın dediler. 18 numarada 330 dolar nakit ücreti ödedikten sonra bir numara verdiler ve ekrandan o numarayı takip etmeye başladım. Numaramın yandığı bölüme giderek istenilen belegeleri verdim.
      Adli sicil kaydı (Ben Polonyadan aldığım belgeyi de veriyorum burda)
      Nüfus kayıt örneği
      Pasaport
      2 adet fotoğraf
      Askerlik durum belgesi
      Banka Hesap Dökümanı (16.600 dolar gösterdim 200 bin kredi çekti ailem vs...)
      Diploma orijinali ve fotokopisi
      Sağlık raporu (Ungan'dan alınan sarı zarf)
      Mülakatı türkçe mi yapmak istersiniz ingilizce mi diye sordu ben de ingilizce biliyorum ama türkçe yapmak istiyorum dedim.
      Belgeleri teslim ettikten sonra, numaranızı takip edin tekrar numaranızın yandığı kısma gidin dedi.
      10 dakika sonra tekrar numaram yandı ve mülakatın olduğu bankoya gittim.
      Tercüman yanındaydı ama İngilizce biliyor musun diye sordu.
      Evet biliyorum dedim ingilizce konuşabiliriz ama zorlanırsam tercümandan yardım isterim dedim. Tamam dedi.
      Sonra sağ elimi kaldırdım ve yemin ettim daha sonra önce sol 4 parmak sonra sağ 4 parmak sonra baş parmaklar olmak üzere parmak izlerimi verdim.
      Sonra 4 yıllık üniversite bitirip bitirmediğimi sordu. Bu sırada diplomama bakıyordu. Evet bitirdim makine mühendisiyim dedim.
      Benim kardeşim gibi dedi ve güldü. (Kendi kardeşi de makine mühendisiymiş)
      +Nerede yaşamak istiyorsun?
      -Houston
      +Neden?
      -Zaten doğalgaz ve petrol işindeyim orada iş bulmam kolay olacak
      +Orada tanıdığın var mı?
      -Hayır
      +Tebrikler Vizenizi Onaylıyorum.
      -Çok teşekkür ederim.

Oradan ayrıldım ve şimdi pasaportumun gelmesini bekliyorum.
      Çok stresli sürecin en tatlı anlarıydı.
      Herkes için en hayırlı olanı diliyorum ve herkese başarılar diliyorum. :)))

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Arkadaşlar Mülakatım başarılı geçti. Vizeyi onayladılar. 09.10.2024 tarihinde girdim. Sanırım yılın ilk mülakatlarından birine denk geldim. ben gittiğimde 3 kişiydik toplamda birisi İran'lı bir çift bir de Üniversite öğrencisi bir arkadaş vardı. Çok stresli bu süreci Vize onayı ile taclandırdık sonunda. Umarım hepiniz için aynı sonuç olur :))

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Çok teşekkür ederim arkadaşlar 🙂 Houston'a gidecek olan olursa bana ulaşabilirler. 1-2 ay sonra gitmeyi düşünüyorum. Gittiğim zaman yaptıklarımı ve yaşadığım deneyimleri de aktaracağım 🙂

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@lumos haklısınız sadece başlığı bulmakta sorun yaşadım o yüzden böyle yaptım. Eğer taşıyabilirseniz lütfen konuyu taşıyın 🙏🏻☺️

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@serel Haklısınız. Bu yazıyı yazdıktan hemen sonra danışmanım aradı ve muayene randevularının açıldığını söyledi. 25 Eylül için erkenden randevu aldım. Günübirlik gideceğim ve sonuçları mülakattan 1 gün önce teslim alacağımı söyelyeceğim.
      Case numaram önlerdeydi 2025EU000005XX numara olduğu için mülakat tarihi erken geldi. Keşke mail atsalardı da daha erken öğrenebilseydim 😃 olur böyle ufak tefek aksaklıklar. Umarım mülakat sonucu da başarılı olur 🙂 iyi dilekleriniz için teşekkür ederim şimdiden 🙏

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli
    • RE: Georgia

Merhaba arkadaşlar. Bilerek 2023 Sohbet odasına yazıyorum çünkü bir çoğunuz şu anda zaten Amerika'ya taşınmışsınızdır.
      Georgia eyaletinde saatlik brüt 18,5 dolar maaş ile bir fabrikada işçi olarak çalışırsak ne kadar kazanç elde edebiliriz ? Orada yaşamaya ve para biriktirmeye yeterli mi? Yoksa bir uber taksi yaparak günde 8 saat çalışmayla daha fazla kazanabilir miyim ? Yani ilk defa gideceğim için çok kötü veya düşük bir ücret ile anlaşmak istemiyorum.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Merhaba. 09.10.2024 tarihinde mülakatım var ancak doktor randevusu bulamıyorum. 3 hafta var ama doktor randevuları dolu. 15.10.2024 tarihine randevu alabildim. Muayene olmadan mülakata katılabilir miyim?
      Bana mülakat tarihini mail ile bildirmediler bu yüzden geç kaldım. 3 hafta olmasına rağmen bütün randevular dolu. Telefonla arıyorum cevap vermiyorlar. Ne yapmam gerekiyor ?

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Yusuf Surmeli tarafından gönderilen son iletiler

@lumos teşekkür ederim 🙏🏻🥰

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Merhaba. Parayı yatıralı 88 gün oldu ve Amerika'ya giriş yapalı 2 ay oldu. Hala kartım Immigrant Visa Fee Payment Received aşamasında. Ödemesi alındı diyor ancak kartın basimina geçilmedi. Kartımın gelmeyeceğini düşünüyorum. Şimdiden gidip USCİS ile görüşmek istiyorum. Houston bölgesinde yaşıyorum. Nasıl yapabilirim randevuyu nasıl alabilirim bilgisi olan var mı ?

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

@lumos haklısınız sadece başlığı bulmakta sorun yaşadım o yüzden böyle yaptım. Eğer taşıyabilirseniz lütfen konuyu taşıyın 🙏🏻☺️

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Arkadaşlar merhaba. Amerika'ya giriş yapalı 2 ay oldu parasını ödeyeli 88 gün oldu. Ancak kartım halâ basım aşamasına bile geçmemiş. Ne yapmam gerekiyor ? Bu durumu yaşayan var mı ?

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Çok teşekkür ederim arkadaşlar 🙂 Houston'a gidecek olan olursa bana ulaşabilirler. 1-2 ay sonra gitmeyi düşünüyorum. Gittiğim zaman yaptıklarımı ve yaşadığım deneyimleri de aktaracağım 🙂

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Evet Haklısınız. Şimdi size detaylı mülakat deneyimimi aktaracağım.
      09.10.2024 tarihindeki mülakatım için 25.09.2024 tarihinde sağlık muayenesi oldum. Ankaraya günübirlik gittiğim için sonuçlarımı 08.10.2024 tarihinde almak istediğimi söyledim ve tamam dediler.
      Sağlık muayenesi deneyimim şu şekildeydi;
      İçeri girdiğimde çok fazla İran'lı vardı. İsimleri sıraya göre okuyorlardı ve muayene randevu saatimden biraz daha erken ismim okundu. Orada olduğum için hemen işlemlere başladık. Aşı kartınız var mı diye sordu sadece Covid için 3 doz vurulduğum e nabız'dan aldığım belgeyi verdim. Başka bir belgem yok dedim.
      Kan aldılar ve ciğer için röntgen çektiler. Kan aldılar ve daha sonra doktor muayenesi gerçekleşti. Orada sohbet tarzında ilerledi süreç. 5 tane aşı yaptılar. Toplamda 349 dolar gibi bir ücret ödemiştim sanırım.
      08.10.2024 tarihinde Ankara'ya geldim ve sağlık raporumu aldım. Daha önce 1.5 yıl polonyada yaşadığım için oradan bir sabıka kaydı içeren polis dosyası aldım ve belge lehçe olduğu için ingilizce ve türkçeye tercüme ettirdim. (noter onaylı).
      Ankara'da bir otele yerleştim (Swiss Inn Express günlük 1300TL) ve mülakat günü 8.30 da olan mülakatıma 7.30 gibi gittim. Ancak erken gitmenin bir anlamı olmadığını gördüm çünkü önce 7,45 de randevusu olanlar daha sonra 08.00, 08.15, 08.30, 08.45 gibi randevu sırasına göre sıraya sokuyorlar. Bu yüzden erken de gitsek randevu saati önce olan kişiler öncelikli oluyor.
      Sıraya girdikten sonra binanın giriş kısmında Cam bölmesi olan bir odadaki yetkili kişi sırayla sizi çağırıyor ve ne için geldiğinizi soruyor. Pasaportunuzu alıp daha sonra sol tarafta tekrar sıraya giriyorsunuz ve pasaportunuza göre güvenlik bölgesine çağırıyorlar. Güvenlik kısmından geçiyoruz üzerimizde çanta ve elektronik aletlere izin vermiyorlar. Özellikle sırt çantası veya kadınlar için kol çantası gibi bir şey götürüyorsanız kesinlikle götürmeyin. İçinde sadece belgeleriniz bile olsa çanta alınmıyor. emanete bırakmak için para ödemek zorunda kalırsınız. Araba anahtarına izin veriyorlar. Benim aracım Megane olduğu için onun kumanda gibi bir anahtarı var. Sonuçta elektronik olduğu için almazlar diye korktum ancak sorun çıkarmadılar. Güvenlikten geçtikten sonra ana binaya girmek için biraz yürüyorsunuz. Daha sonra ana binaya giriş yapınca sol tarafta danışma bölümü gibi bir banko bizi karşılıyor. Greencard için geldiğimizi söylediğimizde bir belge veriyorlar okuyun daha sonra 18 numaralı kısımdan ödemenizi yapın ve sıra numaranızı alın dediler. 18 numarada 330 dolar nakit ücreti ödedikten sonra bir numara verdiler ve ekrandan o numarayı takip etmeye başladım. Numaramın yandığı bölüme giderek istenilen belegeleri verdim.
      Adli sicil kaydı (Ben Polonyadan aldığım belgeyi de veriyorum burda)
      Nüfus kayıt örneği
      Pasaport
      2 adet fotoğraf
      Askerlik durum belgesi
      Banka Hesap Dökümanı (16.600 dolar gösterdim 200 bin kredi çekti ailem vs...)
      Diploma orijinali ve fotokopisi
      Sağlık raporu (Ungan'dan alınan sarı zarf)
      Mülakatı türkçe mi yapmak istersiniz ingilizce mi diye sordu ben de ingilizce biliyorum ama türkçe yapmak istiyorum dedim.
      Belgeleri teslim ettikten sonra, numaranızı takip edin tekrar numaranızın yandığı kısma gidin dedi.
      10 dakika sonra tekrar numaram yandı ve mülakatın olduğu bankoya gittim.
      Tercüman yanındaydı ama İngilizce biliyor musun diye sordu.
      Evet biliyorum dedim ingilizce konuşabiliriz ama zorlanırsam tercümandan yardım isterim dedim. Tamam dedi.
      Sonra sağ elimi kaldırdım ve yemin ettim daha sonra önce sol 4 parmak sonra sağ 4 parmak sonra baş parmaklar olmak üzere parmak izlerimi verdim.
      Sonra 4 yıllık üniversite bitirip bitirmediğimi sordu. Bu sırada diplomama bakıyordu. Evet bitirdim makine mühendisiyim dedim.
      Benim kardeşim gibi dedi ve güldü. (Kendi kardeşi de makine mühendisiymiş)
      +Nerede yaşamak istiyorsun?
      -Houston
      +Neden?
      -Zaten doğalgaz ve petrol işindeyim orada iş bulmam kolay olacak
      +Orada tanıdığın var mı?
      -Hayır
      +Tebrikler Vizenizi Onaylıyorum.
      -Çok teşekkür ederim.

Oradan ayrıldım ve şimdi pasaportumun gelmesini bekliyorum.
      Çok stresli sürecin en tatlı anlarıydı.
      Herkes için en hayırlı olanı diliyorum ve herkese başarılar diliyorum. :)))

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Arkadaşlar Mülakatım başarılı geçti. Vizeyi onayladılar. 09.10.2024 tarihinde girdim. Sanırım yılın ilk mülakatlarından birine denk geldim. ben gittiğimde 3 kişiydik toplamda birisi İran'lı bir çift bir de Üniversite öğrencisi bir arkadaş vardı. Çok stresli bu süreci Vize onayı ile taclandırdık sonunda. Umarım hepiniz için aynı sonuç olur :))

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

@MySea asgari ücret ile geçinmek mümkün değil sanırım. Karıntokluğuna çalışmak ve yaşamak istemiyorum.

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli

Haritadaki konumu paylaşıyorum

Bu fabrika bana aylık net 2500$ teklif ediyor işçi olarak çalışırsam. Bir de 15 aylık bir taahhüt imzalatiyor. Eğer 15 aydan önce çıkarsam 3000$ ödeyeceğimi söylüyor. Sizce bu rakam orda yaşamak için yeterli mi ? Sadece karıntokluğuna çalışmak istemiyorum

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Arkadaşlar merhaba. Houston'a gidecek arkadaşlar var mı? Onlarla tanışmak istiyorum çünkü ben de Hosuton'a gitmeyi planlıyorum. Doğalgaz ve petrol sektöründe olduğum için orda daha fazla iş imkanı olacağını düşünüyorum. Benim merak ettiğim şeylerden birkaç tanesi şu;
      Gideceğiniz yerde hiç tanıdığınız olmadığı zaman Adres olarak nereyi yazıyorsunuz ? Havaalanında kartın geleceği son adresi değiştirme imkanımız bulunuyormuş. Bu noktada adresi nasıl tespit ettiniz? ayrıca ulaşım konusunu nasıl planladınız? Yani ilk gün otele yerleşseniz bile bu kalıcı olmayacak. Ev konusunda kredi notu istiyolar. Ev kiralama işini nasıl düşünüyorsunuz? Kiralayacağımız evin kirası ne aralıkta olması gerekiyor Houston için?
      Yani açıkçası ilk adım çok karanlık görünüyor. Birbirimizi aydınlatacağımız yardımcı olacağımız arkadaşlar bulmak istiyorum.. Karanlıkta tek kalmaktansa en azından bir fikir ışığında ilerlemek iyi olacaktır.

Yusuf Surmeli
      Yusuf Surmeli