Merhaba herkese,
Uzun zamandır bu foruma aktif olarak bakmıyorum ama başka bir forumdan (https://forums.immigration.com/forums/lottery-visas-dv.119/) çok fayda gördüm ve DV-2025 AOS sürecimi burada da paylaşmak istedim. Özellikle ABD'de ailesi olmayan ve sponsor bulamayan F-1 öğrencileri için faydalı olabilir diye düşünüyorum. Umarım birilerine yardımcı olur.
Benim CN'im EU21XXX Ağustos ayında current oldu. ABD'de üniversite öğrencisiyim ve tam bursluyum. ABD'de hiçbir yakınım yok ve tanıdıklarımdan I-134 doldurmaları ricasında bulunmak istemedim. Bu yüzden public charge şartını karşılamak için AOS dosyama ek olarak şu belgeleri ekledim:
– Üniversitemden 2023–24, 2024–25 ve 2025–26 akademik yıllarına ait burs mektupları
– 2026 yazı için kabul aldığım yüksek maaşlı staj teklif mektubu
DS-260 doldurmadım. F-1 statüsünde olduğum için ve CN'imin ne zaman current olacağını bilmediğimden, immigrant intent göstermemek adına bu riski almak istemedim.
Tam zaman çizelgem şöyleydi:
– DV fee posta: 11/06
– DV fee cashed: 17/06
– 2NL: 24/06
– AOS posta: 27/06
– Lockbox'a teslim: 01/07
– AOS fee cashed: 10/07
– NOA teslim: 16/07
– Biometrics EMMA üzerinden reschedule edildi: 22/07 (ilk planlanan randevu 06/08'ti)
– Philadelphia field office’a walk-in denemesi: 29/08
– Congressional inquiry gönderimi: 29/08
– Congressional inquiry yanıtı: 11/09 – "Bağlantımız, dosyanın işleme alındığını ve büyük ihtimalle 30 Eylül'den önce sonuçlanacağını ama garanti veremeyeceklerini söyledi."
– New card being produced: 22/09
– Green card teslim: 01/10
– Yeni SSN posta ile geldi: 06/10
Biraz detay vermem gerekirse:
29 Ağustos’ta hala bir güncelleme almadığım için Philadelphia field office’e walk-in denedim. Officer ile görüşemedim ama güvenlik görevlisi sağ olsun beni ofiste çalışan biriyle görüştürdü. Orada tek DV AOS başvurusu yapan kişi olmadığımı, ofisin DV deadline'ını bildiğini söyledi. Bana congressional inquiry yapmamı önerdi ve o gün içinde hemen inquiry gönderdim.
11 Eylül’de temsilcimin ofisinden geri dönüş aldım. USCIS liaison ile görüşmüşler. Liaison, dosyamın işleme alındığını, bir sorun görünmediğini ve büyük ihtimalle 30 Eylül’den önce sonuçlanacağını ama net bir şey söyleyemeyeceklerini belirtmiş.
Hiç mülakata katılmadım, waived oldu. 22 Eylül’de "New card being produced" güncellemesini aldım. Fiziksel green card 1 Ekim’de elime ulaştı. Yeni SSN ise 6 Ekim’de posta ile geldi.
SSA hakkında önemli bir not: Green card elime ulaştıktan birkaç gün sonra yerel SSA ofisine gittim çünkü I-485 formunda işaretlememe rağmen SSN hemen gelmez diye düşündüm. Sonradan öğrendiğime gore, SSA ofisleri walk-in kabul etmiyormuş. Böylece, birkaç saatim boşuna gitti. Herhangi bir işlem yapamadım. Zaten birkaç gün sonra yeni SSN otomatik olarak posta ile geldi. Acil bir durumunuz yoksa, SSA’ya gitmeden önce 1–2 hafta beklemenizi öneririm.