Merhaba, eğer bu konu konusuldu ise kusura bakmayın inanın okumak için ne zamanım ne de enerjım var.. uscis fee oderken kredı kartından komısyon kesıyor mu bankalar bu durumu yasayan bılen var mıdır? konsoloslukta kredı kartından garantı bankası 2000 tl fazladan para cekmıstı tekrar aynı durumu yasamak ıstemıyoruz ona gore debıtten yapacagım.
Zeynep Nar tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
-
RE: Doktor ungan randevusu hakkındaAile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Merhabalar,
Hayır, sadece Covid aşısı karşıtı değiliz. Ancak Covid döneminden sonra aşılara olan güvenimiz sarsıldığı için artık tüm aşılar konusunda aynı şekilde düşünmekteyiz. Hatta bir dönem, bu aşı muhabbetlerinden dolayı herkesin aşı kartlarını e-Devlet’ten sildiklerini duymuştum. Buna da çokça inanıyorum, çünkü çevremde kimsenin aşı kartı e-Devlet’te görünmüyor. Elbette bu konu hakkında %100 bir bilgim yok; sadece düşüncelerim bu yönde.
Bunun dışında ben de herkes gibi çocukken tüm çocukluk aşılarını olmuş bir insanım. Açıkçası annem ve babam da 25 senelik eski sağlıkçılar. Ama dediğimiz gibi, bu Covid döneminden sonra bütün sisteme olan inancımız ve düşüncelerimiz, yaptığımız araştırmalar sonucunda çokça değişti.
Bu nedenle sadece Covid aşısı karşıtı değiliz. Ancak hayallerimiz, hedeflerimiz ve gelecek planlarımız var; özellikle bebeğimiz için. Bu sebeple süreçte gereken aşıları Unganlar’da yaptırmak istedik. Önceden sağlık ocağında aşı olmayı planlamıştık, artık bu işi ticarethaneye döndürdülerini düşündüğümüz için dolar ödememek ve fazladan aşı olmamak adına.. ama hangi aşıları yaptırmamız gerektiğini tam olarak bilmediğimiz için Unganlar randevumuzu bekledik.
Doğduğundan beri hiçbir aşısı olmayan bebeğimizin de aşılarını sağlık ocağında tanıdığımız hemşirelere yaptırarak gitmek istedik. Randevu gününe kadar olan eksikleri elimizden geldiğince tamamladık.
Ancak farklı yollarla aşı olduğumuzu belirtebileceğimiz bir kurum bulsaydık, o yolu bile denemeyi düşünürdük. Fakat giderayak riske girmek istemedik ve açıkçası kimseyi de bulamadık.
-
RE: Doktor ungan randevusu hakkındaAile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Selamlar,
Ufak bir bebeğim var, bu sebeple müsait olup da uzunca bir yazı yazamadım. Herkes gibi ben de kendi deneyimlerimden bahsetmek istiyorum. Umarım en kısa sürede bu konuya daha fazla zaman ayıracağım.

Covid aşısı Türkiye’de kalmadığı ve ellerinde bulunmadığı için yapamadılar. Aşı kartlarımız da bulunmadığından eşime ve bana ayrı ayrı 5 adet aşı yaptılar.
Ayrıca 6 aylık bebeğimize orada aşı yaptırmalarını istemediğimiz için sağlık ocağında tüm aşılarını tamamlattırdık. Ancak grip aşısı eksikmiş, yalnızca onu vurdular.
-
Merhabalar, ailecek aşı karşıtıyız. Forumdan bu konu üzerine bir çok yazı okuduk. Anladığımız kadarı ile aşı Türkiye’de bulunmadığı için yapmıyorlarmış. Bizim de unganlar ile randevumuza 18 gün kaldı, daha önce de hiç covid-19 aşısı olmadık. Bakalım neler yaşayacağız.