• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. selinugr
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 8
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

selinugr

@selinugr

2
    İtibar
    73
    Profil Görüntülemeleri
    8
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

selinugr Takip etme Takip Et

selinugr tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Herkese Merhaba,

Erkek arkadaşım yaklaşık 1 yıldır green card ile Amerika'da yaşıyor. Biz evlenmeye karar verdik fakat bu zor süreci en kolay nasıl atlatabileceğimizi bilemiyoruz. Burada evlenirsem, sonrasında turist ya da öğrenci vizesine başvurursam ve vizemi aldıktan sonra F2A sürecini başlatırsam Amerika'ya giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Ya da öğrenci vizesiyle gidip orada evlenirsem, sürecin tamamlanmasını beklerken Türkiye'ye giriş çıkış yapabilir miyim? Amerika'da evlenmek için 90 gün beklememiz gerekiyormuş, aksi halde sahte evlilik olarak görülüyormuş, o zaman yeni tanışmış gibi mi yapmamız gerekecek? Kafamız çok karışık, tecrübelerinizle bize yardımcı olabilirseniz çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      selinugr
      selinugr

@crazycells Teşekkür ederim cevabınız için. Başvurumuzu tamamladık. Bu süreçte öğrenci olarak bekleyeceğim, en kısa zamanda seyahat iznimi almayı diliyorum. Umarım çok uzun sürmez.

selinugr
      selinugr

selinugr tarafından gönderilen son iletiler

• RE: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@Tugba Cevabiniz icin cok tesekkurler. Expedite yapmayi dusundum fakat bunun icin kanitlayici belgeler istenebiliyormus. Su anda beni en cok zorlayan uzun zamandir ailemi gorememis olmam fakat bunu acil sebep olarak gormuyorlar. Bu durumda beklemeye devam edecegim sanirim. Umarim herkesin bekledigi haberler en kisa surede gelir.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      selinugr
      selinugr

Herkese selamlar,

Family based greencard için AOS sürecindeyim. 11 Ağustos 2021'de I-130 formumu göndermiştik. 7 Mart 2022'de ise I-485, I-131 ve I-765 dosyalarını gönderdik. I-130 başvurum bugün onaylandı. Onay bildirimini herhangi bir yere göndermemiz gerekiyor mu? Notice üzerinde yazan açıklamada bu bildirimi I-485 başvurunuzla birlikte gönderin diyor fakat biz onu zaten yaptığımız için kafamız karıştı. Bir de bu onaydan sonra diğer başvuruların onaylanması tahminen ne kadar sürer? Kesin bir zamanlama olmadığını biliyorum fakat fikirlerinizi almak istedim. Teşekkürler.

selinugr
      selinugr

@crazycells Cevabınız için teşekkür ederim. Pasaportum 2027'ye kadar geçerli fakat eski soyadım yazdığı için seyahat sırasında sorun olmasından korkuyorum. Fikir danıştığım kişiler farklı cevaplar verdiği için kafam karışmış durumda. Sizce pasaportumun süresi dolmamasına rağmen değiştirmem gerekir mi?

selinugr
      selinugr
    • RE: ABD Vatandaşı ve Göçmen yakınlarının B1/B2 vize başvuruları

Merhaba herkese,

Eşim greencardlı, ben de AOS sürecindeyim. Kardeşim bizi ziyaret etmek istiyor fakat vize başvuru sürecinde nasıl bir yol izleyeceğimize dair aklımızda sorular var. Davetiye göndermemiz gerekiyor mu? Ben henüz greencard sahibi değilim burada öğrenciyim. Bunu negatif bir etkisi olur mu, başvuru için greencard almayı mı beklemeliyiz? Teşekkürler.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      selinugr
      selinugr

Herkese merhaba,

Greencard sahibi eşimle geçen yıl burada evlendik (ABD). Halen F-1 vizesiyle öğrenciliğim devam ediyor aynı zamanda AOS sürecindeyim ve greencardımı bekliyorum. Sorum şu ki, evlendikten sonra pasaportumu değiştirmedim ve tüm başvurularımı eski soyadımın bulunduğu mevcut pasaportumla yaptım. I-131 belgem geldikten sonra Türkiye'ye seyahat edeceğim için psaportumu yeni soyadıma göre değiştirmem gerekiyor. Fakat AOS sürecim o zamana kadar tamamlanmamış olacak. Aynı durumu yaşamış olan var mı? Eski pasaportum ve evlilik sertifikam ile mi seyahat etmeliyim? Konsolosluğa evlilik beyanı yapmaya gittiğimizde bu şekilde seyahat edebileceğimi söylemişlerdi fakat üstünden 1 sene geçtiği için eski pasaportumu kullanmam sorun olur mu diye sormak istedim. Teşekkürler.

selinugr
      selinugr

@crazycells Teşekkür ederim cevabınız için. Başvurumuzu tamamladık. Bu süreçte öğrenci olarak bekleyeceğim, en kısa zamanda seyahat iznimi almayı diliyorum. Umarım çok uzun sürmez.

selinugr
      selinugr

Merhaba,

Eşime greencard çıktığından beri forumu dikkatle takip ediyoruz. Daha önce benimkine benzer sorulara dair cevaplar okumuştum fakat göçmenlikle ilgili kurallar sıkça değişiyor. O yüzden size güncel durumları danışmak istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Eşim greencard sahibi. 2 yıldır burada (ABD) yaşıyor ve çalışıyor. Ben de bu yılın başında F1 vizesiyle geldim, hala öğrenciliğim devam ediyor. Girişimden 3 ay geçtikten sonra burada evlendik. Greencard başvurumu henüz yapmadık. Ailemi uzun zamandır görmediğim için Türkiye'ye gitmek istiyorum fakat mevcut vizemle giriş çıkış yapabilir miyim emin değilim. Evlendim; soyadım değişti vs. Sorum şu ki, greencard başvurumu yaptıktan ne kadar süre sonra seyahat ve çalışma hakkı kazanabilirim? Son dönemde başvuru yapan olduysa, toplam ne kadar süre geçti ve bu süre boyunca F-1 statümü devam ettirmem gerekir mi? Teşekkürler.

selinugr
      selinugr

Herkese Merhaba,

Erkek arkadaşım yaklaşık 1 yıldır green card ile Amerika'da yaşıyor. Biz evlenmeye karar verdik fakat bu zor süreci en kolay nasıl atlatabileceğimizi bilemiyoruz. Burada evlenirsem, sonrasında turist ya da öğrenci vizesine başvurursam ve vizemi aldıktan sonra F2A sürecini başlatırsam Amerika'ya giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Ya da öğrenci vizesiyle gidip orada evlenirsem, sürecin tamamlanmasını beklerken Türkiye'ye giriş çıkış yapabilir miyim? Amerika'da evlenmek için 90 gün beklememiz gerekiyormuş, aksi halde sahte evlilik olarak görülüyormuş, o zaman yeni tanışmış gibi mi yapmamız gerekecek? Kafamız çok karışık, tecrübelerinizle bize yardımcı olabilirseniz çok seviniriz. Şimdiden teşekkürler.

selinugr
      selinugr