• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. BeriTara
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

BeriTara

@BeriTara

8
    İtibar
    12
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

BeriTara Takip etme Takip Et

BeriTara tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,

Bu kadar uzun bir bekleyişten sonra 'oh be!' sonunda dedim... 🙂 Çok uzun bir bekleyiş ve gerçekten çok sabır isteyen bir süreç oldu. Benim case numaram 53xx olup, 15.05.2024 saat 16:10'da mail aldım ve 03.07.2024 saat 08:30 randevu verdiler. Mülakat mailini aldıktan on beş gün sonra hastane randevusu alınabiliyor. 12.06.2024 saat 11:40'ta hastane randevusu aldık. Randevu aldığınız gibi hastaneden bildirim maili geliyor, kaydınız oluşturulmuştur diye; diğer gün getirmeniz gereken evraklar diye mail gönderiyorlar. Hastanede 4. kata çıkıp Dr. Mehmet Ungan yazılı kapıya geldiğimizde, girişleri yapan bir kadın çalışan hemen soyadımla seslenerek 'Buyurun, gelin' dedi. Girdik ve evrakları teslim ettik. Yaklaşık 2 saat sürdü ve bittikten sonra 'Yarın şu saatte gelip alabilirsiniz' diye bilgi veriliyor.

----------- Hastane için getirmeniz gereken evraklar -----------

-Geçerli bir pasaport
      -Vaka numarası (DS260 form onay sayfası veya K-Vizesi için DS160)
      -COVID-19 aşı belgesini lütfen bastırıp getiriniz
      -Varsa aşı belgelerinizin asılları ve tercümeleri
      -Geçmişinizde herhangi bir hastalık varsa, kronik bir hastalığınız varsa veya herhangi bir önemli ameliyat geçirdiyseniz, tıbbi belgelerinizin ve tedavi planınızın tercümesi ya da psikiyatrik bir hastalığınız varsa, psikotik tedavi için herhangi bir ilaç kullanıyorsanız; eğer sakinleştirici ya da gevşetici ilaç kullanıyorsanız hekiminizin tedavi planı panel hekimi açısından faydalı olacaktır.
      -İlaçlarınız
      -Gözlük kullanıyorsanız gözlüğünüzü yanınızda getiriniz
      -Anne iseniz, her çocuğun doğum tarihini ABD takvimi formatında (aa/gg/yyyy) getirin.

----- 03.07.2024 Mülakat günü 🙂 -----
      Konsolosluğun önü zaten kalabalık, mülakat saatine göre alıyorlar. Mülakata girdiğiniz yer, ayrı bir oda değil; ben öyle sanıyordum en azından 🙂 Bankolarda herkes olduğu alanda yapılıyor. Para ödemesi, evrak teslimi derken mülakat için sıra bekliyorsunuz. Mülakat numarası yandığında bankoya gidip, sağ elinizi kaldırıp, buradaki evrakların doğruluğuna dair yemin ediyorsunuz. Sorular şunlardı:

-Nereye gideceksiniz?
      -Neden o eyalet?
      -Nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz? Mesleğinizi mi yapacaksınız yoksa sektör mü değiştireceksiniz?
      Sonrasında 'Tebrikler, pasaportunuzu en geç bir hafta içerisinde PTT'den vermiş olduğunuz adresten almanız gerekmektedir' dediler ve mülakat bitti.

Green card kazanıyorsunuz ama bu sürecin beni beklediğini bilmiyordum açıkçası. Çok istediğiniz bir şey gerçekleşmiş ama süreç o kadar yavaş ilerliyor ki; ben baya sağlığımdan da oldum ama şimdi iyiyim ve vizemi aldım. Mülakatta hiç zorlamıyorlar. Aslında vize vermek için baya çaba gösteriyorlar. O gün bir beyefendi baya eksik evrak ile gelmişti. Ona o kadar ayrıntılı bu evrakı buradan, şu evrakı şuradan almalısın diye baya yardımcı oldular. Bu süreçte birbirini hiç tanımadan ve gerçek ismini bile bilmeden, birbirine destek olan güzel insanların olduğunu gösterdi. Her sorduğum soruya istisnasız cevap veren ve bu stresli süreçte benimle birlikte takip eden Özden Bey'e canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum 🙂

------------ Mülakat için getirmeniz gereken evraklar ----------

-Evlilik Cüzdanı (Orijinal ve İngilizce tercümesi)
      -Lise veya Üniversite Diploması (Orijinal ve İngilizce tercümesi); Türkçe belgeler için İngilizce tercümesine gerek yoktur.
      -Banka ekstreleri
      -Pasaport (Orijinal); Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş yapmayı planladığınız tarihten itibaren altı ay süreyle geçerli olmalıdır.
      -Başvuru sahibi başına 330 ABD doları
      -Adli Sicil Kaydı
      -Nüfus kaydı örneği

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      B
      BeriTara

BeriTara tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,

Bu kadar uzun bir bekleyişten sonra 'oh be!' sonunda dedim... 🙂 Çok uzun bir bekleyiş ve gerçekten çok sabır isteyen bir süreç oldu. Benim case numaram 53xx olup, 15.05.2024 saat 16:10'da mail aldım ve 03.07.2024 saat 08:30 randevu verdiler. Mülakat mailini aldıktan on beş gün sonra hastane randevusu alınabiliyor. 12.06.2024 saat 11:40'ta hastane randevusu aldık. Randevu aldığınız gibi hastaneden bildirim maili geliyor, kaydınız oluşturulmuştur diye; diğer gün getirmeniz gereken evraklar diye mail gönderiyorlar. Hastanede 4. kata çıkıp Dr. Mehmet Ungan yazılı kapıya geldiğimizde, girişleri yapan bir kadın çalışan hemen soyadımla seslenerek 'Buyurun, gelin' dedi. Girdik ve evrakları teslim ettik. Yaklaşık 2 saat sürdü ve bittikten sonra 'Yarın şu saatte gelip alabilirsiniz' diye bilgi veriliyor.

----------- Hastane için getirmeniz gereken evraklar -----------

-Geçerli bir pasaport
      -Vaka numarası (DS260 form onay sayfası veya K-Vizesi için DS160)
      -COVID-19 aşı belgesini lütfen bastırıp getiriniz
      -Varsa aşı belgelerinizin asılları ve tercümeleri
      -Geçmişinizde herhangi bir hastalık varsa, kronik bir hastalığınız varsa veya herhangi bir önemli ameliyat geçirdiyseniz, tıbbi belgelerinizin ve tedavi planınızın tercümesi ya da psikiyatrik bir hastalığınız varsa, psikotik tedavi için herhangi bir ilaç kullanıyorsanız; eğer sakinleştirici ya da gevşetici ilaç kullanıyorsanız hekiminizin tedavi planı panel hekimi açısından faydalı olacaktır.
      -İlaçlarınız
      -Gözlük kullanıyorsanız gözlüğünüzü yanınızda getiriniz
      -Anne iseniz, her çocuğun doğum tarihini ABD takvimi formatında (aa/gg/yyyy) getirin.

----- 03.07.2024 Mülakat günü 🙂 -----
      Konsolosluğun önü zaten kalabalık, mülakat saatine göre alıyorlar. Mülakata girdiğiniz yer, ayrı bir oda değil; ben öyle sanıyordum en azından 🙂 Bankolarda herkes olduğu alanda yapılıyor. Para ödemesi, evrak teslimi derken mülakat için sıra bekliyorsunuz. Mülakat numarası yandığında bankoya gidip, sağ elinizi kaldırıp, buradaki evrakların doğruluğuna dair yemin ediyorsunuz. Sorular şunlardı:

-Nereye gideceksiniz?
      -Neden o eyalet?
      -Nasıl çalışmayı düşünüyorsunuz? Mesleğinizi mi yapacaksınız yoksa sektör mü değiştireceksiniz?
      Sonrasında 'Tebrikler, pasaportunuzu en geç bir hafta içerisinde PTT'den vermiş olduğunuz adresten almanız gerekmektedir' dediler ve mülakat bitti.

Green card kazanıyorsunuz ama bu sürecin beni beklediğini bilmiyordum açıkçası. Çok istediğiniz bir şey gerçekleşmiş ama süreç o kadar yavaş ilerliyor ki; ben baya sağlığımdan da oldum ama şimdi iyiyim ve vizemi aldım. Mülakatta hiç zorlamıyorlar. Aslında vize vermek için baya çaba gösteriyorlar. O gün bir beyefendi baya eksik evrak ile gelmişti. Ona o kadar ayrıntılı bu evrakı buradan, şu evrakı şuradan almalısın diye baya yardımcı oldular. Bu süreçte birbirini hiç tanımadan ve gerçek ismini bile bilmeden, birbirine destek olan güzel insanların olduğunu gösterdi. Her sorduğum soruya istisnasız cevap veren ve bu stresli süreçte benimle birlikte takip eden Özden Bey'e canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum 🙂

------------ Mülakat için getirmeniz gereken evraklar ----------

-Evlilik Cüzdanı (Orijinal ve İngilizce tercümesi)
      -Lise veya Üniversite Diploması (Orijinal ve İngilizce tercümesi); Türkçe belgeler için İngilizce tercümesine gerek yoktur.
      -Banka ekstreleri
      -Pasaport (Orijinal); Amerika Birleşik Devletleri'ne giriş yapmayı planladığınız tarihten itibaren altı ay süreyle geçerli olmalıdır.
      -Başvuru sahibi başına 330 ABD doları
      -Adli Sicil Kaydı
      -Nüfus kaydı örneği

B
      BeriTara
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, ben 260DS formunu doldurduğum zaman yurt dışına hiç çıkmamıştım ve formu öyle doldurdum. Dün yurt dışından geldim ve temmuz ayında mülakatım var. 260 formunda güncelleme yapayım mı?

B
      BeriTara
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

bu ayı da es geçer mi Ankara. Benim case no 53xx ama tedirginim :((

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      B
      BeriTara