• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. yavuzarslan
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Y
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 10
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

yavuzarslan

@yavuzarslan

8
    İtibar
    59
    Profil Görüntülemeleri
    10
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

yavuzarslan Takip etme Takip Et

yavuzarslan tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar,

Dün itibari ile mülakatım sonuçlanmış olup vize onayım gerçekleşti. Öncelikle buradan bazı sıkıntılı evraklarımda yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Bu yolda herkese kolaylıklar dilerim.

Elçilikte uzun kuyruk vardı. Ancak içeri alındıktan sonra green kart mülakatına giren kişi sayısı toplam kişi sayısına göre bayağı azdı.

Yukarıda yazan arkadaşların da belirttiği gibi klasik sorular soruldu. Ben Türkmenistan da kaldığım döneme ait police certificate belgesini temin edemediğimden mülakat mail ile tarihimin değiştirilmesi talebinde bulunmuştum. Olumlu karşıladılar ve ais sayfasında değişiklik yaptım.

1. Elçiliğe gittiğimde değişiklik yaptığıma dair bir kayıt olmadığını, acil mail atmamı ve akabinde elçilik girişinde beklememi söylediler. Yanıma hiç bir cihaz vb. almadığımdan sıkıntı yaşadım. Sonra kapı girişindeki ilgili görevliye ais kaydında değişiklik yaptığımı ve yeni tarihi gösteren ais sayfası çıktısı ile tekrar kontrol edebilirler mi talebimi ilettim ve içeri alındım.

2.Türkmenistanda yaşadığım dönem için adli sicil kaydı evrağını istediler. Bu evrak yüzünden erteleme talep ettiğimi, ancak elçilik sayfasında yaptığımı araştırmalar sonucunda Türkmenistandan bu belgenin temini çok zor olduğunu için gerek olmadığı şeklinde bilgi olduğunu belirttim. İlgili internet sayfası çıktısını gösterdim. Kendileri de kontrol ettiler ve doğru olduğunu belirtip evrak istemediler. Bu yüzden bulunduğunuz ülkeden bu evrakın temini zor ise ilgili sayfadan bunu gösterebilirsiniz.

Sayfa linkini aşağıda iletiyorum.

Turkmenistan

Turkmenistan

ecd5d5c3-aa47-47f0-bf96-930a0ad7c3de-image.png

Tüm arkadaşlara bu yolda tekrar kolaylıklar diliyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Y
      yavuzarslan
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selamlar. Unganlardan randevu alınamaması durumunda süreç nasıl işliyor. Randevu almaya çalışıyorum ancak tüm zaman dilimleri için müsait değil uyarısı veriyor. Kurumun kendisine telefon ile ulaşmaya çalıştığımda da yanıt alamıyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Y
      yavuzarslan

@yck06
      Formu doldurduğunuz tarihin önemi sanki yok gibi, ben de eylül ayında doldurdum. Forumda ve youtube videolarında ilk doldurmanız önemli diye sürekli yorum geliyordu. Eylül 2023'de formu doldurmama rağmen ilk mülakat Mart 2024 ve ikinci mülakat Nisan 2024 oldu.

Y
      yavuzarslan

yavuzarslan tarafından gönderilen son iletiler

@Hanhun
      Bunları yazarken olumsuz bir durum yaratsın diye değil sadece gönderim tarihi sanki önemli değil gibi bir görüntü oluştuğunu söylemek için yazmıştım.

(1. mülakatta eksik evraktan dolayı gidemediğim ve sebeplerini belirtmemden dolayı yeni mülakat tarihi açmışlardı ve onun için 2 mülakat belirttim.)

Herkesten özür, amacım sadece bilgilendirme yapmaktı.

Y
      yavuzarslan

@yck06
      Formu doldurduğunuz tarihin önemi sanki yok gibi, ben de eylül ayında doldurdum. Forumda ve youtube videolarında ilk doldurmanız önemli diye sürekli yorum geliyordu. Eylül 2023'de formu doldurmama rağmen ilk mülakat Mart 2024 ve ikinci mülakat Nisan 2024 oldu.

Y
      yavuzarslan

@cansinkumsal Benim durumum biraz farklı. Daha önce Türkmenistan da çalıştığımdan ve 3 yıla kadar yakın orada bulundum. Mülakat öncesi istenen evraklarda bir ülkede 6 aydan fazla kalma durumunda adli sicil kaydı mevcut. Bu evrakı Ankara Türkmenistan konsolosluğundan temin etmek gerekiyor ve bunu da temin etmek zor görünüyor. Anladığım kadarıyla da genel olarak bazı ülkelerden bu evrakın temini çok zor olduğu için Amerika Elçilik internet sayfasında gerekli değildir ibaresine yer verilmiş.

Mülakata Ankara'da girdim.

Y
      yavuzarslan

Herkese merhabalar,

Dün itibari ile mülakatım sonuçlanmış olup vize onayım gerçekleşti. Öncelikle buradan bazı sıkıntılı evraklarımda yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Bu yolda herkese kolaylıklar dilerim.

Elçilikte uzun kuyruk vardı. Ancak içeri alındıktan sonra green kart mülakatına giren kişi sayısı toplam kişi sayısına göre bayağı azdı.

Yukarıda yazan arkadaşların da belirttiği gibi klasik sorular soruldu. Ben Türkmenistan da kaldığım döneme ait police certificate belgesini temin edemediğimden mülakat mail ile tarihimin değiştirilmesi talebinde bulunmuştum. Olumlu karşıladılar ve ais sayfasında değişiklik yaptım.

1. Elçiliğe gittiğimde değişiklik yaptığıma dair bir kayıt olmadığını, acil mail atmamı ve akabinde elçilik girişinde beklememi söylediler. Yanıma hiç bir cihaz vb. almadığımdan sıkıntı yaşadım. Sonra kapı girişindeki ilgili görevliye ais kaydında değişiklik yaptığımı ve yeni tarihi gösteren ais sayfası çıktısı ile tekrar kontrol edebilirler mi talebimi ilettim ve içeri alındım.

2.Türkmenistanda yaşadığım dönem için adli sicil kaydı evrağını istediler. Bu evrak yüzünden erteleme talep ettiğimi, ancak elçilik sayfasında yaptığımı araştırmalar sonucunda Türkmenistandan bu belgenin temini çok zor olduğunu için gerek olmadığı şeklinde bilgi olduğunu belirttim. İlgili internet sayfası çıktısını gösterdim. Kendileri de kontrol ettiler ve doğru olduğunu belirtip evrak istemediler. Bu yüzden bulunduğunuz ülkeden bu evrakın temini zor ise ilgili sayfadan bunu gösterebilirsiniz.

Sayfa linkini aşağıda iletiyorum.

Turkmenistan

Turkmenistan

ecd5d5c3-aa47-47f0-bf96-930a0ad7c3de-image.png

Tüm arkadaşlara bu yolda tekrar kolaylıklar diliyorum.

Y
      yavuzarslan

Herkese Merhabalar;

Kurye bilgileri ve PTT kısmını değiştirme problemi için konsolosluktaki birime mail ile dönüş yaptığımda, bu şekilde cevap geldi. Belirtilen sayfada bu kısmı bulamıyorum. Randevumu 13 Mart tarihinden 15 Nisana aldırdım.

Bu konu ile ilgili olarak yardımcı olabilir misiniz.

82137d6e-1da9-44eb-8e44-8f36488d189e-image.png

Y
      yavuzarslan

Merhabalar,

Vize mülakatım 13 Mart 2024 tarihindeydi. Bazı problemlerden dolayı gidemedim ve kaçırmış oldum. Gidememe sebeplerim ile ilgili olarak bilgilendirme yapmıştım ve tarih değişikliği için mail geldi. Buna binaen de tarihimi değiştirdim. Bir kaç konu kafama takıldı.

1. Vize tarihi değişiklik talebimin en önemli sebeplerinden biri daha önce yurtdışında bulunduğum ülkeden Police Certificate dokümanın temin edilmesi mümkün görünmüyor. Türkiye konsolosluk sayfasında her hangi bir açıklama yok, ancak başka ülkedeki konsolosluk sayfasında 3 ayda temin edileceği bilgisi var. Bu evrakı temin etmeden mülakata gitsek problem olur mu?

2.Vize tarihi değişikliği yapımam mülakatta olumsuz bir etki yapar mı?
      3.Kurye bilgilerini ais.usvisa-info.com sayfasında değiştiremiyorum. Tarih değişikliği yapmamdan dolayı olmuş olabilir. Bunun için ne yapabilirim?

Y
      yavuzarslan

İyi günler herkese

1 doz sinovac aşısı yeterli oluyor mu?

Y
      yavuzarslan

@Muhtaradana
      Neredeyse her gün arıyorum ancak telefona bakan olmuyor. Elçilik tarafın da ulaşmaya çalıştım. Davet yazısındaki telefon hiç çalmadan kapanıyor.

Ankara'da ikamet edip il dışında çalışıyorum, ancak bir şansımı deneyeyim.

Teşekkürler.

Y
      yavuzarslan

Herkese selamlar. Unganlardan randevu alınamaması durumunda süreç nasıl işliyor. Randevu almaya çalışıyorum ancak tüm zaman dilimleri için müsait değil uyarısı veriyor. Kurumun kendisine telefon ile ulaşmaya çalıştığımda da yanıt alamıyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Y
      yavuzarslan