@gucarslan anladım çok teşekkürler. nüfus cüzdanı fotokopisinin arkasına zımbalayarak koyayım o halde...
chagyy tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreciZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
-
RE: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreciZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@hayal merhaba, güncel süreci paylaşayım aynı durumda olanlar için.
ben başvurumu yaptıktan sonra dijital bekleme kuyruğu olduğunu ve evrak gönderme talimatlarını içeren epostayı 6 hafta içinde alacağımı yazdı sistem.
ne gariptirki yaklaşık 1 hafta bile geçmeden talimatları içeren eposta geldi ve evrakları ptt ile konsolosluğa yolladım.yaklaşık 1 hafta boyunca sistemden kontrol ettiğimde dosya oluşmadığını gördüm fakat 22 şubatta dosya oluşturuldu ve "application received" olarak durdu.
29 şubatta dosya durumu "Approved" olarak değişti.
O tarihten beri Issued olmadı ve posta beklemeye başladım.
Aynı durumda olan @K-Ran arkadaşımızında dosyası 8 şubatta oluşturulmuş, 9 şubatta "approved" olmuş. Fakat o tarihten beri kargoya verilmemiş.
Ramazan bayramı için bir gezi düşünüyorduk fakat yetişmeme ihtimaline karşılık rezervasyonu yapmadık bizde. Gelse dahi artık çok geç ve riskli olacağı için malesef gezimizi erteledik.
Süreç bittiğinde ve issued olduğunda ayrıca paylaşacağım.
-
merhabalar, bugün bizede evrakları gönderin diye mail geldi.
-çocuğumuzun pasaportu
-bizim pasaportlarımızın ön sayfaları
-vizelerimizin fotokopileri
-5x5 fotoğraf
-çocuğumuzun nüfus cüzdanının fotokopisi
-ds160 onay sayfasıbunlar dışında atladığımız bir şey var mıdır? şimdiden çok teşekkürler.
mailde şöyle bir şey var;
Tüm vize türlerinde aşağıdaki belgeler gereklidir:
1-ABD seyahatine uygun geçerli pasaport. Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir (ülkeye özgü anlaşmalarla muaf olmadığı sürece).2- En son verilen ABD vizesinin işlenmiş olduğu pasaport (mevcut ise).
3-DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunun onay sayfası.
4-Bu web sitesinden alınarak yazdırılan Onay ve Talimatlar sayfası.
5-Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet 5 x 5 cm (2 x 2 inç) renkli vesikalık fotoğraf. Dışişleri Bakanlığı fotoğraf kurallarıyla ilgili ilave ayrıntıları şu adresten inceleyebilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html.
6-Amerika Birleşik Devletleri'ne başka bir amaçla girmedikçe eşlik eden aile üyeleri duruma göre bir evlilik cüzdanı (eş için) ve/veya nüfus cüzdanı (21 yaş altındaki evli olmayan çocuklar için) sunmalıdır.bu yazıda 6. maddedeki gibi 14 yaş altı için, evlilik cüzdanı koymamız gerekiyormu?
ayrıca 4. maddede ne dediğini anlayamadım.şimdiden çok teşekkürler.
chagyy tarafından gönderilen son iletiler
-
@mervekayak merhaba bugün issued oldu şimdi ptt den mesaj geldi. Aynı süreçteki herkese kolaylıklar dilerim.
7 şubat kargo, 9 şubat konsolosluğa teslim, 22 şubat application created, 19 mart issued. -
@hayal merhaba, güncel süreci paylaşayım aynı durumda olanlar için.
ben başvurumu yaptıktan sonra dijital bekleme kuyruğu olduğunu ve evrak gönderme talimatlarını içeren epostayı 6 hafta içinde alacağımı yazdı sistem.
ne gariptirki yaklaşık 1 hafta bile geçmeden talimatları içeren eposta geldi ve evrakları ptt ile konsolosluğa yolladım.yaklaşık 1 hafta boyunca sistemden kontrol ettiğimde dosya oluşmadığını gördüm fakat 22 şubatta dosya oluşturuldu ve "application received" olarak durdu.
29 şubatta dosya durumu "Approved" olarak değişti.
O tarihten beri Issued olmadı ve posta beklemeye başladım.
Aynı durumda olan @K-Ran arkadaşımızında dosyası 8 şubatta oluşturulmuş, 9 şubatta "approved" olmuş. Fakat o tarihten beri kargoya verilmemiş.
Ramazan bayramı için bir gezi düşünüyorduk fakat yetişmeme ihtimaline karşılık rezervasyonu yapmadık bizde. Gelse dahi artık çok geç ve riskli olacağı için malesef gezimizi erteledik.
Süreç bittiğinde ve issued olduğunda ayrıca paylaşacağım.
-
@vecii application received oldu pzt günü, 5. Gün oldu hala öyle bekliyor şu an.
Sizde dosya da mı açılmadı ?
-
tekrar merhabalar, evraklarımızı çarşamba günü yolladık, cuma konsolosluğa ulaştı. an itibariyle siteden kontrol ettiğimde "
Your search did not return any data. " yazıyor.
application ID kısmına DS160 numarasını giriyorum. Acele mi ediyorum kontrol için yoksa yanlış birşey mi yapıyorum acaba bilgisi olanlardan destek rica ediyorum. -
@gucarslan anladım çok teşekkürler. nüfus cüzdanı fotokopisinin arkasına zımbalayarak koyayım o halde...
-
@Muhtaradana @gucarslan bilgiler için çok teşekkürler.
bu evrağı bana bir kişi daha söylemişti. istenmeyen bir evrak eklemek sıkıntı yaratırmı acaba diye düşünmeden edemedim...bu konu hakkında deneyimi olan var mı acaba ?
-
merhabalar, bugün bizede evrakları gönderin diye mail geldi.
-çocuğumuzun pasaportu
-bizim pasaportlarımızın ön sayfaları
-vizelerimizin fotokopileri
-5x5 fotoğraf
-çocuğumuzun nüfus cüzdanının fotokopisi
-ds160 onay sayfasıbunlar dışında atladığımız bir şey var mıdır? şimdiden çok teşekkürler.
mailde şöyle bir şey var;
Tüm vize türlerinde aşağıdaki belgeler gereklidir:
1-ABD seyahatine uygun geçerli pasaport. Pasaportun, ABD’deki kalış süresinin sonundan itibaren en az altı ay süreyle geçerli olması gerekir (ülkeye özgü anlaşmalarla muaf olmadığı sürece).2- En son verilen ABD vizesinin işlenmiş olduğu pasaport (mevcut ise).
3-DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunun onay sayfası.
4-Bu web sitesinden alınarak yazdırılan Onay ve Talimatlar sayfası.
5-Son 6 ay içinde çekilmiş bir adet 5 x 5 cm (2 x 2 inç) renkli vesikalık fotoğraf. Dışişleri Bakanlığı fotoğraf kurallarıyla ilgili ilave ayrıntıları şu adresten inceleyebilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html.
6-Amerika Birleşik Devletleri'ne başka bir amaçla girmedikçe eşlik eden aile üyeleri duruma göre bir evlilik cüzdanı (eş için) ve/veya nüfus cüzdanı (21 yaş altındaki evli olmayan çocuklar için) sunmalıdır.bu yazıda 6. maddedeki gibi 14 yaş altı için, evlilik cüzdanı koymamız gerekiyormu?
ayrıca 4. maddede ne dediğini anlayamadım.şimdiden çok teşekkürler.