• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Selali
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 7
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Selali

@Selali

20
    İtibar
    36
    Profil Görüntülemeleri
    7
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Istanbul Yaş: 41

Selali Takip etme Takip Et

Selali tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

Herkese merhaba,
      Bugün ailemle mülakata gittik ve vizelerimiz onaylandı. @u2rem 'in hem sağlık kontrol hem de vize görüşmesi için verdiği açıklamalar çok detaylı ve faydalı. Onun adımlarının izlerinde yürümek gibiydi. Mülakatta aynı gözlüklü sarışın adama denk geldik ve çok nazikti. @u2rem 'in bahsettiği genel soruların aynısını sordu (ilk evlilik, uzmanlık alanı, Amerika'da planı) ama mülakat süremiz yaklaşık 10 dakika surdu. Student’s Work and Travel programı (2007) ve Chicago'da bir kimya konferansı (2017) için Amerika'ya iki kez gidişim hakkında temel sorular sordu. Bizi uzun süre ayakta tutan şey, Gana Atom Enerjisi Komisyonu'ndaki iş deneyimimiz (eşim ve ben) ve Rusya'da katıldığım bir konferans. Bunlar “red flag” konu olduğunu düşünüyorum. Bizi yaklaşık üç dakika kadar tezgahta bıraktı ve geri dönünce atom enerjisi komisyonundaki işlerimiz hakkında daha fazla ayrıntı vermemizi istedi. Rusya seyahatim hakkında da daha fazla bilgi istedi (neden oraya gittin, ne kadar süre orada kaldın, kongre katılımcılar kimlerdi) ve yanıtlarımızdan memnun kaldı. Daha sonra vizelerimizin onaylandığını ve pasaportlarımız postayla bize gönderileceğini söyledi. Mülakat yapan kişi çok iyi bir espri yaptı, kızım kaç yaşında olduğunu sordu ve onun da atom enerjisi komisyonuyla ilgili deneyimlerini sordu. Hepimiz güldük. Başvuru sürecimizin olumlu sonuçlanmasına sevindim ve sırada bekleyen herkese başarılar diliyorum.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      S
      Selali
    • RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

Herkese günaydın, bu sabah mülakat randevu tarih mailim geldi. Mülakat 21 Mart'ta olacak. Randevuma bir aydan fazla süre kaldığı için bu ayın sonunda "Medicals" ilgili daha fazla bilgi isteyeceğim. Bu ay mülakata girecek olanlara bir kez daha başarılar dilerim.

S
      Selali
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@u2rem Evet mülakata gittik bugün ve vizemiz onaylandı. Detayları "Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler" sayfada yazdım. Orada yazdığım gibi senin paylaştıklarından faydalandım. Teşekkür ederim.

S
      Selali

@justmansam ve @u2rem teşekkür ederim

S
      Selali

@begumm teşekkür ederim. Bana gelen mailde assets istemediler

S
      Selali

Selali tarafından gönderilen son iletiler

@begumm teşekkür ederim. Bana gelen mailde assets istemediler

S
      Selali

@u2rem Evet mülakata gittik bugün ve vizemiz onaylandı. Detayları "Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler" sayfada yazdım. Orada yazdığım gibi senin paylaştıklarından faydalandım. Teşekkür ederim.

S
      Selali

Herkese merhaba,
      Bugün ailemle mülakata gittik ve vizelerimiz onaylandı. @u2rem 'in hem sağlık kontrol hem de vize görüşmesi için verdiği açıklamalar çok detaylı ve faydalı. Onun adımlarının izlerinde yürümek gibiydi. Mülakatta aynı gözlüklü sarışın adama denk geldik ve çok nazikti. @u2rem 'in bahsettiği genel soruların aynısını sordu (ilk evlilik, uzmanlık alanı, Amerika'da planı) ama mülakat süremiz yaklaşık 10 dakika surdu. Student’s Work and Travel programı (2007) ve Chicago'da bir kimya konferansı (2017) için Amerika'ya iki kez gidişim hakkında temel sorular sordu. Bizi uzun süre ayakta tutan şey, Gana Atom Enerjisi Komisyonu'ndaki iş deneyimimiz (eşim ve ben) ve Rusya'da katıldığım bir konferans. Bunlar “red flag” konu olduğunu düşünüyorum. Bizi yaklaşık üç dakika kadar tezgahta bıraktı ve geri dönünce atom enerjisi komisyonundaki işlerimiz hakkında daha fazla ayrıntı vermemizi istedi. Rusya seyahatim hakkında da daha fazla bilgi istedi (neden oraya gittin, ne kadar süre orada kaldın, kongre katılımcılar kimlerdi) ve yanıtlarımızdan memnun kaldı. Daha sonra vizelerimizin onaylandığını ve pasaportlarımız postayla bize gönderileceğini söyledi. Mülakat yapan kişi çok iyi bir espri yaptı, kızım kaç yaşında olduğunu sordu ve onun da atom enerjisi komisyonuyla ilgili deneyimlerini sordu. Hepimiz güldük. Başvuru sürecimizin olumlu sonuçlanmasına sevindim ve sırada bekleyen herkese başarılar diliyorum.

S
      Selali

@meli DS260 belli bilgiler olduğu için mail gelmeden önce bir word dosyasında doldurdum, 3 kişilik aile olduğumuz ve daha önce iki defa Amerikaya gittiğim için pratik oldu. Bunun üzerinde iyi kontrol ettim. NVC'den invoice mail geldiğinde ödemeyi yaptım ve sistemde onay aldıktan sonra sadece copy paste yaptım.

S
      Selali

Herkese günaydın, bu sabah mülakat randevu tarih mailim geldi. Mülakat 21 Mart'ta olacak. Randevuma bir aydan fazla süre kaldığı için bu ayın sonunda "Medicals" ilgili daha fazla bilgi isteyeceğim. Bu ay mülakata girecek olanlara bir kez daha başarılar dilerim.

S
      Selali

@justmansam ve @u2rem teşekkür ederim

S
      Selali

Herkese merhaba,
      Ben yabancıyım (Gana) ve 11 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Doktoramı 2018 yılında tamamladım, 4 yıl boyunca bir Altin firmasında çalıştım ve şu anda ilaç firmasında çalışıyorum. EB2-NIW yeşil kartına Chen Immigration (WeGreened) aracılığıyla başvurdum, benim PD 20 Eylül 2022 ve USCIS’ten onay tarihimi 30 Eylül 2022, sonrasında Ekim 2022'de NVC'ye gönderildi. NVC vakamı 28 Aralık 2022'de oluşturdu ve bana vize ücreti faturasını ve değerlendirme için gönderilecek belgelerin listesini içeren bir e-mail gönderdi. 1 Ocak 2023'te ödeme yaptım, CAEC web sitesinde ödememi doğrulandıktan sonra DS260 formumu doldurdum ve 10 Ocak 2023'te tüm belgeleri gönderdim. NVC 31 Ocak 2023'te bana bir e-mail göndererek ek belge talebinde bulundum çünkü İstanbul'da yabancı olarak doğan kızım için sunduğum doğum belgesi kabul etmediler. Yabancı olarak e-devletten gerekli doğum belgesini alamadığım için Gana Büyükelçiliğinden sunduğum doğum belgesini doğrulayan tasdik mektubu aldım, ve eşimin kızımızı doğurduğuna dair hastane kayıtları da ekledim. Hukuk firması ayrıca NVC'den sunduğum belgeleri kabul etmesini talep eden bir not ekledi. 10 Şubat 2023'te ek belgeleri gönderdikten sonra 28 Şubat 2023'te DQ oldum. Bekleme süresi hepimiz için çok sinir bozucu, keşke bu platformu daha önce bulmuş olsaydım. Bu sayfada paylaşılan bilgiler çok faydalı ve buradaki üyeler başkalarının sorularına çok nazik bir şekilde cevap veriyor. @justmansam ’a göre vize görüşme için bekleme süresi şu anda 10 ay olduğunu yazdı muhtemelen @TOK 'un DQ'suna göre yazdı ama kullanılan gerçek tarihin PD olduğunu düşünüyorum. Örnek olarak, @TOK benim DQ olduktan iki ay sonra Nisan 2023'te DQ oldu, ancak PD'si (Ağustos 2022) benim PD'den (Eylül 2022) bir ay erken olduğu için benden önce vize görüşmesi tarihi aldı. Mülakatlara girecek herkese başarılar diliyorum ve gelecek ay NVC'den görüşmesi tarih e-mail almayı umuyorum.
      Umarım paylaştığım tarihler, daha yeni PD ve DQ tarihlerine sahip olanların gerçekçi tahmin yapmasına yardımcı olur. Ayrıca benim karşılaştığım sorunla başka bir yabancı karşılarsa deneyimimden faydalanabileceğini umuyorum.

S
      Selali