• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. betikara
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

betikara

@betikara

2
    İtibar
    67
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

betikara Takip etme Takip Et

betikara tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba herkese,

Sancılı j1 sürecimde belki birileri aynı senaryoyu yaşıyor diye güncelleme yapayım dedim. Eylül 2019’da j1’ime başvurup bir ayın içinde NOS’umu almama rağmen websitesinde herhangi bir güncelleme göremiyordum. Ocak 2020’de hala sistemde görüntüleyemediğimi görünce çok umutsuz şekilde buraya yazmıştım. Ulaşabileceğim herhangi bir Amerika telefon numarası olmadığı için Amerika konsolosluğuna bütün belgelerimi tekrar gönderdim. Bir hafta içinde sistemde bilgilerim görüntülendi!

No Objection Statemen Received January, 21 2020
      Fee Received January, 16 2020
      Form DS-3035 Received January, 10 2020
      Form DS-2019 Received January, 10 2020
      Passport Data Page Received January, 10 2020
      Form G-28 Received January, 10 2020
      Statement Of Reason Received January, 10 2020

Şu an karşı karşıya kaldığım sorun hala pending şeklinde bekliyorum. 2 aya yaklaşıyor resmen. @merveyağmur sürecimizin akışı benzemekte, herhangi bir cevap alabildiniz mi? @crazycells bu bekleme süresi normal mi? 5 ay cevapsız boşuna beklediğim için, bu sefer zaman harcamak istemiyorum. Çok teşekkürler ederim!

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      B
      betikara

Merhaba tekrar!

Bekleyenler için durum güncellemesi yapayım dedim. Bu Covid-19 günlerinde işlemler çok yavaşladığı için pek umutsuzdum ama recommendation USCIS’e gönderildi bugün!

Recommendation Sent April, 7 2020

@merveyağmur sizde durumlar nasıl? Congresmen herhangi bir şekilde yardımcı olabiliyor mu?

@crazycells USCIS,in onaylaması ortalama ne kadar sürüyor bir bilginiz var mı?

B
      betikara

betikara tarafından gönderilen son iletiler

Merhaba tekrar!

Bekleyenler için durum güncellemesi yapayım dedim. Bu Covid-19 günlerinde işlemler çok yavaşladığı için pek umutsuzdum ama recommendation USCIS’e gönderildi bugün!

Recommendation Sent April, 7 2020

@merveyağmur sizde durumlar nasıl? Congresmen herhangi bir şekilde yardımcı olabiliyor mu?

@crazycells USCIS,in onaylaması ortalama ne kadar sürüyor bir bilginiz var mı?

B
      betikara

Merhaba herkese,

Sancılı j1 sürecimde belki birileri aynı senaryoyu yaşıyor diye güncelleme yapayım dedim. Eylül 2019’da j1’ime başvurup bir ayın içinde NOS’umu almama rağmen websitesinde herhangi bir güncelleme göremiyordum. Ocak 2020’de hala sistemde görüntüleyemediğimi görünce çok umutsuz şekilde buraya yazmıştım. Ulaşabileceğim herhangi bir Amerika telefon numarası olmadığı için Amerika konsolosluğuna bütün belgelerimi tekrar gönderdim. Bir hafta içinde sistemde bilgilerim görüntülendi!

Şu an karşı karşıya kaldığım sorun hala pending şeklinde bekliyorum. 2 aya yaklaşıyor resmen. @merveyağmur sürecimizin akışı benzemekte, herhangi bir cevap alabildiniz mi? @crazycells bu bekleme süresi normal mi? 5 ay cevapsız boşuna beklediğim için, bu sefer zaman harcamak istemiyorum. Çok teşekkürler ederim!

B
      betikara

@crazycells

Merhaba tekrar,

Türk konsolosluğu mailleşmem sonucu böyle bir cevap aldım:

Mail1:
      Bununla birlikte,isleminiz TC makalari ile sonuclanmis olmakla birlikti, ABD Disisleri Bakanliginin web sayfasinda dosya numaraniz girildiğinde başvurunuz görülmemektedir. Islem siralamasinda karisiklik olduğu anlasilmaktadir. Evrakinizin akıbetini ABD Disisleri Bakanliginin [email protected] e-mail adresine soru sorarak öğrenmeniz gerekmektedir. Dosyaniz ABD Disisleri Bakanliginda yukarıdaki sekilde isleme alindigi vakit haber vermeniz halinde yazinizi yeniden gönderebiliriz.

Mail2:
      ABD Disisleri Bakanligina evrakiniz ulasmadigindan, göndermiş olduğunuz yazimiz karsiligini bulamamistir. En kolay e-mail ile cevap alabilirsiniz. Dosyaniz ekranda gorundugunde, haber verirseniz yazinizi yeniden gönderebiliriz.

Avukata sorduğumda tek yanlış yapmış olabileceği şey supplement bilgileri NOS geldikten sonra göndermiş. Ben sorunun burdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu maillerden sonra durum içaçıcı gözükmüyor değil mi?

Çok teşekkürler

B
      betikara

@crazycells merhaba tekrar,

Tam olarak şu cevabı aldım:

Olumlu J-1 cevabınız ABD Dışişleri Bakanlığına 01.10.2019 ve 16.10.2019 tarihlerinde olmak üzere 2 kez gönderilmiş olup, tarafınıza [email protected] e-mail adresimizden de bilgi verilmiştir. ABD Dışişleri Bakanlığının bilgileri güncellemesi zaman almaktadır. TC makamlarında olan işleminiz tamamlanmıştır.

Bu sorunun halledilmesi için kimi aramam gerekiyor? Şu an Amerika’da turist olarak kalıyorum, eşim benim için greencarda başvuracak ama j1 waiverını alamadığımız için hala başvuramadık. Şubat ayında dönmem gerekiyor Türkiye’ye eğer greencarda başvurmazsak. Sizce yetişme ihtimali var mı j1 waiverın?

B
      betikara

Merhaba,

J1 waivera başvuralı üç ay oldu. Amerikalı eşim avukatla başvurmak istedi, ben kendimiz başvurabiliriz dediğim halde. Türkiye’den NOS aldığıma dair emailim 2 ay önce geldi ve DOS’a iletmeleri zaman alabilir yazıyordu. Statü değişikliğini kontrol edebileceğim ve bu değişikliklerin de zaman alabileceği yazıyordu. 2 ay olmasına rağmen statümü kontrol etmeye çalıştığımda herhangi birşey görmüyorum. Sayfa tamamen bomboş. State department avukata gönderilen belgelerin tekrar kendilerine ve Türk konsolosluğuna göndermesini istemiş. Telaşlanmam gereken bir durum var mı? Açıkçası NOS’un en uzun süreç olduğunu düşünüyordum. Yapabileceğim birşey var mı? Türk konsolosluğunu bir kere aradım ve bu sorundan bahsettim ve değişikliklerin zaman alabileceğini söylediler.

B
      betikara

İyi forumlar:) öncelikle mükemmel bir kaynak sağlamışsınız teşekkür ediyorum herkese:)

2018’de j1 vizemle Amerika’dan döndüm. 2019 Mart’ta Amerikalı eşimle Türkiye’de evlendik ve tam greencard başvurusu yapacakken bu waiverdan haberimiz oldu. Avukatımız waiver konusunda pek tecrübeli olmadığını söyledi ben de araştırayım derken bu forumla karşılaştım:)

Şimdi Waiver işini hesaba katmadığımız için ve turist vizesiyle halihazırda Amerika’ya geldiğim için işlemleri olabildikçe hızlandırmak istiyorum. Orijinal planımız 4 ay içinde greencardımı almaktı. Türkiye’ye geri dönüp spousal vizem ile Amerika’ya gidecektim. Ama bu waiver işi sanırım 4 ay kadar sürebiliyormuş.

Sorularım:

1. Waiver ve greencard için aynı anda başvurabilir miyim? Greencard başvurusunun hangi aşamasında waivera bakıyorlar? Belki alternatif olarak bir ay aralıklarla başvurabilirim?

2. Okuduğum yorumlarda evli olduğumu söylemenin sakıncalı olduğunu çıkardım? Waiver nedenimde evliliğimi değil de imkanları mı ön plana çıkarmalıyım?

3. Waiver işlemini hızlandıracak bir ücret var mı?

B
      betikara