@Witch-Lilith Çıkmazsa yolumuza baksak dediğin yol 2027 için tekrar başvurmak
O yüzden tadını çıkara çıkara heyecanı iliklerine kadar hissederek yaşa bence. Umut her zaman var.
Archangel tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
-
RE: Amerika'dayken Kanada Vizesine BaşvurmakKanada içinde yayımlandı
@humbal Teşekkürler, darısı başınıza. 23 Ağustos başvuru, 01 Eylül Biometrik idi.
-
Sonuçlara dakikalar kalmışken ben de şuraya ilişeyim. Yine pek umudum yok ama çıkarsa diye bir iki sorum var.
Halihazırda ABD ve Kanada vizelerim var. Kanada'da çalışma vizem de var (OWP). Yeşil Pasaport da olduğundan ülkelere istediğin zaman gitmek sorun olmaz. Diyelim çıktı ve "Türkiye'yi beklemeyip dosya taşıyayım" dedim. Nereye taşıyayım? Gideceğim yerde bir süre kalmam mı gerekecek? Ne kadar süre kurtarır? ABD'de AOS denilen şeyden yararlanabilir miyim? Forumu da biraz karıştırdım ama birebir bir şey bulamadım. B1-B2 turist vizesi olanlara kestirme yol var mı?
Sanırım DS260'ı hızlı göndermek mülakat tarihini öne çekiyor. (Önceki yıllarda buna benzer şeyler okudum) Çıkması halinde bu aceleyle yanlış bir şey yapmayayım diye şimdiden fikir edineyim dedim.
-
@rocklee Daha önce TS2023 sürecine girdiğim için artık çekilişler çok bir anlam ifade etmiyor. Neticede loto ve %1 veya %2 şansımız var. 10-12 senedir de girdiğim için artık Sayısal Loto gibi bir şey benim için.
TS2023'te Kanada OWPsi için vize alıp gidersen ve zamanı dolmadan yatişirsen %100'e yakındı ihtimal. Ama o zaman içerisinde senin elinde olmayan şeyleri beklemek, deadline a yetiştirmek falan çok daha stresliydi. Greencard çıkmış da mülakat zamanı beklemek gibi düşün. Ki mülakatta da garanti değil. Onda ülkeye giriş yapmak yetiyordu. 4 ay boyunca öldük öldük dirildik. Önce Kanada turist vizesine başvurdum. Sonra öğrendim ki ABD vizesi olunca daha kolay çıkıyor, hop ABD vizesine başvurdum, randevuyu 2 sene sonradan 20 güne çekip aldım. Ardından Kanada'ya bildirdim. Biletimi de ABD üzerinden almıştım. Tabi bu sürede yetişmedi vize. Ama her şey bitti derken deadlinedan 2 gün sonra uzattıklarını belirttiler. 4 ay bekledim toplamda. Biletten bir gün önce vizem çıktı. Pasaport yetişmedi biletim yandı sonra direkt Kanada'ya gittim. 3 hafta bekledim ve ucu ucuna yetişti çalışma vizesi. Orda da dönüş bileti yandı falan. Şimdi 3 yıllık sürenin 1,5 senesi geçti ve hala gitmedim. O kadar uğraş ama değerlendirme
3 hafta Kanada'da bekleyince "Burası bana göre değil" dedim biraz.Şimdi "Greencard çıksa dakka durmam" diyorum ama şartların ne kadar olgunlaşmış olacağı belirleyici oluyor galiba. Niteliklerine göre bir iş bulmak, orada denklik almak falan zor epey. ABD Kanada'ya göre daha fırsatları bol bir yer tabi, denklik de daha kolay.
Yalnız kişiler için çok kolay atılınabilecek bir macera da aileyle gideceksen her şeyi ince eleyip sık dokuyorsun. Tam olarak bu hisler içinde bu sefer büyük hissediyorum. Fotoğrafı bile erinip eski foto vermiştim başvururken ama belli de olmaz.
Archangel tarafından gönderilen son iletiler
-
@rocklee Daha önce TS2023 sürecine girdiğim için artık çekilişler çok bir anlam ifade etmiyor. Neticede loto ve %1 veya %2 şansımız var. 10-12 senedir de girdiğim için artık Sayısal Loto gibi bir şey benim için.
TS2023'te Kanada OWPsi için vize alıp gidersen ve zamanı dolmadan yatişirsen %100'e yakındı ihtimal. Ama o zaman içerisinde senin elinde olmayan şeyleri beklemek, deadline a yetiştirmek falan çok daha stresliydi. Greencard çıkmış da mülakat zamanı beklemek gibi düşün. Ki mülakatta da garanti değil. Onda ülkeye giriş yapmak yetiyordu. 4 ay boyunca öldük öldük dirildik. Önce Kanada turist vizesine başvurdum. Sonra öğrendim ki ABD vizesi olunca daha kolay çıkıyor, hop ABD vizesine başvurdum, randevuyu 2 sene sonradan 20 güne çekip aldım. Ardından Kanada'ya bildirdim. Biletimi de ABD üzerinden almıştım. Tabi bu sürede yetişmedi vize. Ama her şey bitti derken deadlinedan 2 gün sonra uzattıklarını belirttiler. 4 ay bekledim toplamda. Biletten bir gün önce vizem çıktı. Pasaport yetişmedi biletim yandı sonra direkt Kanada'ya gittim. 3 hafta bekledim ve ucu ucuna yetişti çalışma vizesi. Orda da dönüş bileti yandı falan. Şimdi 3 yıllık sürenin 1,5 senesi geçti ve hala gitmedim. O kadar uğraş ama değerlendirme
3 hafta Kanada'da bekleyince "Burası bana göre değil" dedim biraz.Şimdi "Greencard çıksa dakka durmam" diyorum ama şartların ne kadar olgunlaşmış olacağı belirleyici oluyor galiba. Niteliklerine göre bir iş bulmak, orada denklik almak falan zor epey. ABD Kanada'ya göre daha fırsatları bol bir yer tabi, denklik de daha kolay.
Yalnız kişiler için çok kolay atılınabilecek bir macera da aileyle gideceksen her şeyi ince eleyip sık dokuyorsun. Tam olarak bu hisler içinde bu sefer büyük hissediyorum. Fotoğrafı bile erinip eski foto vermiştim başvururken ama belli de olmaz.
-
@Witch-Lilith Çıkmazsa yolumuza baksak dediğin yol 2027 için tekrar başvurmak
O yüzden tadını çıkara çıkara heyecanı iliklerine kadar hissederek yaşa bence. Umut her zaman var. -
@gucarslan Peki çıkması durumunda ülke olarak en mantıklı neresi olur? Abd'den sürdürmek istesek bunla ilgili bir başlık var mı? AOS'yi başlığını gördüm de. Bir de son dönemde Hong Kong'a aldıran çok oluyor sanırım. Öneriniz nedir?
-
Sonuçlara dakikalar kalmışken ben de şuraya ilişeyim. Yine pek umudum yok ama çıkarsa diye bir iki sorum var.
Halihazırda ABD ve Kanada vizelerim var. Kanada'da çalışma vizem de var (OWP). Yeşil Pasaport da olduğundan ülkelere istediğin zaman gitmek sorun olmaz. Diyelim çıktı ve "Türkiye'yi beklemeyip dosya taşıyayım" dedim. Nereye taşıyayım? Gideceğim yerde bir süre kalmam mı gerekecek? Ne kadar süre kurtarır? ABD'de AOS denilen şeyden yararlanabilir miyim? Forumu da biraz karıştırdım ama birebir bir şey bulamadım. B1-B2 turist vizesi olanlara kestirme yol var mı?
Sanırım DS260'ı hızlı göndermek mülakat tarihini öne çekiyor. (Önceki yıllarda buna benzer şeyler okudum) Çıkması halinde bu aceleyle yanlış bir şey yapmayayım diye şimdiden fikir edineyim dedim.
-
RE: 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri DurumuZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
Randevulari one cekmek biraz zorlasti ama tek tuk cikiyor yine. Sanirim epey bot kullanan var. Bu arada Ankara Nisan 2025'e veriyor ve kabul orani daha yuksek. DS160'i guncelleyip Ankara'dan randevu alabilirsiniz. Pasaportu da posta ile adrese ufak bir ucretle isteyebiliyorsunuz vize onaylanirsa Ankara'da beklemeye gerek yok. Beklerseniz de 2 is gununde basilip Atakule'nin ordaki PTT'den teslim ediliyor.
Yukaridaki soruma da cevap gelmemis yine ben yanitlayayim bilgilendirmek adina. Birinin randevusu iptal edildiginde hemen gorunmeyip 11-12 saat sonra aciliyormus. Satisi engellemek icin boyle bir sey yapilmis. Yani baskasi da alabilir iptal ettiginiz randevuyu, o yuzden bir garantisi yokmus.
-
RE: 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri DurumuZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
Aile uyelerine tek randevu saati veriyor, o yuzden one alip degistirebilirsiniz. Ben Mart'a kadar cektim bir ailenin basvurusunu.
-
Randevu iptal ettiğimizde başka bir hesaptan aynı randevuyu alabiliyor muyuz acaba? Atıyorum 5 Ocak için randevu var ve iptal ettim. Aynı anda başka bir hesaptan "randevuyu yeniden zamanla" desek o 5 Ocak tarihi görünür mü? Yapanlar var ise bilgi verirseniz sevinirim.
-
@humbal Teşekkürler, darısı başınıza. 23 Ağustos başvuru, 01 Eylül Biometrik idi.
-
@humbal Evet sonuçlandı, onay geldi biletten 1 gün önce. Bileti yaktım mecburen. 2 günde yapıştırdılar, dün teslim aldım pasaportu.
-
@dlnsr Vizeniz oradayken çıkarsa pasaportunuzu Türkiye'ye göndermenize gerek yok. Los Angeles veya New York'tan bastırabiliyorsunuz pasaporta. Kaynak
Elden götürmeyecekseniz ABD'nin işlem ücretini yatırmanız gerekiyor sanırım. Elden götürecekseniz de bir ücret çıkabilir emin değilim, ama Türkiye'ye göndermekten daha mantıklı bir seçenek.
Ben ikinci başvuru için Türkiye'den ABD'deymişim gibi bir hesap daha açtım ve başvuruya izin verdiğini gördüm. Ama oradaki karşılığı ne olur bilemiyorum. Çarşamba gününe biletim var ve Kanada başvurum sonuçlanmadığı için gidip gitmemekte tereddütteyim. Önümde şu seçenekler var;
1- 22 sine kadar bekleyip, eğer vize çıkarsa gidip New York'ta bastırmak.
2- Red gelir ise gidip Abd'den tekrar başvurup 20 günde sonuçlanmasını beklemek.
3- Sonuç gelmeden ABD'ye gidip 2. bir başvuru yapmak ve 20 günde çıkmasını beklemek.
4- Bileti yakıp sürecin Türkiye'de sonuçlanmasını beklemek, duruma göre ABD ziyaretini yeniden planlamak.
Tabi ABD'den vize başvurusu yapıp yapamayacağımıza dair resmi bir kaynaktan cevap bulamadım. Foruma üye olup yazma sebebim de bu oldu.
Bilgi sahibi olan olursa acil haber verirse çok makbule geçecek.