@TUNCAHM, içinde söyledi: J2 vizesi ve EAD (çalışma izni) başvurusu
@TUNCAHM
Merhaba, bu konuda bizim sürecimiz tamamlandı. Texas'a ilettiğimiz formlar değerlendirildi ve yaklaşık 25 günde çalışma kartım bana ulaştı. J-2 vize kategorisinde olupta, soruları olan arkadaşlar olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Merhaba, ben de Georgia'dayım. Belki bilginiz olabilir diye umarak size bir şey sormak istiyorum. Buraya geldikten sonra, eşimin araştırma için geldiği Georgia Tech'de, alanımla ilgili bir hocadan visiting researcher olarak kabul aldım ancak üniversite çalışma iznim olmadığından dolayı kabul etmedi. Hemen J-2 çalışma izni başvurusunda bulundum ancak 2 ayı geçmesine rağmen işlem sonuçlanmadı. Türkiye'ye dönüşümüze 6 ay kaldığı için biraz gerginim. Sorularım şu şekilde, 1. Çalışma izni alımının hızlandırılması imkanı var mıdır? 2. J-2 olarak aslında vize sponsorumuz olan kurumda yine self-funding visiting researcher olmak istiyorum, bunun work permit almadan, başka bir çözümü var mıdır? 3. J-2'dan J-1'a geçiş mümkün olabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.