• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. TonadaTriste
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    T
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

TonadaTriste

@TonadaTriste

8
    İtibar
    14
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

TonadaTriste Takip etme Takip Et

TonadaTriste tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

merhaba,
      18 ağustos 7.45'teki mülakatım olumlu neticelendi.

genel tekrara düşmemek adına konuyu çok uzatmadan belli sorulara yanıt verecek bilgileri paylaşmayı umuyorum.

mülakat saatım 7.45 olmasına rağmen 7.50 gibi elçilik önündeydim. epeyce de sıra vardı. bir hak kaybı yaşar mıyım diye ilgililere soru sormaya gittiğimde pasaportumu sıradakileri geçerek doğrudan nakil çekmecesine koymamı söylediler. birkaç kişiden önlerine geçtiğim için özür dilemiş olsam da, herkesden dileyemedim. okuyanlardan bu vesile ile tekrar özür dilemiş olayım 🙂

içeri girişte yeşil kart talihlileri yalnız pasaportlarını vererek sıraya giriyor ve gelen sırada yalnızca harç bedellerini yatırıyorlar. harç bedeli kısmı içeride ayrı bir sırayı haiz olduğundan, temelde randevuya geç kalmak bir hak kaybına yol açmıyor. bunu da içeride görmüş oldum 🙂 o yüzden geç kalırsanız çok stres olmayın.

(ücret için not: nakit öderseniz doğrudan sıra numarası alıyorsunuz. kart ile öderseniz şifresiz işlem neticesinde -slip çekiliyor- bankanızdan işlemi iptal ettirme imkanı doğduğundan, ödemeyi sizin yaptığınıza dair bir dekontumsu belge imzalatılıyor. orada vizeyi reddi yiyip parayı kurtaramyorsunuz yani 🙂 )

akabinde sizleri evrak teslim bölümüne yönlendiriyorlar. burada evraklarınızın doğruluğu teyit edildikten sonra mülakat sırası için sizi para yatırdığınız vezne tarafına alıyorlar. mülakat AB ülkelerindeki gibi münhasır bölümde sorgu şeklinde geçmiyor. ortam gayet rahat.

Bana nereye gideceğim ve bankada param olup olmadığı soruldu. görevlinin elinde belgeler olmasına rağmen detaylı incelemeden beyanımı esas alarak işlemleri neticelendirdi.

Not: bir dönem kıbrısta ikamet etmiş ve okumuştum. greece de mi kalmıştın diye sorunca northern cyprus diye düzelttim sadece. belge üzerinden bu husus teyit edilerek gülünüp geçildi.

neticeten her şey iyi ve hızlı idi.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      T
      TonadaTriste

TonadaTriste tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Merhaba,
      Bu yaz itibarıyla yeşil kart almaya hak kazanmış bulunuyorum. Mülakat vs her şey tamam yalnızca ABD'ne giriş yapmak kaldı. Tabi boş boş girmek de olmaz bir şekilde iş bulmak, çalışmak lazım. Ancak ne yapabileceğim konusunda ABD'ne çok yabancı olduğum için pek fikir yürütemiyorum ve bu sebeple tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Öncelikle kendimden bahsedeyim. Türkiyede bir dönem iktisat okudum, sonra hukuk fakültesini bitirdim (avukatlık yapıyorum), AÖF fotoğrafçılıkta kaydım var ve yaşım 35

ABD'nde 1 sene master yapıp baro sınavına hazırlanma sürecini bir kenara koyarsak, ortama adapte olabilme ve elimdeki sermayeyi tüketmeme adına bir süre çalışma niyetindeyim.

Çocukluğumdan beri bilgisayarla ilgilenmekteyim. İşletim sistemlerini iyi bilmekle birlikte programlama dillerine hakim değilim. Ne var ki bir kod dizinine bakınca okuyabiliyor, düzeltebiliyor ve çalıştırabiliyorum. Dolayısıyla bir websitesi dizayn etmek ya da chatgpt yardımıyla basit programlar yazmak benim için oldukça kolay şeyler.

Kısmen ve araç gerek dahilinde telefon tamir edebiliyorum

Satrançta gençliğimde Egede MEB turnuvalarında dereceler aldım. Satranç teorisini çalışmadım hiç ama temel şeyleri öğretebilirim.

Harita okuyarak trekking rotaları çıkarabiliyorum, çoğu zaman tek başıma yürüyüşe giderim. Yeri gelince gruplara önderlik yapabiliyorum.

Fotoğrafa ilgim var, profesyonel fotoğrafçı arkadaşlarım da var. Ben amatörüm, lakin kısa sürede iyi bir noktaya geleceğime dair inancım var.

İthalat ihracat işi ile de ilgilenmeyi düşünüyorum ama dropshipping amazon vs oluşumların dışında olaya yabancıyım.

İşin özü tam Türk işi (ortaya karışık) yeteneklerim var. Ne var ki mesleğim dışında hiçbir şeyde profesyonel değilim. Mesleğimi muteber hale getirene kadar bu ortaya karışık deneyimlerle ne yapabileceğimi de ABD'nde yaşamı bilmediğimden kestiremiyorum (tekrara düştüm. farkındayım 🙂 ).

Tüm bu nedenlerle edineceğim her bilgi ne yapabileceğimi kestirebilmem adına oldukça değerli.
      Vaktiniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim 🙂

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      T
      TonadaTriste
    • RE: Doların 6 TL görmesi hk.

60'ı görmesi hk. diye de bir başlık açılmaz umarım..

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      T
      TonadaTriste

@fk1864 IMPORTANT UPDATE: Derivative children under the age of 14 are no longer required to appear in person for their visa interview. This means that if your child is not the principal applicant of an IV case, such as IR2, CR2, FX, and F22, F24 and IR4 they are not required to appear in person for the interview. Principal applicants, including children under 14 are required to appear for an interview. If you have any questions or concerns regarding this update, please do not hesitate to contact us via e-mail.

bana gelen mail bu şekilde. yani çocuğu götürmenize gerek yok. meğer ki çocuk bizzat vize muhatabı olsun. bir tanığdınız varsa, 1-2 saat çocuğa bakmasını rica etmeniz daha sağlıklı olur gibi duruyor

T
      TonadaTriste
    • RE: Türkiye'de Tezli Yüksek Lisans Bitirdim ABD'de Doktora'ya Başvurmak İçin Uygun Fiyat/Burs Önerileri

@runaslan iki sene geçmiş, rehber olması açısından nasıl deneyimler yaşadığınızı paylaşır mısınız?

Yüksek Lisans ve Doktora içinde yayımlandı
      T
      TonadaTriste
    • RE: Green Card ve ABD Göçmenlik Süreci Takvim Uygulaması

webten yapmak istyorsanız https://calendar.google.com/ adresine girip ayarlara basın takvim ekle kısmı olacak sol en altta, oradan içe-dışa aktar seçeneğinden indirilen takvimi seçecek içe aktara basın

Yeşilkart Forum'a Özel içinde yayımlandı
      T
      TonadaTriste

merhaba,
      18 ağustos 7.45'teki mülakatım olumlu neticelendi.

genel tekrara düşmemek adına konuyu çok uzatmadan belli sorulara yanıt verecek bilgileri paylaşmayı umuyorum.

mülakat saatım 7.45 olmasına rağmen 7.50 gibi elçilik önündeydim. epeyce de sıra vardı. bir hak kaybı yaşar mıyım diye ilgililere soru sormaya gittiğimde pasaportumu sıradakileri geçerek doğrudan nakil çekmecesine koymamı söylediler. birkaç kişiden önlerine geçtiğim için özür dilemiş olsam da, herkesden dileyemedim. okuyanlardan bu vesile ile tekrar özür dilemiş olayım 🙂

içeri girişte yeşil kart talihlileri yalnız pasaportlarını vererek sıraya giriyor ve gelen sırada yalnızca harç bedellerini yatırıyorlar. harç bedeli kısmı içeride ayrı bir sırayı haiz olduğundan, temelde randevuya geç kalmak bir hak kaybına yol açmıyor. bunu da içeride görmüş oldum 🙂 o yüzden geç kalırsanız çok stres olmayın.

(ücret için not: nakit öderseniz doğrudan sıra numarası alıyorsunuz. kart ile öderseniz şifresiz işlem neticesinde -slip çekiliyor- bankanızdan işlemi iptal ettirme imkanı doğduğundan, ödemeyi sizin yaptığınıza dair bir dekontumsu belge imzalatılıyor. orada vizeyi reddi yiyip parayı kurtaramyorsunuz yani 🙂 )

akabinde sizleri evrak teslim bölümüne yönlendiriyorlar. burada evraklarınızın doğruluğu teyit edildikten sonra mülakat sırası için sizi para yatırdığınız vezne tarafına alıyorlar. mülakat AB ülkelerindeki gibi münhasır bölümde sorgu şeklinde geçmiyor. ortam gayet rahat.

Bana nereye gideceğim ve bankada param olup olmadığı soruldu. görevlinin elinde belgeler olmasına rağmen detaylı incelemeden beyanımı esas alarak işlemleri neticelendirdi.

Not: bir dönem kıbrısta ikamet etmiş ve okumuştum. greece de mi kalmıştın diye sorunca northern cyprus diye düzelttim sadece. belge üzerinden bu husus teyit edilerek gülünüp geçildi.

neticeten her şey iyi ve hızlı idi.

T
      TonadaTriste