Merhaba arkadaşlar herkese esenlikler dilerim, size dosya taşıma ve Umman Muscat'ta girdiğim mülakat deneyimimi anlatmak istiyorum.
Mülakat gününü tek okumak istiyorsanız direkt aşağıdaki mülakat günü paragrafından başlayın.
Dv 23 talihlisi biri olarak 25K dolaylarında bir case numaram vardı, ilk başlarda geçmişe yönelik yaptığım araştırmalar sonucunda bana mülakat gelebilcegini düşünüyordum, ama zamanla Ankara'nın çok az mülakat dağıttığını ve Uğur Gucaslan beyin sürekli olarak Ankara'ya güvenmeyin demesi üzerine bende dosya taşıma kararı aldım. Nisan ayından itibaren 3-4 farklı ülkeye mail attım, onlar da ya dönmediler yada olumsuz cevap verdiler.
Dv 23 Telegram grubundan Aysel hanımın dosyayı Ummana taşıdığını okudum, bunun üzerine bende önce Umman için e vize aldım Muscat Amerikan konsolosluğunun sitesinde inqury formu doldurdum, bir gün sonra dosyamı taşıyacaklarını mail ile bana bildirdiler. Umman için aldığım 1 yıllık vizenin 1 ay içerisinde ummana giriş şartı vardı, gruptan tanıştığım 4 arkadaşla Haziran ayında beraber gidip geri döndük, döndüğümüz gün mulakat maili aldım. Mail aldıktan bir süre sonra evrakları toplamaya başladım, sağlık evraklarını sadece yeminli tercüman ile tercüme ettim ama diğer belgelerin hepsini önce çeviri sonra noter ve en son da apostil yaptırdım. Derken 13 Ağustos için aldığım sağlık randevusu için evraklar ile Ummana gittim, doktor ve çalışanlar çok nazikti, 1 saat içinde muayene oldum ve gerekli tahlilleri verdim. 13 Ağustostan 22 Ağustosa kadar mülakat için ummanda bekledim.
Belgeler
Aşı kartı: Türkçe/İngilizce ( ıslak imza kaşe)
Antikor testleri:Türkçe/İngilizce (ıslak imza kaşe)
Askerlik belgesi: Türkçe/ingilizce + noter+ apostil
Sabıka kaydı : direkt ingilizce çıkartıp adliyede apostil yaptım
Vukuatlı nüfus kayıt örneği: Türkçe/ingilizce + noter+ apostil
Formül a belgesi: çok dilli olarak çıkardım+ apostil
Lise diploması: ingilizce çeviri+ noter+ apostil
Üniversite diploması: ingilizce olduğu için, noter+ apostil yaptım
Banka hesap dökümü : ziraatten ingilizce olarak çıkardım
Mülakat günü
Sabah saat 9.00 da mülakatım vardi erkenden kalkıp konsolosluğun önüne gittim gittiğimde orda bekleyen Türk arkadaşlarda vardı beraber bekledik ve bizi sırayla içeri almaya başladılar. Aslında ingilizcem idare ediyor B1 dolaylarında ama ne olur ne olmaz tercüman tutmuştum, beraber evrak verme bölümüne geçtik, teker teker dosyaya koyduğum bütün evrakları verdim, lakin şöyle bir hata yapmıştım; vukuatlı nüfus kayıt örneğini kendim anne babam ve kardeşlerim dahil ederek çıkarmıştım, kardeş sayısı da çok olduğu için evrakları alan hanımefendinin kafası biraz karıştı meğer diğer Türkler sadece kendileri için yada varsa çocukları ile beraber çıkarmışlar. Nihayet hanımefendi evrakları kabul etti ve bana Interview görüşmesini beklemek için bana bir sıra numarası verdi 10-15 dakika sonra numaranın yandığını görünce mülakat bölümüne geçtim önce sağ elimi kaldırıp yemin ettim ve parmak izlerimi verdim sonra, daha önce hiç evlendiniz mi, çocuğunuz var mı, hiç tutuklandınız mı gibi klasik sorular sordu. Sonra ne iş yaptığımı nereye gitmek istediğimi falan sordu bunları da cevaplayinca, şimdi size bir şey açıklayacağım dedi ve maalesef şuan vizenizi onaylayamıyorum dedi. Ben biraz tedirgin ve üzüntülü soru sorunca hiç bir sorun yok herşeyiniz tamam sadece 1-2 hafta sizi bekleteceğiz dedi ve gün içerisinde size bir mail atacağız dedi. Çok üzülmüştüm onca emek ve uğraşın boşa gittiğini düşünmüştüm bunun üzerine Pasaportumu da alıp tercumanla dışarı çıktık ve otele geçip diğer gün için Türkiye'ye bilet aldım. Aynı gün bana konsolosluktan bir mail geldi ve ekstra soruların olduğu bir word belgesini doldurmami istediler DS 260 formu ile benzer sorulardi ama bunların kapsamı biraz daha genişti, hepsini cevaplayip sisteme yükledim. 22 Ağustos Salı günü girdiğim mülakat sistemede refused (reddedildi) olarak görünüyordu, ama değerli yöneticimiz @gucarslan beyle görüştüğümde bana durumun düzeleceğini ve relax olmam gerektiğini söyledi ve dediği gibi 5 gün sonra Pazar günü sisteme baktığımda dosya durumunun AP'ye döndüğünü gördüm. Pazartesi günü vizemin hazır olduğunu, pasaportumu getirmem gerektigini söylediler, olumsuz durum hemen çözülmüş ve beni çağırmışlardı.Galiba grupta ummanda AP süreci en hızlı çözülen kişi bendim.
İki gün sonraya bilet alıp tekrar ummana gittim ve pasaportu içeriye verdim, bir süre sonra vizem basılı halde pasaportumu ve sarı zarfı aldim herkesin bu mutluluğu yaşaması ümidiyle...
Umarım yol gösterme babında birilerine rehberlik eden bir yazı olmuştur, herkese bol şans.
Okuduğunuz için teşekkürler