@crazycells Teşekkür ederim. Çok bilgilendiriciydi. Diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından yazıyorum. Graduate medical education ile de görüştüm enstitümde. onlar da öncelikle j1 i uzatmamı, bir yandan da EB-2 ye başvurabileceğimi söylediler. EB-2 sonuçlandıktan sonra waiver a başvurmak daha doğru olacak yoksa J1 vizenizi bittiği taktirde ve eb-2 işlemleri tamamlanmadıysa ya da hak kazanamazsanız tekrar uzatamıyorsunuz crazycells'in dediği gibi. Süreçle ilgili bilgilendirme yapacağım
rzknlmk tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
rzknlmk tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Postane (USPS), FEDEX, UPS ile paket ve mektup gonderimi hakkinda bilgilerUlaşım içinde yayımlandı
Merhabalar. Amerika'dan Türkiye'ye döneceğim. Kullanılmış kıyafet, ayakkabı ve oğlumun oyuncaklarını usps priority mail international ile göndermek istiyordum. 181824" large box'lardan yaklaşık 20 tane olacak ve ağırlıkları ortalama 50lb. Fiyat bu şekilde koli başına 270 dolar çıkıyor. İndirim alma ihtimalim nedir ve Türkiye'de ek bir vergi öder miyim? Teşekkürler
-
RE: Ucak Yolculugu ve Ucak BiletiYolculuk içinde yayımlandı
Merhabalar. 7-8 gün içinde Türkiye’ye kesin dönüş yapacağım. Yaklaşık 20 bavulum var fakat thy 10 ek valiz hakkı veriyor. Detroitten başka gidecek var mı? Ya da başka bir çözüm önerisi olan? (Atılanilecek her eşyamı attım. Bunları götürmem gerekiyor. Deniz taşımacılığı daha pahalı tutuyor)
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
@crazycells Teşekkür ederim. Çok bilgilendiriciydi. Diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından yazıyorum. Graduate medical education ile de görüştüm enstitümde. onlar da öncelikle j1 i uzatmamı, bir yandan da EB-2 ye başvurabileceğimi söylediler. EB-2 sonuçlandıktan sonra waiver a başvurmak daha doğru olacak yoksa J1 vizenizi bittiği taktirde ve eb-2 işlemleri tamamlanmadıysa ya da hak kazanamazsanız tekrar uzatamıyorsunuz crazycells'in dediği gibi. Süreçle ilgili bilgilendirme yapacağım
-
Arkadaşlar merhaba. Ben Türkiye'de mecburi hizmetimi tamamladım. Fakat şu an sağlık bakanlığı adına kadrosu ile yandal asistanlığı yapmaktayken research için amerikaya geldim. J1 vizem mevcut. Bir yandan burda kalmak için olanakları da araştırıyorum ve tekrar asistanlık düşünüyorum. Bu süreçte EB-2 vizesine başvurmayı düşünüyorum bunun için de öncelikle j1 waive etmem gerek. Fakat asistanlığa girmeden sınavları geçip match olmam eylül 2024'ü bulacak. Öncesinde şubat 2024'te j1 vize sürem doluyor. Vizemi bulunduğum kliniğin sponsorluğunda tekrar uzatmayı planlıyorum. Kliniğim farklı bir vize ya da 2 yıl kuralı olmadan j1 verme imkanı var mı? Ya da şimdi j1 waive'e başvursam uzayınca tekrar başvurmak zoruda mıyım? Türkiyede çalışıyor gözükmem j1 waive için engel mi? Yardımlarınız için teşekkürler.