• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. melodikorkmaz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

melodikorkmaz

@melodikorkmaz

2
    İtibar
    3
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

melodikorkmaz Takip etme Takip Et

melodikorkmaz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Evet ben de danismanimla konustugumda waiver almadan f1'a baslanamayacagini soyledi. Cunku waiversiz statu degisikligi yapmaniza izin verilmiyormus maalesef

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      M
      melodikorkmaz

@crazycells Cok tesekkur ederim yanitlariniz icin. Sizin bahsettiginizden danismanim da bahsetti. Su anda disari cikip tekrar gelmek yapmak istedigimiz en son sey cunku vize durumlari cok karmasiklasti sizin de iyi bildiginiz gibi. 7 ay once buraya geldigimizde biz bile sasirmistik nasil aldik nasil gectik vizeden diye. O yuzden tekrardan bu surecleri cekmek istemiyoruz. Cok cok tesekkurler yanitlariniz icin. Sizin dediginiz gibi yapacagiz yuksek ihtimalle.

M
      melodikorkmaz

melodikorkmaz tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?

Merhabalar, ben annem icin bir DS160 formu doldurdum fakat annem o donem bana babamla birlikte mülakata gireceğini söyleyip öyle belgeleri doldurtmuştu. Fakat daha sonrasında babam icin herhangi bir vize randevusu almadılar ve form doldurmadılar. Annem 1 nisanda Ankara'da vize randevusuna girecek. Sizce orada babamin annemle gelmemesiyle ilgili herhangi bir sorun çıkar mi? Belgeyi yeni bastan mi doldurmam gerekir?
      Simdiden degerli yanitlariniz icin teşekkür ederim.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      M
      melodikorkmaz

@crazycells Cok tesekkur ederim yanitlariniz icin. Sizin bahsettiginizden danismanim da bahsetti. Su anda disari cikip tekrar gelmek yapmak istedigimiz en son sey cunku vize durumlari cok karmasiklasti sizin de iyi bildiginiz gibi. 7 ay once buraya geldigimizde biz bile sasirmistik nasil aldik nasil gectik vizeden diye. O yuzden tekrardan bu surecleri cekmek istemiyoruz. Cok cok tesekkurler yanitlariniz icin. Sizin dediginiz gibi yapacagiz yuksek ihtimalle.

M
      melodikorkmaz

Evet ben de danismanimla konustugumda waiver almadan f1'a baslanamayacagini soyledi. Cunku waiversiz statu degisikligi yapmaniza izin verilmiyormus maalesef

M
      melodikorkmaz

Herkese merhabalar. Genel olarak sorulara ve yanitlara bir goz gezdirdim fakat benim sorunumla ayni sorunda olan birini goremedigim icin cevaplara da ulasamadim. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Simdi soyle ki ben ve arkadasim 13 Kasim 2022 gecesi Amerika'ya inis yaptik ve su anda Denver Colorado'da the Ritz Carlton'da ascilik yapiyoruz. Buraya 1 yillik staj programi ile geldik. Fakat malum sebeplerden oturu burada kalmaya devam etmek istiyoruz ve bunun icin 2 yili kaldirma kuralindan henuz haberimiz oldu. Soyle bir sorun var ki bizim burada 5-5.5 ayimiz kaldi. Bu sure icerisinde basvurup bunun onaylanmasi mumkun mu? Bazi izledigimm videolarda eskiden 3-4 ay icerisinde sonuclandigi ama koronadan sonra en az 6 ay surdugunden bahsediliyordu. Eger oyleyse bizim su anda bu kurali kaldirma sansimiz kalmadi mi?

Ikinci bir sorum daha var. Bizim burada bu 5-5.5 ay haricinde bir de vizemizin bitiminden sonra kullanabilecegimiz 1 aylik bir travel hakkimiz var. Bunu da belgeyi bekleyip daha sonrasinda vize degisimi icin (dil okulu vizesi) kullanabilir miyiz? Yoksa vizemiz bitti icigin bu imkansiz mi olmus olur?

Arkadaslar gercekten yumurtanin dayandigi bir noktadayiz ve su an gercekten stresliyiz bu konu hakkinda. Umarim yardimci olabilecek birileri vardir aranizda. Simdiden herkese tesekkur ederim.

M
      melodikorkmaz