• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. gencrev1
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    G
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    gencrev1

    @gencrev1

    0
    İtibar
    1
    Profil Görüntülemeleri
    4
    İleti
    0
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    gencrev1 Takip etme Takip Et

    gencrev1 tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

      @nimble Çok teşekkür ederim.

      • Fulbright sonrasındaki 2 yılı kaldıran waiver talebinin bursun temasına tezat olduğu için red aldığı hukuk bürolarınca yazılmış.

      • Bu durumda, 9 aylık Fulbright postdoc sürecine başlayacağım Eylül 2024 tarihine kadar Türkiye'de I-140 sürecinin onayını tamamlarsam, sonraki 9 ay (Amerika) + zorunlu 2 yıl (Türkiye) sonrası EB2-NIW'in kalan aşamasına devam etmem gibi bir şey mümkün mü? I-140 onayından sonra neredeyse 3 yıl beklemek anlamına gelir bu.

      İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      G
      gencrev1
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

      @denizci10 Bu durumda, Eylül 2024'te Fullbright bursu ile 1 yıllığına PostDoc için Amerika'ya gitmeden EB2 NIW için başvurursam ne olur? EB2 NIW sürecinin ortasında, 2 yıllık J1 zorunlu süreci başlayacağı için dosyam EB2 NIW dosyam red mi alır?

      İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      G
      gencrev1
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

      @nimble
      Bazı noktalar netleşmedi bende. Aşağıdaki örnek durum için önerinizi alabilir miyim?

      • EB2 NIW ile ilgili hiçbir süreç başlamadı. Seneye 2024 eylülde Fulbright bursuyla Amerika'ya gidilip 1 yıl kalınacak. Sonraki 2 yıl J1 sebebiyle Türkiye'de olunacak.
        Bu durumda EB2 NIW için hazırlanan dosya en erken ne zaman teslim edilebilir?
      İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      G
      gencrev1
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

      Merhabalar, özeniniz ve yanıtlar için şimdiden çok teşekkür ederim.

      Sorum şu: J1 vizesiyle, 9 aylık doktora sonrası araştırma bursu olan Fulbright ile Amerika'ya giden birinin tekrar Türkiye'ye dönünce 2 yıl Türkiye'de kalması gerekiyor. Bu 2 yıllık TR'de kalma zorunluluğu esnasında EB2 NIW dosyası onaylanırsa ve mülakata çağırılırsa ne olur? J1 kuralı gereği, Fulbright bursu sonrası Türkiye'ye dönüşü takip eden 2 yıl içinde Green Card ile Amerika'da bulunulamıyor, hatta yanlış anlamadıysam, Green Card alınamıyor.

      EB2 NIW onay ve mülakatı, bu yurtdışına çıkışın sınırlandırıldığı 2 yılın içinde gerçekleşirse EB2 NIW onayım geçersiz hale gelir mi?

      EB2-NIW onaylandıktan sonra Amerika'ya giriş yapmak ve green cardımı almak için maksimum ne kadar zamanım olacak?

      J1 kısıtları ile ilgili açıklamayı okumak isterseniz, aşağıdaki bağlantıdaki 2. soru maddesine göz atabilirsiniz:

      https://fulbright.org.tr/data/_files/Metin%20%C4%B0ci%20PDF%20Dosyalar%C4%B1/More-Information-About-J-1-Visa(1).pdf

      Net ve doğru bir yanıt alabilmem çok önemli. O yüzden değerli görüşlerinizi bekliyor olacağım.

      İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      G
      gencrev1