• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Bahtiyarefe
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    B
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Bahtiyarefe

@Bahtiyarefe

4
    İtibar
    119
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Bahtiyarefe Takip etme Takip Et

Bahtiyarefe tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

1. T.C. Vasington Buyukelciginin ilgili sayfasi buradadir:
        http://washington.emb.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=232015
        Burada da denildigi gibi, gerekli belgeleri asagidaki adrese gondermeniz gerekiyor.
        Gerekli Belgeler:

Türkçe yazılmış dilekçe (4 kopya, dilekçeyi parantez içinde yer alan sorulara cevap vererek oluşturmanız gerekmektedir (mezun olunan üniversite, fakülte, bölüm ve öğrenim yıllarının, herhangi bir kurumdan kredi veya burs alıp almadığınız ABD'ye geliş tarihiniz, ABD ve Türkiye irtibat adresiniz, e-mail adresiniz ve telefon numaraları ile ABD Dışişleri Bakanlığından aldığınız dosya numarası (case number) yazılması gerekmektedir.) ekstra aciklama icin en asagidaki diger bilgilere bakin

Nüfus cüzdanının fotokopisi. (4 kopya, cüzdanın ön ve arka sayfalarının A4 kağıdına ve aynı sayfaya çekilmiş olması gerekmektedir.)

DS-3035 formunu doldurduktan sonra ciktisini aldigimiz sayfalar

DS-2019 formunun kopyasi

DS-3035 formunda bulunan "Third party barcode page" (2 kopya)

Evraklarin Turkiye'ye hızlı gonderimi icin 62 dolarlik "Turkish Embassy" adina duzenlenmis "money order" (postahanelerden alabilirsiniz)

Gonderilecek adres:
      Turkish Embassy
      Consular Office/J-1 Visa Waiver
      2525 Massachusetts Ave. NW
      Washington, D.C. 20008
      E-mail: [email protected]

Bu yazdıklarınız çok yardımcı oldu @crazycells. Tekrar çok teşekkür ederim. Bir düzeltmem olacak. Burada belirttiğiniz linkin güncel olanı : http://washington.emb.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/232015
      bu şekilde. Düzeltmem için kusura bakmazsınız umarım. Güncellerseniz, daha faydalı olur diye düşündüm.
      Bir de sorum olacak: Konsolosluğun sitesinde DS-3035 formunu doldurduktan sonra ciktisini aldigimiz sayfalar ve DS-2019 formunun kopyasini istemiyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
      Teşekkür ederim.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      B
      Bahtiyarefe

@crazycells Çok teşekkür ederim.

B
      Bahtiyarefe

Herkese tekrar merhaba,

Ben J1 2 yıl kuralını kaldırmak için Aralık 2018'in başlarında başvurumu yaptım. @crazycells 'in dediği gibi bütün 2 yıl kuralları için tek başvuru yetiyor. Peki ben neden tekrar buradayım. İşte bu yüzden:

Önce durumumu anlatayım size: Ben bir kurumumuzdan burslu olarak geldim. Ve hizmet yükümlülüğüm yok. Ama belli şartları sağlamaz isem parasal yükümlülüğüm var. Yani kısacası j1 vizem bittikten sonra 2 yıl ya da herhangi bir süre ülkemizde bulunmam gerekmiyor. Gelelim olaya:

Aralık ayının 14ünde konsolosluktan ilk e-mail geldi: Burslu olarak geldiğim kurum, "Parasal yükümlülüğü vardır." diye görüş bildirmiş. (Bu yazışmaları size de yolluyorlar.)Konsolosluk da bundan dolayı olumsuz görüş bildireceğini belirtmiş. Her iki tarafa da bu belli şartları sağlayacağımı ispatlamak için belgeler sunsam da kabul ettiremedim. (Ne kadar kolay anlattım. Oysa günlerdir yazışıyorum, her iki tarafla da. Bir de araya tatiller girdi. Bayağı stres olmuştum.) En sonunda şöyle bir çözüm bulduk: Vizem bitince, en kısa sürede gerekli şartları sağlayıp konsolosluğa burslu olduğum kurumdan olumlu görüş yazısı yollayacağım. Onlar da No Objection Statement'ı ABD Dışişleri Bakanlığı'na yollayacaklar. Kurum adını ve şartları neden yazmadığıma gelince, yazmamam iyi olurmuş.

İyi günler.

B
      Bahtiyarefe

Bahtiyarefe tarafından gönderilen son iletiler

Herkese tekrar merhaba,

Ben J1 2 yıl kuralını kaldırmak için Aralık 2018'in başlarında başvurumu yaptım. @crazycells 'in dediği gibi bütün 2 yıl kuralları için tek başvuru yetiyor. Peki ben neden tekrar buradayım. İşte bu yüzden:

Önce durumumu anlatayım size: Ben bir kurumumuzdan burslu olarak geldim. Ve hizmet yükümlülüğüm yok. Ama belli şartları sağlamaz isem parasal yükümlülüğüm var. Yani kısacası j1 vizem bittikten sonra 2 yıl ya da herhangi bir süre ülkemizde bulunmam gerekmiyor. Gelelim olaya:

Aralık ayının 14ünde konsolosluktan ilk e-mail geldi: Burslu olarak geldiğim kurum, "Parasal yükümlülüğü vardır." diye görüş bildirmiş. (Bu yazışmaları size de yolluyorlar.)Konsolosluk da bundan dolayı olumsuz görüş bildireceğini belirtmiş. Her iki tarafa da bu belli şartları sağlayacağımı ispatlamak için belgeler sunsam da kabul ettiremedim. (Ne kadar kolay anlattım. Oysa günlerdir yazışıyorum, her iki tarafla da. Bir de araya tatiller girdi. Bayağı stres olmuştum.) En sonunda şöyle bir çözüm bulduk: Vizem bitince, en kısa sürede gerekli şartları sağlayıp konsolosluğa burslu olduğum kurumdan olumlu görüş yazısı yollayacağım. Onlar da No Objection Statement'ı ABD Dışişleri Bakanlığı'na yollayacaklar. Kurum adını ve şartları neden yazmadığıma gelince, yazmamam iyi olurmuş.

İyi günler.

B
      Bahtiyarefe

1. T.C. Vasington Buyukelciginin ilgili sayfasi buradadir:
        http://washington.emb.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=232015
        Burada da denildigi gibi, gerekli belgeleri asagidaki adrese gondermeniz gerekiyor.
        Gerekli Belgeler:

Türkçe yazılmış dilekçe (4 kopya, dilekçeyi parantez içinde yer alan sorulara cevap vererek oluşturmanız gerekmektedir (mezun olunan üniversite, fakülte, bölüm ve öğrenim yıllarının, herhangi bir kurumdan kredi veya burs alıp almadığınız ABD'ye geliş tarihiniz, ABD ve Türkiye irtibat adresiniz, e-mail adresiniz ve telefon numaraları ile ABD Dışişleri Bakanlığından aldığınız dosya numarası (case number) yazılması gerekmektedir.) ekstra aciklama icin en asagidaki diger bilgilere bakin

Nüfus cüzdanının fotokopisi. (4 kopya, cüzdanın ön ve arka sayfalarının A4 kağıdına ve aynı sayfaya çekilmiş olması gerekmektedir.)

DS-3035 formunu doldurduktan sonra ciktisini aldigimiz sayfalar

DS-2019 formunun kopyasi

DS-3035 formunda bulunan "Third party barcode page" (2 kopya)

Evraklarin Turkiye'ye hızlı gonderimi icin 62 dolarlik "Turkish Embassy" adina duzenlenmis "money order" (postahanelerden alabilirsiniz)

Gonderilecek adres:
      Turkish Embassy
      Consular Office/J-1 Visa Waiver
      2525 Massachusetts Ave. NW
      Washington, D.C. 20008
      E-mail: [email protected]

Bu yazdıklarınız çok yardımcı oldu @crazycells. Tekrar çok teşekkür ederim. Bir düzeltmem olacak. Burada belirttiğiniz linkin güncel olanı : http://washington.emb.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/232015
      bu şekilde. Düzeltmem için kusura bakmazsınız umarım. Güncellerseniz, daha faydalı olur diye düşündüm.
      Bir de sorum olacak: Konsolosluğun sitesinde DS-3035 formunu doldurduktan sonra ciktisini aldigimiz sayfalar ve DS-2019 formunun kopyasini istemiyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
      Teşekkür ederim.

B
      Bahtiyarefe

@crazycells Çok teşekkür ederim.

B
      Bahtiyarefe

Eger o kurum baska bir J1 verecekse o durumda J1 waiver almaya gerek yok, cunku bir daha 2 yil kuralina tabi olmasi cok olasi. 2 yil kurallari accumulative degil, yani ust uste toplanmiyor, 2 tane J1 alirsaniz ve ikisinin 2 yil kurali varsa, en son alinan gecerlidir. Yani yurtdisinda kalma kurali hala 2 yildir.

Merhaba,

Öncelikle açıklayıcı bilgiler için çok teşekkür ederim. 2 yıl kuralını kendi başıma kaldırmak için cesaretlendirdiniz.
      Aslında J1 kümülatif değil diye yazmışsınız ama ben yine de emin olmak için size durumumu anlatayım:

Ben Kasım 2017 - Şubat 2018 arası J1 vizesi ile Amerika'da idim ve 2 yıl kuralına tabi idim. 4 ay Türkiye'de kaldıktan sonra tekrar J1 vizesi ile Amerika'ya geldim. Bu sefer 1 yıllığına. Ve yine 2 yıl kuralına tabiyim. İki yıl kuralını kaldırmak istiyorum. Sorum şu: Sadece ikincisi için mi kaldırmaya başvuracağım? Bir de bu bilginin kaynağını gösterirseniz çok memnun olurum.
      Çok teşekkür ederim.

Bahtiyar

B
      Bahtiyarefe