• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Cem Hakverdi
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 1
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    Cem Hakverdi

    @Cem Hakverdi

    0
    İtibar
    5
    Profil Görüntülemeleri
    1
    İleti
    0
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    Cem Hakverdi Takip etme Takip Et

    Cem Hakverdi tarafından gönderilen son iletiler

    • Statü değişikliği reddi ve statü kaybetme durumunda yapılabilecekler

      Merhaba bir arkadaşım böyle bir durum içerisinde kaldı. Onun adına yapılabilecek bir şey var mı diye araştırıyoruz. Durum şöyle:

      2018 senesinde j-1 vizesi ile Amerika’ya gelip work and travel yaptım. Ondan sonra 2019 senesinde turist vizesi alıp 9 Ağustos 2019’da Amerika’ya geldim. Burada daha uzun süre kalmak istediğim için 2019 aralık ayında turist vizesi uzatması için başvuru yaptım ve 2020 şubat ayında turist vizesi uzatma başvurum kabul edildi. 2020 temmuz ayında öğrenci vizesine geçiş için başvuruda bulundum ve aynı zamanda turist vizemin devamı için tekrardan bir uzatma başvurusu yaptım. 2021 ocak ayında gönderdiğim turist vizesi uzatma başvurusu ilgili makama ulaştı fakat işleme alınmadı. Gönderdiğim turist vizesi uzatma başvurusu işleme alınmadığı için 2021 şubat ayında öğrenci vizesinden red aldım. Bunun sebebi ise şu şekilde; en son başvurduğum turist vizesi başvurusu işleme alınmadığı için öğrenci vizemin reddi gelmeden yaklaşık 20 gün öncesinde turist vizemin süresi doldu (fakat ben halihazırda bir uzatma başvurusu daha yapmıştım). Öğrenci vizesinden red aldıktan 1 ay sonra 2021 mart ayında turist vizesi başvurum işleme alındı ama bunun yanıtı bana 8 Aralık 2021’de geldi. Gelen yanıtta 8 Ağustos 2021’e kadar turist vizemin onaylandığı yazıyordu. Bana yanıt geldiğinde turist vizemin süresi çoktan bitmişti. Ben hala Amerika’da ikamet ediyorum. Gecikmelerden kaynaklı itiraz sürecini de kaçırmış bulundum ve Türkiye’ye geri dönemedim. Bu durumda yapabileceğimiz bir şey var mıdır?
      Buna ek olarak ben gastronomi ve mutfak sanatları mezunuyum. Bana H1B vizesi vermek isteyen bir sponsorda buldum. Şu an H1B vizesine geçmem mümkün olur mu? Ya da sizin önerebileceğiniz başka bir yol var mıdır?

      Eğer bu durumda alınabilecek bir aksiyon varsa kendisi avukat tutmayı düşünüyor. Yorumlarınız ve yardımınız için şimdiden teşekkürler.

      Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      Cem Hakverdi
      Cem Hakverdi