• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Erdinc Suroglu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 2
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Erdinc Suroglu

@Erdinc Suroglu

0
    İtibar
    1
    Profil Görüntülemeleri
    2
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Erdinc Suroglu Takip etme Takip Et

Erdinc Suroglu tarafından gönderilen son iletiler

• RE: [Arşiv] Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@crazycells
      DV2024 Klavuzuna baktığımda 2. koşulda yazan şu ibareye göre evet ben de sizin gibi düşünüyorum. Çünkü kocaman bir veya ibaresi var

• En az lise veya dengi bir eğitim görmüş olmak, ki bu koşul 12 yıllık resmi ilk,
      orta ve lise eğitiminin başarılı bir şekilde tamamlamış olmayı gerektirir; VEYA
      • Son beş yıl içinde en az iki yıllık bir eğitim, deneyim veya uzmanlık gerektiren
      bir işte iki yıllık bir iş deneyimine sahip olmak. Dışişleri Bakanlığı iş deneyiminin
      yeterliğini belirlemek için Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı’nın O
      Net
      Online veri tabanını kullanacaktır.*

Fakat aşağıda devam eden konu başlığı genel ve bağlayıcı bir durum gibi görünüyor.

6. Çeşitlilik vize programına hangi meslek sahipleri katılabilir?

Dışişleri Bakanlığı iş tecrübelerinin yeterlik ve denkliğini belirlemek için Birleşik Devletler
      Çalışma Bakanlığı’nın O
      Net OnLine veri tabanı kullanacaktır. ONet OnLine veri tabanı iş
      tecrübelerini beş iş alanına (job zone) bölmüştür. Çalışma Bakanlığı web sitesinde birçok
      meslekten bahsedilmiş olsa da sadece belli meslekler kura programına katılım için uygundur.
      Mesleğinize dayanarak kura programına katılmak istiyorsanız, son beş yıl içinde, veri
      tabanında Özel Mesleki Hazırlık seviyesi (Specific Vocational Preperation – SVP) 7.0 veya
      daha yüksek olan bir meslekte, en az 2 (iki) yıllık bir iş deneyimine sahip olmalısınız.
      İstenilen eğitim ve iş tecrübesine sahip değilseniz başvurunuz vize görüşmeniz sırasında
      diskalifiye edilecektir ve size ya da aile bireylerinize vize verilmeyecektir.

Açıkçası biraz kafam karışmış durumda.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      Erdinc Suroglu
      Erdinc Suroglu
    • RE: [Arşiv] Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

İki yıllık bir fakülte mezunuyum ve bir kamu kurumunda Elektrik Teknikeri olarak görev yapmaktayım. Mevcut diplomamın olduğu meslek grubunun svp range puanı başvuru kriterlerini karşılamıyor.

Aynı kamu kurumunda yaklaşık 8 yıldır Bilgisayar ve ağ yöneticisi olarak görev yapmaktayım. Bu meslek grubuna ait svp range puanı başvuru yapmam için yeterli fakat bu branş ile ilgili herhangi bir diplomam veya sertifikam yok. (Kurum içi eğitimler zaten kabul görmüyor)

Bu meslek grubunda 8 yıldır çalıştığıma dair çalıştığım kamu kurumundan resmi bir evrak alsam yeterli olur mu, yoksa eğitim sertifikası göstermek zorunda mıyım?

Saygılar.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      Erdinc Suroglu
      Erdinc Suroglu