Merhabalar,
Amerikan vatandaşı bir kız arkadaşım var. O Amerika'da yaşıyor ben ise Türkiye'deyim. Önümüzdeki yaz Türkiye'de evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat sürecin nasıl olması gerektiği hakkında bir fikrimiz yok. Açıkcası Türkiye'de evlenmek için gerekli süreci biliyoruz fakat sonrasında benim Amerika'ya gidebilmem için gerekli süreci nereden ve nasıl başlatacağımız konusunda net ve temiz bilgi bulamıyoruz. Türkiye'de evlendikten sonra o Amerika'ya dönüp benimle evlendiğini bildirip herhangi bir yere başvurması mı gerekiyor? Yoksa Türkiye'de evlendikten sonra Türkiye'deki konsolosluğa gidip benim mi başvuru yapmam gerekiyor?
Süreç ne kadar sürüyor? Türkiye'de evlendiğimizde benim Amerika vizesi alıp oraya gitme sürecim, Amerika'ya nişanlılık vizesi ile gidip orada evlenmekten daha mı uzun sürüyor?
Hangi yolu seçmeliyiz ve süreci nasıl devam ettirmeliyiz. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Beni endişelendiren diğer bir konu ise şu; Ben daha önce bir evlilik yaptım ve boşandım. Şu anki kız arkadaşımın bu konu hakkında hiçbir bilgisi yok. Yani ona en başta bu durumu söylemedim. Şimdi de işler ciddiye binince haliyle bu durum beni endişelendiriyor.
Eğer Türkiye'de evlenirsek sonrasında ben Amerika'ya gideceğim zaman eşim benim için orada başvurduğunda benden Türkiye'de önceki evliliğime dair herhangi bir belge istenecek mi?
Yahut nişanlılık vizesi ile gidersem ve Amerika'da evlenecek olursam o zaman istenilecek mi? Bu konu hakkında herhangi bir bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.
İyi günler dilerim.