Herkese merhabalar.Dublinde ogrenci oldugum sirada green cardi kazandigimi ogrendim ve ds 260 formunu doldururken dublin konsoloslugunu sectim.Mulakat maili aldiktan sonra onceden de okudugum mulakat deneyimlerine dayanarak ilk isim mater private hospital a mail atarak randevu almakti.Ilk mail attigimda konsolosluk randevumdan sonrasina bir gun verdiler
Durumu anlatmaya calisana kadar diger gun o tarihinde doldugunu daha da ileriye bir tarih vereceklerini soylediler.O yuzden ilk isim hastane randevusunu onaylamak oldu.Sonra ne yapicam ne edicem diye dusunurken
diger gun bir mail daha attim.Direk konsolosluk randevumundan 2 hafta oncesine yeniden duzenlediler.
Eger boyle bir seyle karsilacak olan olursa ilk verdikleri tarihi onaylayin.Ondan sonra tekrardan mail ya da telefon ile one cekebilirsiniz.
Eger hastane randeuvusunu konsolosluk mulakatindan onceye cekemezseniz cok sorun degil.
Cunku mulakata gittigim zaman ben haric oradaki herkesin hastane randeuvusu mulakattan sonraya vermisler.
Konsoloslukta calisan kisiler hicbir sorun yok deyip medical exam raporunu aldiginizda bize gonderin yeterli dediler.
Hastane mail ve telefon adresi websitelerinde yaziyor.
Mater private hastanesi hicbir turlu asi yapmiyor.
Hastane randeuvusundan once bir saglik ocaginda gp de medical exam raporu almaniz gerekiyor ve tum asilari onceden olmaniz gerekiyor.Local bir gp de tum asilari olabilirsiniz.
Ayrica kan testi ile hangi asilara bagisikliginizi gosteren bir belgeyide almayi unutmayin.
Yapmaniz gereken ya da bulunmasi gereken asi listesi
Tetanoz
MMR
BCG
Suçiçeği Tarihçesi (Varisella)- tıbbi muayenenizin yapıldığı gün evet veya hayır cevabı gereklidir.
Hepatit B
GRIP ASISI
Tum asilarim ve kartlarim vardi.Ek olarak tekrardan yaptirdim.Ayrica kan testi de yaptirdim.
Doktor klasik bir kac soru sordu.Daha sonra kan verip Gogus rontgenini de cektikten sonra binadan ayrildim.6.is gununde telefonla aradilar ve sonuclarimin hazir oldugunu soylediler.
Mulakatimdan 1 hafta once mail aldim ve mulakat saatimin degistini ogrendim.Hicbir turlu mulakat icin gerekli belgeleri istedikleri bir mail almadim.
Mulakattan once e devletten alabildigim tum belgeleri aldim.Hepsini turkiyede cevirttim.
Mulakattan yarim saat once oradaydim.Iceriye girerken hicbir elektronik alete izin vermiyorlar.Giriste dolaba birakabiliyorsunuz.
Siraya girdim.Ilk gorevli tek tek evraklarimi aldi.
Web sitesinde bir cok evrak yazmasina ragmen benden sadece
-Polis certifica ve arsivli adli sicil kaydini
-lise ve universite diplomasini
-Dogum belgemi aldi Not almanya dogumlu oldugum icin almanyadaki dogdumun semtin belediyesine mail atarak kargolamislardi.Formul A belgesi gecerli sayiliyor
Askerlik yapip yapmadigimi sordu.Yapmadim dedim Tamam yeterli dedi.
Askerlik belgemi almayacak misiniz diye sordugumda gerek yok dedi.Yinede uzattim zorla verdim.
Yan tarafta odemeyi yapmaya gittim.Yanimda Dolar cash euro cash ve debit card vardi her ihtimale karsi.
web sitelerinde yazmalarina ragmen cash kabul etmediklerini soylediler.Banka karti ile odeme yaptim.
Daha sonra interview sirasina girdim kibar nazik bir adam denk geldim.Bana hangi ulkelerde bulundugumu sordu.
(4 gunlugune hollandaya vize alip gitmistim pasaportumda vizesi vardi ama mulakatta unuttum soylemeyi.Bu yuzden biraz endiseliydim)
Daha sonradan da universite bolumumu ve hangi ortalama ile mezun oldugumu sordu soyledim.Toplam 20 sn surdu.
Baska hic soru sormadi ve tesekkur etti gidebilirsin dedi.Eve gelip telefonuma baktigimda konsolosluktan 5 kere arandigimi gordum ve mail atmislardi.Tekrardan konsolosluga gelmemi istediler.
Tekrardan konsolosluga gittim ve yemin ettirmeyi unutturdugunu soyledi.Yemin edip tekrardan ayrildim.
5 gun sonra ise pasaportumu almaya gittigimde vizenin basili oldugunu gordum.
Ek olarak bir cok kez konsolosluga mail attim ve hicbirine donus yapmadilar.
2. Ek Dubline dosya tasimadim en bastan buradaydi.
3. Ek Oturum izni isteyip istemedigi hakkinda bir bilgim olmasada 2023 mart ayi itibariyle dublinde oturum mulakati aldiktan 3 ay sonrasinda oturum karti geliyor bilginize.