• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. victorygun
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    V
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 6
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

victorygun

@victorygun

3
    İtibar
    24
    Profil Görüntülemeleri
    6
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

victorygun Takip etme Takip Et

victorygun tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

Merhabalar,

K1 vizesi için son aşamalara geldim. Elçilikte mülakat öncesi gerekli belgeleri toplamaya çalışıyorum. Elçilik internet sayfasındaki eski "k1-k2 vizeler için yönergeler" adındaki pdf dosyasında askerlik belgesi için sadece İran vatandaşları için geçerlidir ibaresi vardı. Fakat sanırım bu belge güncellendi. Yeni pdf dosyasında "ASKERLİK BELGESİ: Askerlik yaptıysanız askerlik belgesinin aslını ve kopyasını lütfen ibraz ediniz.
      Askerlik Durum Belgesi E-devlet üzerinden kolayca alınabilir. Eğer askerlik hizmetinden muafsanız lütfen muafiyet belgenizin kopyası ve İngilizce tercümesini ibraz ediniz." şeklinde geçiyor.

Bu durumdan artık Türk vatandaşlarında da askerlik durum belgesi istendiğini çıkarıyorum. Şu anda Amerika'daki okulum elçiliğe öğrenci belgesi yollamamış olmasından dolayı bakaya durumuna düştüm. Bu durum k1 vize mülakatımı olumsuz etkiler mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      V
      victorygun

@samsa tabi ki

noa1 18 Mart 2021
      noa2 7 Mart 2022
      NVC 4 Nisan 2022
      Ankara Elçilik emaili 22 Nisan 2022

Noa2 sonrası işlemler çok hızlı gelişti. Bu hıza yetişemeyip belgeleri toplamam için en az iki-üç hafta gerekecek. Belgelerim hazır olsaydı elçilikten email alır almaz en yakın randevu tarihi olan 29 Nisan için vize randevusu alma imkanım vardı. Herkese kolaylıklar dilerim.

V
      victorygun

@pin ABD'de yaşadıysanız oradan sabıka kaydına ihtiyacınız yok. Zaten başvurunuz esnasında gerekli Amerika ile ilgili gerekli background checklerinizi yapıyorlardır.

V
      victorygun

victorygun tarafından gönderilen son iletiler

@ob16222 Cevabınız için teşekkürler. Böyle bir durum ile ilk defa karşılaşıyorum ve bayağı tedirginim açıkçası. Gereken belgelerden birini görevlinin sormama ihtimali var diyorsunuz. Bu şekilde şansımı deneyeyim bakalım sonuç ne olacak. Kolaylıklar dilerim.

V
      victorygun

Merhabalar, yakın zamanda vize randevum var. Gerekli belgeleri toplamaya çalışıyorum. Daha önce Almanya'da 6 aydan uzun bir süre kaldığım için gerekli belgeler arasında Almanya'dan almam gereken sabıka kaydı var. Almanya söz konusu olduğunda sabıka belgesini posta yolu ile edinmek mümkün. İki defa başvurmama ve ücretini yatırmış olmama rağmen Almanya Adalet Bakanlığı bu belgeyi hala bana yollamadı, yollamış olduğum epostalara cevap verilmiyor.(Almanya Konsoloslukları veya Büyükelçiliği aracılığıyla alınabilecek bir belge değil). Benzer bir durumda olan hiç oldu mu? Böyle bir durumda ne yapmak gerekir? Bütün belgeleri topladım ancak bu belgem eksik, bu durumda vize randevusuna alırlar mı? Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

V
      victorygun

@pin ABD'de yaşadıysanız oradan sabıka kaydına ihtiyacınız yok. Zaten başvurunuz esnasında gerekli Amerika ile ilgili gerekli background checklerinizi yapıyorlardır.

V
      victorygun

@pin
      teşekkür ederim. umarım en kısa süre içinde noa2 onayı haberinizi alırsınız. bence noa2 onayını alır almaz evrak hazırlamaya başlayabilirsiniz. elçilikten gelen emailde bu linkin ingilizce versiyonu var. orada istenen belgeler mevcut. https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/K1K2-VIZELER-ICIN-YONERGELER-TR.pdf

benim için en büyük sıkıntı çıkaran belge Almanyadan sabıka kaydı (polis belgesi) olacak. 16 yaşından sonra herhangi bir ülkede 6 aydan fazla yaşadıysanız o ülkeden sabıka kaydı isteniyor.

V
      victorygun

@samsa tabi ki

noa1 18 Mart 2021
      noa2 7 Mart 2022
      NVC 4 Nisan 2022
      Ankara Elçilik emaili 22 Nisan 2022

Noa2 sonrası işlemler çok hızlı gelişti. Bu hıza yetişemeyip belgeleri toplamam için en az iki-üç hafta gerekecek. Belgelerim hazır olsaydı elçilikten email alır almaz en yakın randevu tarihi olan 29 Nisan için vize randevusu alma imkanım vardı. Herkese kolaylıklar dilerim.

V
      victorygun

Merhabalar,

K1 vizesi için son aşamalara geldim. Elçilikte mülakat öncesi gerekli belgeleri toplamaya çalışıyorum. Elçilik internet sayfasındaki eski "k1-k2 vizeler için yönergeler" adındaki pdf dosyasında askerlik belgesi için sadece İran vatandaşları için geçerlidir ibaresi vardı. Fakat sanırım bu belge güncellendi. Yeni pdf dosyasında "ASKERLİK BELGESİ: Askerlik yaptıysanız askerlik belgesinin aslını ve kopyasını lütfen ibraz ediniz.
      Askerlik Durum Belgesi E-devlet üzerinden kolayca alınabilir. Eğer askerlik hizmetinden muafsanız lütfen muafiyet belgenizin kopyası ve İngilizce tercümesini ibraz ediniz." şeklinde geçiyor.

Bu durumdan artık Türk vatandaşlarında da askerlik durum belgesi istendiğini çıkarıyorum. Şu anda Amerika'daki okulum elçiliğe öğrenci belgesi yollamamış olmasından dolayı bakaya durumuna düştüm. Bu durum k1 vize mülakatımı olumsuz etkiler mi? Şimdiden teşekkür ederim.

V
      victorygun