• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Bener Ersoy 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 4
    • Konu 1
    • İleti 22
    • En İyi 10
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Bener Ersoy 0

@Bener Ersoy 0

27
    İtibar
    179
    Profil Görüntülemeleri
    22
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Knoxville, TN Yaş: 44

Bener Ersoy 0 Takip etme Takip Et

Bener Ersoy 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

çok uzun iletiler yazamam, bağlamdan kopuyorum o zaman ama soru cevap şeklinde ilerleyebiliriz. bildiğim, kendi tecrübe ettiğim her şeyi aktarabilirim.

benim kioskum var arkadaşların ezbere söylediği gibi ayda 10K yapmaz değil. işler kötü deniyor ben geldiğimden beri ( şansımıza ) buna rağmen ortalama 12,5K gidiyorum.

ha şu denilebilir o paraya o iş olur mu ?
      haklısınız, işe göre pahalı ben 0 risk, dil ve tecrübe ile en uygun bunu gördüm sen başka bir şeyi görebilirsin ve haklı da olursun.
      kendine güvenip başka bir iş de yapabilirsin ama ben basit bir şekerci toptancısından şeker alabilmek için bile bir hafta uğraştım. adamlar bütün belgelerin olmasına rağmen seni tanımıyor. türkiye gibi siparişi geç göndereyim abi yok.

eyalet olarak tennessee, şehir olarak knoxville'deyim.

yerleşim maliyetleri fazla açıkçası

uzun yazınca bağlamdan kopuyorum demiştim 😬

biraz dağınık oluyor kusura bakma.

aslında ilk 24 ocakta keşif ve iş bakmak için boston'dan amerikaya girip connecticut'a gittik. orada 15 gün kaldık, 15 günün sonunda surekli celişkili cevaplar veren iş yapacağımız elemanın ( pızza dukkanı ) bizi dolandıracağına kanaat getirip döndük ( ki bu zaten 15 günlük bir plandı ama hepsi orada ziyan oldu ) ikinci ve kesin gelişimizde miami'den girmek istedik hem 7-8 gün tatil yaparız hem de gümrük memuru 2.5 ay önce gelmişsiniz şimdi bir daha neden geliyorsunuz dediğinde kuzeyi gördük bir de güneyi görmek istedik, hem miami tatili hem de çocuğa doğum gününde disneylandı gezdiririz şeklinde cevap veririz deyip plan yaptık. miami havaalanı boston'a gore çok rahattı sadece çok uzun bekledik oğlumuz 2,5 yasinda biz stres yasarken o ise oradan oraya koşturdu...

plan miami'den direkt tennessee'ye geçmekti ama burası amerika 🙂

teksasta kiosk işi yapan benimde gelmeme vesile olan harun abi aradı. hal hatır ve yolculuğu sordu sonra dallas'taki kioskunda çalışan elemanın işi bıraktığını benim kioskumun açılmasına daha vakit varsa gelip orada çalışmamı hem işi öğrenip hem de para kazanabileceğimi söyledi. mükemmel ve ötesi bir teklif knoxville'e gitsem 1+ ay cepten yiyip aylak olacaktım Teksas'a gittim hem param cebimde kaldı, hem de tecrübe edindim.

forumdan @semavi yi çok ziyaret etmek ve arabamı ondan almak ve de tesekkür etmek istiyordum maalesef hiç vaktim olmadı. buradan ona tekrar iyi ki varsın demek istiyorum. ( uzun zamandır izleyemesem de )

bu arada aracımı ALAMO'dan kiraladım 1 hafta 500 dolara geldi 2023 7 kişilik ford explorer farklı adrese bırakma ise bedava gibiydi 10 dolar 🙂

aracımı 10K dolara aldım ford escape full paket bavulları yükleyip önce tyler, dallas; 1,5 sonrasında da knoxville tn'e geldim.

ev tutma konusunda beşiktaş kongresinden yakın bir arkadaşımın us'te emlakçılık yapan bir arkadaşı varmış o yardımcı oldu ( emlakçılar kiralık eve bakmıyorlarmış genelde ) ssn olmadan çok zor ama isteidiğimiz bölgede 2+2 giriş katı ( erkek çocuğu olanlara kadir zora tavsiyesi ) bir ev bulduk kira pahalı ( ssn yok ) ama işe 3 dk.

mobilyaları ( yatak odası, L koltuk ve tv konsolu ) sıfır aldım 3000 dolar tuttu. tv şansıma * etiketli buldum costco'da 200 dolar

elektrik ve interneti açmak kira kontratı ile 5 dk sürmedi aynı şekilde banka hesabı açmak da. tyler'da regios banktan açmıştım ( şirket ve şahsi ) knoxville'de de Bofa'dan açtım. yoruldum şimdilik bu kadar sorarsanız ve aklıma gelirse yine yardımcı olmaya çalışırım.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0
    • RE: 🇹🇷 Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Kutlu Olsun! 🇹🇷

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Nice 100 yıllara, nice 1000 yıllara. Çok yaşa Cumhuriyet.

Gündem içinde yayımlandı
      Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

Norm Ender’in 100. Yıl Marşı Parla’yı gerçekten çok beğendim.

Gündem içinde yayımlandı
      Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

@EasternStar bunun basit bir yolu var madem 170-200K veriyorsunuz 1K daha verin avukatınız anlaşmanızı da hazırlasın. Unutmayın anlaşma kötü günlerde lazım olur.

Zaten bende hani kaçırdığım, bilmediğim bir şey mi var diye sordum ? Belki net bildikleri bir şey vardır, bende öğrenirim.
      Dediğim gibi evet pahalı, ama bu bir seçenek. Seçmezsin, ben kendim yapacağım dersin etc.

Neredeydim, aslına bakarsanız ev sat, araba sat, eşyaları sat, taşın, gel, hayat kur, düzen kur etc etc çok fazla bakamadım. Artık buradayım bildiğim, tecrübe ettiğim konularda yapabildiğim kadar yardımcı olmak isterim. Bilmediğime bilmiyorum derim.

Tennessee’yi çok gezme vaktimiz olmadı elde kalan vakitte 2.5 yaşındaki oğlumuz ile ilgileniyoruz. Çocuk olmayınca bir çıkayım da etrafta ne var bakayım yapmak daha kolay ama şikayetçi değiliz.

Sadece Gutlinburg’a gittik smoky mountain tarafında gerçekten çok güzel bir lokasyon.

Gezme işlerimiz ilerleyen zamanda inşallah.

Knoxville’ib havası güzel izmit gibi, İstanbul gibi. Ekim 25 şu an hava 24/25 derece ( 77 F ).

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

yerimizi aldık bekliyoruz. bütün tuşlara bastı artık nereden gelırse... totem falan da yapmadık bu sene ama insan yine de acaba yapsa mıydık demiyor değil. umarım herkesin kalbine göre bir çekiliş olur ve gerçekten çok isteyenlere çıkar.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0
    • RE: E2 Vize Örnekleri, Yatırım Miktarları ve Şirket Tipleri

@Yolcu34 ben hali hazırda Knoxville, TN west town mall alışveriş merkezinde şeker kiosk işini yapıyorum. Sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

Yunus şekeröz’ün dolandırıcı olduğu iddia ve videoları ben almadan önce çıktı, mahkemeler de lehine sonuçlandı. Evraklarını bizzat gördüm. Sizde isteyin, anlaşmayı da avukatınız ile yapın.

Evet şeker işi pahalı. Kendiniz yapsanız daha ucuz ama nasıl yapacaksınız önemli olan bu ? Burada güvenilir bir ABD vatandaşı arkadaş, kardeş, akraba olmadıkça çok zor.

Bizde biliyorduk ve İzmit’te görüşürken yüzüne söyledik bu işin lüZumundan daha pahalı olduğunu ama orada kiosk yanında hizmet de satılıyor neyse şeker konusu bu kadar sorunuz olursa yardımcı olurum.

Herkesin kendi gerçekleri var bizim seçme nedenimiz daha az çalışalım, dil gerekmesin, basit olsun, müşteri bulmak ile uğraşmayalım, hızlı ve Kolay bir başlangıç olsun diyeydi.

Bugün 100’e aldık yarın GC çıkar başka bir şey olur kazandığımızı kar sayar 40-50’ye satarız sonuçta iş yapan ciroları belli ( Square satış sistemi ) bir iş.

Diğer işlere cesaret edemedik ama sizin gerçeklerinizde başka iş yapacak cesaret ve burada da güvenilir eş, dost akraba var ise o zaman yapmak istediğiniz başka işe yönelin derim.

Dediğimin gibi herkesin gerçekleri farklı ve herkesin hikayesi kişiye özel.

Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2) içinde yayımlandı
      Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

Gece yaşamı bizim için bir seçenek değil malum 2.5 yaşında bir çocuğumuz var ama Nashville hakkında hep güzel şeyler duyuyor ve okuyorum. Müziğin şehri diyorlar. Kim bilir belki bir gün orada bir ticari girişim olur.
      Ticaret demişken benzer düşünüyoruz, bunlar bizim doğrularımız. Yolum düşer ve vaktim ve de vaktiniz olursa muhakkak bir kahve için rahatsız ederim, teşekkür ederim. @EasternStar

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

@kugutex basit bir de fotograf işi. gereksiz bir harcama. kontrol için kendi sitesi de yeterli

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea teşekkür ederim. Hiç denemedim ama çok merak ettim.

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

@charon, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@ahsenaydgdu hocam veriye bakmak lazım. Kaç kişi trden e2 başvurusunda bulunmuş, kaçı ok almış, ok alanların fikirleri/profilleri neler, red alanların fikirleri, profilleri, iş planları vs. neler. Bunlar çok önemli.
      Tr artık afrika liginde, dibine kadar bakacaklar. Meksika tc vatandaşını ülkeye almıyor, nikaraguada insanlar sorgulanıyor.

En kötü alice's candy adlı dolandırıcı şirket bile 10dan fazla yatırımcıyı götürdü e2 ile ki şeker kiosku fikri öyle voooav bir iş değil.

Konsolosluğun dikkat ettiği şeyleri az buçuk tahmin edebiliyorum ben.

Alice’s Candy için dolandırıcı şirket demişsiniz, tecrübeniz var ise açıklar mısınız ?
      Ben 6 aydır, ABD’deyim Alice’s Candy ile geldim ve memnunum. Fikri olmayan, dil bilmeyen, belli bir yaşı da geçmiş biri olarak bilmeden başlamaktansa hazır ve tutmuş bir modeli tercih ettim.
      Gözden kaçırdığım nedir ?

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

Bener Ersoy 0 tarafından gönderilen son iletiler

• Knoxville Tennessee E-2 Vizesine Uygun Satilik Candy Kiosku

E-2 vizesi almis ve yeni basvuruya uyumlu, her seyiyle hazir, devir aldigin gun para kazanmaya baslayacagin candy kioskum eyalet degisikligi sebebi ile satiliktir.

ICINDEKILER

square pos sistemi
      guvenlik kameralari
      soguk icecek satmak icin mini buzdolabi
      sicak ve soguk baglantili sink ( lavabo )
      urun depolama alanlari
      etiket makinasi
      terazi
      coins ve cash kasasi
      kilitli ayri bir kasa

Fiyati : $85.000

konumu Knoxville'in en iyi yerlesim yeri olan West Knoxville'deki West Town Mall'de https://www.simon.com/mall/west-town-mall mall'un linkini birakiyorum.

Detaylar icin mail adresim : [email protected] ( Lutfen sadece ciddi alicilar yazsin )

image00010.jpeg image00009.jpeg image00013.jpeg

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

@kugutex basit bir de fotograf işi. gereksiz bir harcama. kontrol için kendi sitesi de yeterli

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

@kwhatever artık her şey pahalı ve evde fotoğraf çekmek çok kolay. Sağlıklı bir ölçüm olamaz bence.

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

Geçen sene Vizem vardı ve çıkmadı. Bu sene de vizem var ve amerikadayım bakalım ne olacak. @mukavemet

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

Tek başınızaysanız 10K belki ok o da ucu ucuna ama aile iseniz asla yetmez. Kenarda minimum 30K olmalı. @Atlantis00

Aslında bedava gibi gözüküyor ama ciddi para isteyen bir süreç bu.

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

@Atlantis00 keşke başvurup gerçekten gidebilecek olanların hakkına girilmese.

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

Norm Ender’in 100. Yıl Marşı Parla’yı gerçekten çok beğendim.

Gündem içinde yayımlandı
      Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

@MySea teşekkür ederim. Hiç denemedim ama çok merak ettim.

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

@MySea selamlar, pekmez neden ekleniyor ? İlk kez duydum pekmez eklendiğini. Bir denemek isterim.

Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun. Nice 100 yıllara, nice 1000 yıllara. Çok yaşa Cumhuriyet.

Gündem içinde yayımlandı
      Bener Ersoy 0
      Bener Ersoy 0