Forum üyelerinin paylaşımlarından faydalanarak ben de eşime B1/B2 vizesini aldım. Başkalarına faydası olabilir diye deneyimlerimizi kısaca paylaşayım. Ağustos ayının ortalarında DS160 formunu doldurup Ankara'dan 2026 temmuz ayına randevu aldım. Ara sıra sistemi kontrol ederek randevuyu öne çektim ve eylülün ortasında yaklaşık 30 ekime randevu aldım. DS160 formunda gidiş tarihiniz planlı mı kısmında hayır deyip tahmini bir tarih ve tahmini bir otel ismi (daha önce kaldığım otelin ismini, adresini) yazdım. Başvuru ekranında belirtilen evraklar dışında ekstra pek birşey hazırlamadım. Çocukları sorarlarsa diye nüfus kayıt örneğinin, eşim aklında tutabilsin diye otelin adının ve adresininin olduğu bir ekran görüntüsünün ve bir de ev tapusunun çıktılarını aldım ancak hiçbirini istememişler.
Seyahat planına çocukları dahil etmemiştim. Çocukların vizesi henüz yok. Birkaç avrupa ülkesi seyahatimiz olmuştu ve onları DS160 formuna yazmıştım. Randevu yeri değişince DS160 formunu yeniden doldurdum ve randevu sayfasından formun numarasını değiştirdim.
Mülakat sorularına gelecek olursak
- Niçin gideceksiniz? Eşim turistik amaçlı gideceğimizi söylemiş.
- Ne iş yapıyorsunuz? Eşim işini söylemiş. Sabit maaşlı bir işi yok.
- İkinci sorunun cevabı üzerine neden yeşil pasapartunuz var? Eşim de öğretmen olduğumu söylemiş. Konsolos vizenizi onaylıyorum demiş ve mülakatı tamamlamış.