Yanitiniz icin cok tesekkurler. J1 vize uzatma isini burdan yapabilir miyim? Turkiye'den yapmam gerekir sanirim degil mi? J1 vizem mayista bitiyor ama DS-2019'umu Agustosa kadar uzattirdim gecen hafta. Kafam cok karisik, direkt USCIS vasitasiyla burdayken uzatilir mi vizem ? Tesekkur ederim.
northern tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
Merhaba arkadaslar, ben su an master yapiyorum ve doktora programina kabul aldim. j1 vizesiyle burda bulunuyorum ve vizem Mayis 15te bitiyor. DS-2019 extension aldim, yazin TR'ye gittigimde tekrar PhD programi icin vizeye basvurucam. Yeniden vize basvurusu degil, J1 uzatma basvurusu olucak. Bu surec nasil isliyor, simdiden basvurumu yapmali miyim? Umarim dogru konuya yazmisimdir, simdiden cok tesekkur ederim.
-
@suzmanoglu Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Guze dilekleriniz icin de cok sagolun, bakalim hayirlisi (fingers crossed:) Burda kalma icin DS-2019 yetiyor olmasi super. ABD'den vize uzatma islemi de yapilabiliyor mu acaba? Bilen bir arkadas yazarsa cok mutlu olurum.
-
Merhaba herkese, J1 vizesi ile Master icin ABD'deyim su an. Doktora basvurulari yaptim. Doktoraya kabul almam durumunda, J1 vizesini uzatmam icin ne gibi bir prosedur izlemeliyim? TR'den mi halletmem gerekir, burdan yapabilir miyim? Simdiden cok tesekkur ederim. Cevremde J1 olan yok, herkes F1:), sizlere danismak istedim. Selamlar ve cok tesekkurler.
-
Herkese merhaba yeni uyeyim:)
Burslu ve asistan olarak Abd'de bir universitede mastera baslayacagim (Fall2022) Esim ve oglum a benimle gelecek. F1 vizesi alip devaminda kalabilmek daha mi kolay oluyor, yoksa benim durumumda Tr'den bir borcun bursun yoksa da J1 waiver kolayca alinir mi?
Maddi olarak esimin de geldiginde calisabilmedi cok iyi olur ama waiver olumsuz sonuclanmaindan korkuyorum. Cunku doktoraya devam etmek ya da universitemde calismaya devam etmek isterim Abd'de.
Siz neyi onerirsiniz?
Hepinize sonsuz tesekkurler, iyi ki var bu site!