• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Muhammed 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 8
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Muhammed 0

@Muhammed 0

0
    İtibar
    17
    Profil Görüntülemeleri
    8
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Muhammed 0 Takip etme Takip Et

Muhammed 0 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar,

DV-2026 sürecindeyim. DS-260 formunu doldururken çalışma iznim ve oturumum olduğu için Taşkent Konsolosluğu’nu seçmiştim. O dönemde Ankara oldukça yavaş ilerliyordu, bu yüzden Taşkent’in daha hızlı olacağını düşünmüştüm.

Fakat son aylarda durum değişti: Ankara Konsolosluğu hızlandı, Taşkent ise yavaşladı. En son edindiğim bilgiye göre Taşkent yaklaşık 2000’lere kadar randevu vermiş durumda ve bu gidişle randevular Şubat–Mart aylarına sarkacak gibi görünüyor.

Bu nedenle dosyamı Ankara’ya taşımayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım.

Taşkent Konsolosluğu bana “bu konuyla KCC ilgileniyor” dedi.

KCC ise sadece “dosyanızı başka konsolosluğa taşımak istiyor musunuz?” diye sordu, ancak herhangi bir yorum yapmadı.

Şu anda emin olamıyorum:

Dosyayı Ankara’ya taşımam durumunda randevum araya sıkıştırılır mı, yoksa gecikir mi?

Bu değişiklikle Kasım–Aralık ayında randevu alma şansım olur mu, yoksa bir sonraki bültene mi kalırım?

Benim case numaramdakiler Kasım ayında randevu aldı, bu yüzden kararsızım.

Ayrıca ikinci bir konum daha var:
      Evliliğimi yakın zamanda Özbekistan’daki resmi kurumlar önünde yaptım ve uluslararası evlilik cüzdanı aldım. Talihli benim.

Ancak Türk makamlarına bu evliliği tanıtamadım, çünkü eşimin önceki evliliği sonrası iddet süresi beklenmesi gerektiği söylendi. Her ne kadar Türkiye ile hiçbir bağı bulunmasa da, bu sürenin yabancılar için de geçerli olduğu belirtildi.
      Avukatım, tanıma–tenfiz ve iddet süresinin kaldırılması için dava açmam gerektiğini söyledi.

Bu durum Green Card sürecinde sorun oluşturur mu?
      ABD açısından evliliğim geçerli olur mu — sonuçta şu an resmi olarak evliyim — yoksa tanıma işlemini beklemem gerekir mi?

Benzer durum yaşayan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını duymak isterim.
      Şimdiden teşekkür ederim. 🙏

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Muhammed 0
      Muhammed 0

@ugursway

Sosyal platformlarda aktif değiliz. Lakin yüzlerce resim videolarımız var. İPhone da resimlerin konumu ve tarihi belirtiyor. Karşılıklı konuşma geçmişi vs vs. Telefon ile girmek yasak iken nasıl bunları kanıt gösterebilirim. Üç beş tane resimle ikna olmayacaklardır.

Muhammed 0
      Muhammed 0

@gucarslan Evlilik sonrası eşimle severek evlendiğimize inanmayacaklarına

Muhammed 0
      Muhammed 0

@onuru

Dediğinizi yaptım. Korkumu atamıyorum

Muhammed 0
      Muhammed 0

Merhabalar

Green card tahlisiyim lakin içimde bir korku var. Sıra numaram 5500 lerde. Erken randevu alabilmek için hızlıca DS-260 doldurdum. Benim korkum ise şuan ki iki senedir beraber yaşadığım sevgilimle evlilik resmiyetine girmedim. Kendisi ile hızlıca resmi evlilik sürecini yarından bir itibar başlatacağım. Bu konuda DS formunu değiştirmek veya gerçekten severek evlendiğimizi ikna edebilmek korkutuyor. Kanıtsal olarak her şeye sahibim olsamda korkumu içimden atamıyorum. Lütfen biri akıl versin.

Muhammed 0
      Muhammed 0
    • RE: Amerika'ya hangi statüde gelmemi önerirsiniz ?

Konu hakkında bilgi verebilecek biri var mı

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      Muhammed 0
      Muhammed 0
    • RE: Amerika'ya hangi statüde gelmemi önerirsiniz ?

Merhabalar

Dün 10 yıllık ABD vizesi aldım. Yurt dışında farklı bir ülkede oturma iznim ve komşu ülkesinde de çalışma iznim var. Aktif olarak Türkiye dahil 3 ülkede resmî çalışma izni sunabiliyorum.

Amerika’da yaşamaya karar verdim. Green kart veya çalışma iznine başvurmadım. Çünkü Amerika’da sponsor veya davetname üzerinden vizem almamın yasal süreci uzun sürecekti.

Change of statü konusunda araştırma yaptım. Çalışma vizesine veya sponsor üzerinden green card başvurusu yapmayı düşünüyorum. En kötü ihtimal F1 başvurusu yapabilirim. Son ihtimalde yatırımcı vizesi olur.

Benim 3 sorum var.

Birincisi CV im doğrultusunda iş bulabilirsem. Resmî olarak çalışabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Şirket hepsini halletiyor mu. Bu süreç kaç ay sürüyor.

Turist vizesi ile gelirken aşı gerekiyor mu. Kaç aşı olması gerekiyor. Amerika içerisinde aşı olmadan çalışabiliyor musunuz.

Turist vizesine sahip olduğum için nişanlı/eş benim üzerimden vize alabilir mi

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      Muhammed 0
      Muhammed 0
    • RE: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

Merhaba

Yatırımcı veya çalışma vizesi almak istiyorum. Hali hazırda aktif 2 farklı ülkede çalışma vizesi ile oturum iznine sahibim. İlerleyen süreçte oturum iznim vatandaşlığa çevrilecek. Gerekli olan doğal süreyi beklemekteyim. Orta asya ülkelerinde şirketlerimiz bulunmaktadır. Ek olarak pasaportumda ayrı olarak Çin vizesi bulunmaktadır. Son olarak ise pasaportumda temiz sayfa sayısı az. Söylemekteki kastım ise devamlı kullanılan pasaportumun oluşu. Faydası olur mu bilemiyorum.

Türk pasaportu sahibiyim. Şuan Kazakistan dayım. Kazakistan ve Özbekistan çalışma vizem ve oturumum var.

Amerika ya gitme sebebim ise pazar araştırması sonrası yatırım öncesi bilgi sahibi olmak. Hemde orta asya kültürleri haricinde farklı kültürleri görmek. Orta asya üzerinde bulunan ülkelerin hepsini detaylı gezme şansına sahip oldum. Konu hakkında olabildiğince şeffaf şekilde bilgilendirme yapmaya çalıştım. Yardımlarınızı rica ederim. Çalışma vizesi süreçleri çok uzun sürecek se şayet farklı vize türlerine de başvuru yapabilirim.

Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2) içinde yayımlandı
      Muhammed 0
      Muhammed 0