Merhaba arkadaşlar,
DV-2026 sürecindeyim. DS-260 formunu doldururken çalışma iznim ve oturumum olduğu için Taşkent Konsolosluğu’nu seçmiştim. O dönemde Ankara oldukça yavaş ilerliyordu, bu yüzden Taşkent’in daha hızlı olacağını düşünmüştüm.
Fakat son aylarda durum değişti: Ankara Konsolosluğu hızlandı, Taşkent ise yavaşladı. En son edindiğim bilgiye göre Taşkent yaklaşık 2000’lere kadar randevu vermiş durumda ve bu gidişle randevular Şubat–Mart aylarına sarkacak gibi görünüyor.
Bu nedenle dosyamı Ankara’ya taşımayı düşünüyorum ancak kararsız kaldım.
Taşkent Konsolosluğu bana “bu konuyla KCC ilgileniyor” dedi.
KCC ise sadece “dosyanızı başka konsolosluğa taşımak istiyor musunuz?” diye sordu, ancak herhangi bir yorum yapmadı.
Şu anda emin olamıyorum:
Dosyayı Ankara’ya taşımam durumunda randevum araya sıkıştırılır mı, yoksa gecikir mi?
Bu değişiklikle Kasım–Aralık ayında randevu alma şansım olur mu, yoksa bir sonraki bültene mi kalırım?
Benim case numaramdakiler Kasım ayında randevu aldı, bu yüzden kararsızım.
Ayrıca ikinci bir konum daha var:
Evliliğimi yakın zamanda Özbekistan’daki resmi kurumlar önünde yaptım ve uluslararası evlilik cüzdanı aldım. Talihli benim.
Ancak Türk makamlarına bu evliliği tanıtamadım, çünkü eşimin önceki evliliği sonrası iddet süresi beklenmesi gerektiği söylendi. Her ne kadar Türkiye ile hiçbir bağı bulunmasa da, bu sürenin yabancılar için de geçerli olduğu belirtildi.
Avukatım, tanıma–tenfiz ve iddet süresinin kaldırılması için dava açmam gerektiğini söyledi.
Bu durum Green Card sürecinde sorun oluşturur mu?
ABD açısından evliliğim geçerli olur mu — sonuçta şu an resmi olarak evliyim — yoksa tanıma işlemini beklemem gerekir mi?
Benzer durum yaşayan veya bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını duymak isterim.
Şimdiden teşekkür ederim.