• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. fearless
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    F
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

fearless

@fearless

2
    İtibar
    1
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İstanbul

fearless Takip etme Takip Et

fearless tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Ücretsiz DV2023 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?

@Himetto-Kumusaru Cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi; resmi kayıtlarda evlenmeden önceki soyadı da görüneceğinden ve pasaporttaki soyadı ile uyuşacağından dolayı, bende sizin gibi, kimlik kartı bilgileri ile pasaport bilgileri arasındaki soyadı farklılığının sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Fotoğraf ile ilgili olarak; sağda solda bir sürü kişinin uygunsuz resim nedeniyle daha kuraya alınmadan elendiğini okuduğumuz-duyduğumuz için hassas davranmaya çalışıyoruz, bu nedenle riske girmeyelim bu işi en iyi bilen fotoğrafçıya gidip ona çektirelim kafamız rahat olsun dedik, resimin ne için çektirildiğini ve nasıl olması gerektiğini söylememize rağmen işini doğru dürüst yapıp adam gibi fotoğraf çekip veremiyorlar. Aynı zamanda resmi sitede; ''üzerinde oynama yapılıp değiştirilmiş resimler kabul edilmez'' dediği için, fotoğrafçının çekilen ham resmi uygun duruma getirmek için üzerinde ayarlamalar yaparak oynaması da beni düşündürüyor. Bu nedenle fotoğrafın çekildiği zamanki HAM halini isteyip kendim düzenlemek bana daha mantıklı geliyor. Benim merek ettiğim; fotoğrafta istenen şartları sağlamak için fotoğrafın üzerinde biz düzenlemeler yaptığımızda bu da ''üzerinde oynanmış, değiştirilmiş resim'' olmuyor mu? Fotoğrafın geçersiz olmasına neden olan fotoğraf üzerinde yapılan değişiklikler nedir o zaman? (fotoğraf yazılımları ile arka fonu değiştirme, resimdeki kişiye müdahale etme vb. şeyler mi üzerinde oynanmış fotoğraf olmasına neden oluyor)
      Bir de sitede; cep telefonundan çekilen resimler uygun değildir kabul edilmez denmesine rağmen, greencard çıkmış birçok kişiden, başvuru resimlerini kendilerinin cep telefonundan çektiğini duydum, forumda da evde nasıl greencard resmi çekilir konulu ayrıntılı bir video var. Bu sene umarım çıkar ama olmazsa bidaha ki sene bende resmi evde cep telefonuyla kendim çekmeyi düşünüyorum.

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      F
      fearless

@crazycells Cevabınız için teşekkürler.
      DV2023 başvurularıyla ilgili ''Ecem ve Ömür'' Youtube kanalının ''08.10.2021'' Tarihli videolarının '' 6:21 / 7:48 '' dakikaları arasında; bu konunun çok kişi tarafından sorulması nedeniyle özellikle bu konunun üzerinde durulup, üstüne basa basa yaptıkları açıklama üzerine (açıklamada : Formdaki pasaport kısmında hangi isim-soyisim giriliyorsa, ilk kısımdaki isim-soyismin de aynısı olması gerektiği söyleniyordu) en doğru ve güncel bilgiyi almak amacıyla, başvuruyu yapmadan önce forum'a danışmam isabetli olmuş, böylece yanlış bir işlemle geçersiz olacak bir başvurunun önüne geçip umutlarımızı mayıs 2022 ye kadar sürdüreceğiz.

F
      fearless

fearless tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells Cevabınız için teşekkürler.
      DV2023 başvurularıyla ilgili ''Ecem ve Ömür'' Youtube kanalının ''08.10.2021'' Tarihli videolarının '' 6:21 / 7:48 '' dakikaları arasında; bu konunun çok kişi tarafından sorulması nedeniyle özellikle bu konunun üzerinde durulup, üstüne basa basa yaptıkları açıklama üzerine (açıklamada : Formdaki pasaport kısmında hangi isim-soyisim giriliyorsa, ilk kısımdaki isim-soyismin de aynısı olması gerektiği söyleniyordu) en doğru ve güncel bilgiyi almak amacıyla, başvuruyu yapmadan önce forum'a danışmam isabetli olmuş, böylece yanlış bir işlemle geçersiz olacak bir başvurunun önüne geçip umutlarımızı mayıs 2022 ye kadar sürdüreceğiz.

F
      fearless

@Himetto-Kumusaru Cevabınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi; resmi kayıtlarda evlenmeden önceki soyadı da görüneceğinden ve pasaporttaki soyadı ile uyuşacağından dolayı, bende sizin gibi, kimlik kartı bilgileri ile pasaport bilgileri arasındaki soyadı farklılığının sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Fotoğraf ile ilgili olarak; sağda solda bir sürü kişinin uygunsuz resim nedeniyle daha kuraya alınmadan elendiğini okuduğumuz-duyduğumuz için hassas davranmaya çalışıyoruz, bu nedenle riske girmeyelim bu işi en iyi bilen fotoğrafçıya gidip ona çektirelim kafamız rahat olsun dedik, resimin ne için çektirildiğini ve nasıl olması gerektiğini söylememize rağmen işini doğru dürüst yapıp adam gibi fotoğraf çekip veremiyorlar. Aynı zamanda resmi sitede; ''üzerinde oynama yapılıp değiştirilmiş resimler kabul edilmez'' dediği için, fotoğrafçının çekilen ham resmi uygun duruma getirmek için üzerinde ayarlamalar yaparak oynaması da beni düşündürüyor. Bu nedenle fotoğrafın çekildiği zamanki HAM halini isteyip kendim düzenlemek bana daha mantıklı geliyor. Benim merek ettiğim; fotoğrafta istenen şartları sağlamak için fotoğrafın üzerinde biz düzenlemeler yaptığımızda bu da ''üzerinde oynanmış, değiştirilmiş resim'' olmuyor mu? Fotoğrafın geçersiz olmasına neden olan fotoğraf üzerinde yapılan değişiklikler nedir o zaman? (fotoğraf yazılımları ile arka fonu değiştirme, resimdeki kişiye müdahale etme vb. şeyler mi üzerinde oynanmış fotoğraf olmasına neden oluyor)
      Bir de sitede; cep telefonundan çekilen resimler uygun değildir kabul edilmez denmesine rağmen, greencard çıkmış birçok kişiden, başvuru resimlerini kendilerinin cep telefonundan çektiğini duydum, forumda da evde nasıl greencard resmi çekilir konulu ayrıntılı bir video var. Bu sene umarım çıkar ama olmazsa bidaha ki sene bende resmi evde cep telefonuyla kendim çekmeyi düşünüyorum.

F
      fearless

Forumdaki herkese merhaba, bu sene başvuru yapacak tüm adaylara başarılar ve bol şans diliyorum.
      Benim bu seneki DV2023 başvuruları ile ilgili 2 sorum olacak. Konu ile ilgili bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar cevap verip beni aydınlatırsa memnun olurum, belki aynı konuya takılmış başka arkadaşlar varsa onlarda bilgilenmiş olur:

1. Başvuru formunun ilk kısmındaki ''isim-soyisim'' bölümündeki ''soyadı'' ile pasaport bilgileri kısmındaki ''soyadı'' nın farklı olması, başvurunun kabul edilip edilmemesi konusunda yada sistem başvuruyu kabul etse bile greencard çıkması durumunda vize görüşmesi sırasında bu nedenle (yani kimlik kartındaki bilgiler ile pasaportdaki bilgilerin uyuşmaması sebebiyle) elenmeye neden olur mu?
        Bilindiği üzere, Türkiye'de evlenen bayanlar eşinin soy ismini almakta ve zorunluluk olarak eşinin soy ismini içeren yeni kimlik kartları çıkarılmaktadır. Bu nedenle eşimin evlenmeden önce aldığı pasaporttaki soyismi ile kimlik kartındaki soyismi farklıdır. Bundan dolayı; henüz başvuruların sona ermesi için yeterli zaman varken güncel duruma göre eşim için yeni bir pasaport mu almalıyız (pasaport 10 yıllık alınmış ve daha süresinin dolmasına 8 yıl kaldığından, sorun teşkil etmeyecekse değiştirip boşuna masraf yapmak ve uğraşmak istememekteyiz) yoksa formdaki kimlik bilgileri kısmına kimlik kartındaki, pasaport kısmına da pasaporttaki soyadını mı yazmalıyız veyahutda pasaporttaki bilgiler esastır diye düşünerek, her iki kısmı pasaporttaki bilgilere göre mi dolduralım, başvuru formunun ilk kısmına da pasaporttaki isim soy-isim imi yazalım?

2. Başvuru formu için fotoğrafçı da resim çektirmeme, green card başvurusu için olduğunu belirtmeme ve resmi sitedeki belirtilen başvuru fotoğrafının sahip olması gereken özellikleri (min. 600x600 max. 1200x1200 piksel çözünürlüğünde, 24 bit renk yoğunluğunda, en fazla 240 Kb boyutunda. jpeg formatında vb.) kendisine söylememe rağmen, elektronik ortamda resimleri aldıktan sonra, çektiği resmin uygunluk kontrolünü travel.state.gov resmi sitesinden yaptığımda benimkinin boyutu 587x591olduğu için ''your photo has been rejected for the following reasons: minimum photo dimensions are 600x600'' uyarısı veriyor ve sayfanın sağ-üst kısmındaki ilerleme çubuğu şeklindeki 4'lü yuvarlak halkaların 1 tanesi yeşil işaretli olarak görülüyor. Bu fotoğrafı uygun duruma getirmek için resimleri çektirdiğim yerden resimlerin orijinal üzerlerinde oynanmamış halini bana göndermelerini isteyip, forumda belirtilen 3-4 ayrı fotoğraf düzenleme sitelerinden kendim mi uygun duruma getirmeliyim yoksa fotoğrafçıya kendisinin düzeltmesini mi söyleyeyim (resimler üzerinde oynanma olmaması gerekir diye bildiğimden fotoğrafçının photoshop ile resmi düzenlemesi o resmin geçersiz olmasına neden olur mu?). Eşimin fotoğrafının aynı yerden uygunluk kontrolünü yaptığımda ise (çözünürlük: 600x600 boyut: 139 kb) verilen uyarı: ''your photo does not need cropping: photo dimensions are 600x600' 'uyarısı veriyor. Bu uyarı resmin tamamen uygun olduğunumu gösteriyor? Bu resim için ise sayfanın sağ-üst köşesindeki 4'lü uygunluk işaretlerininden iki tanesi yeşil görünüyor. Bu 4 halkadan 2 tanesinin yeşil olması (diğer ikisinin boş olması) resmin tam uygun olmadığını başka eksiklerinin de olduğunu mu gösterir?

Sorular biraz uzun oldu, sabırla okuyup bilgisini paylaşacak arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum, saygılarımla...

F
      fearless