@kratos Eğer ki, oğlunuz için DS 260 yoksa mulakata giremez. Bence siz konsolosluga mail atıp DS-260da unlock değişiklik yapmalı ve çocuğunuz için confirmation almasınız. Hem kendi formunuzda sizinle geleceğini belirtmeli, hem de onun için yeni formu doldurarak müracaat etmelisiniz. Yani beneficiary değil accompany olarak kayıt olmalı diye düşünüyorum. Benim araştırdıklarım dahilinde. Ama bu da yine Konsolosun insiyatifine kalmış bir iş. Bir de vize tarihinizi ve benzeri işleri etkilermi bilemem.
J.K tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememekYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
-
RE: ( J ) Değişim Programı VizeleriÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
@soner-sofracı Merhaba anladigim kadariyla burda gecerli olan 3 ana baslikli kural disindakiler icin gecerli bir kural degil. Bir goz atin isterseniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/exchange/waiver-of-the-exchange-visitor/eligibility.html
-
RE: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememekYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@crazycells Azerbaycan için vize mülakatı Tiflisde yapılıyor bildiğiniz üzere. Ülke kanunlarına uygun olarak 18 yaş altı çocuklar anne ve baba izni olmadan sınırda görevli memurlar tarafından kendi başına ülkeyi terk edemiyorlar. Doğru söylüyorsunuz bu pek de Amerikan konsolosluğunu alakadar eden bir şey değil. Önemli olan vize mülakatında kazanan kişinin olması. Bu sebeple biz de henüz mahkeme kararının ne olacağını bilmiyoruz. Büyük bir olasılıkla çocuğumuz katılamayacak. Yukarıda belirttiğim gibi yalnız mahkeme onayı ile yurtdışına çıkarabiliriz, bu da uzun bir süre çekebilir.
Benim tam öğrenmek istediğim şey formu submit ettikten sonra çocuk mülakata katılamaz ise bunun için konsolosluğa haber etmeli miyiz yoksa gerek olmadığımı, yalnız eşimle kendi formumuzu submit edersek yeterli olur mu? Şu an için yapılacak işlemleri note edeğim.
- 3 müz için de DS260 formu submit edecek, eşimin formunda cocuk için will immigrate or later olarak kayd edicez. Cocuk için medical exam yapılmayacak ve mülakata gidememesi durumu konsolosluğa önceden belirteceğiz.
- 3 müz için de DS260 formu submit edecek, eşimin formunda cocuk için will immigrate or later olarak kayd edicez. Cocuk için medical exam yapılmayacak ve mülakata gidememesi durumunu konsolosluğa önceden belirtmeyeceğiz.
- Sadece eşim ve benim DS260 formu submit edecek, cocuk için will immigrate or later olarak kayd edicez. Cocuk için medical exam yapılmayacak ve mülakata katılacağız. Bu konuda da konsolosluğa her hangi bir ön bilgi vericez ve ya vermicez.
Bunlardan hangisini yapmak doğru olur?
Çocuk için mahkeme kararı bittikden sonra yıl içerisinde başka bir mülakat için başvuru yapıcaz ve ya biz green card aldıktan sonra F2 family sponsored olarak başvuru yapmak durumunda olucaz.
Sizin anlattıklarınıza göre biz submit edersek ve çocuğumuzu mülakata götürmezsek bir sıkıntı çıkmayacağı. DS 260 formunda da bizimle göç edecek ve ya daha sonra göç edeceği seçeneğinin yazılmasının pek fark etmeyeceği eğer doğru anladıysam. Peki bu konuda bilinen bir case var mı? Alıntıladığınız linkte pek uygun bir cevap bulamadım doğrusu.
Bu arada yardımınız için de teşekkür ederim.
-
@crazycells, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek
Onemli olan mulakat gunune kadar eksik olan tum bilgi ve belgeleri toparlamak.
Eksik olan tek şey mahkeme kararı. Diğer tüm evrakları filan hazırladık. Sadece bu konuyu tam araştırdıktan sonra ağustos gibi formumuzu submit edeceğiz. KCC-den gelecek maile de evrakları gönderip vize gününü beklicez.
J.K tarafından gönderilen son iletiler
-
@Ayhan2023 Merhaba cocuklari goturmeniz gerekmiyor. Amma aile bireyleriniz icin DS260 formu doldurmaniz lazim.
-
RE: ( J ) Değişim Programı VizeleriÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
@soner-sofracı Merhaba anladigim kadariyla burda gecerli olan 3 ana baslikli kural disindakiler icin gecerli bir kural degil. Bir goz atin isterseniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/exchange/waiver-of-the-exchange-visitor/eligibility.html
-
@crazycells ayrıca DS 2019 formum dün elime ulaştı, Sevis fee filan hepsi yatirilmis. Tek iş ds 160 doldurmak ve mulakata girmek. Zaten Haziran gibi giriş yapmam gerekli. O zamana kadar da green card mulakatina katılmış olmayi umuyorum. J1 vizem var diye green cardı iptal edərler mi?
-
@crazycells Merhaba.
Benim eşim 2022 green card talihlisi. Malum gecikmelerden dolayı bildiğiniz üzere bu sene mülakata girer miyiz belli değil. Ds260ı Ağustos ayında submit ettik, henüz bir döküman isteyi filan gelmedi. Bunun yanı sıra, ben 2022 Haziran için Amerika New Jersey'de "camp counselor" olarak yaz kampına seçildim. Kamp suresi 3 ay, ekstra 1 ay da tatil olmakla toplam 4 aylık bir süreç olucak. Bu 2 sene kuralinin olması bu iş icin geçerli mi? Aynı zamanda ds260 dolduran biri için ds160 doldurmak ve mülakata girmek green card için bir sorun olur mu? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. -
@crazycells Mülakata katılmasa dahi biz çocuk için de vize ücretini yatırmak zorundayız değil mi?
Yardımınız ve bilgiler için teşekkür ederim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur ve vizemizi alırız. Bu süreç ile ilgili sonuçları da bir hikaye olarak paylaşırız.
-
@crazycells Aynen Azerbaycanda yurtdışına çıkışlarda sıkı bir denetim var. Hic bir baskı ve benzeri usullerle bu yasaları geçemiyorsunuz. O zaman benim anladığım, 3müz için de normal gidecekmişiz gibi müracaat etmemiz gerektiği. Eğer ki, dava sonuclanırsa mülakat için çocuğumuza da medical exam alırız. Bu konuda masraf olarak pek bi sıkıntı olmaz zaten, dava sonuclanmasa bile hallederiz. Önemli olan konu belirtilen kişilerin mulakat sırasında konsoloslukla olması gerektiği bilgisine uyğun bir iş görmemiz gerektiğiydi. Her hangi yanlış bir anlaşılma ve benzeri sebepten dolayı diskalifiye olmayı, ret cevabı almayı istemeğiz. Dava istedigimiz gibi sonuçlanmaz ise eşimle 2mizin katılması bizim vize alma durumumuzu etkilemez diyorsunuz.
Bilgiler için teşekkür ederim.
-
@crazycells, içinde söyledi: Greenkart talihlisi olup ABD'ye ailece gidememek
Onemli olan mulakat gunune kadar eksik olan tum bilgi ve belgeleri toparlamak.
Eksik olan tek şey mahkeme kararı. Diğer tüm evrakları filan hazırladık. Sadece bu konuyu tam araştırdıktan sonra ağustos gibi formumuzu submit edeceğiz. KCC-den gelecek maile de evrakları gönderip vize gününü beklicez.
-
@crazycells Azerbaycan için vize mülakatı Tiflisde yapılıyor bildiğiniz üzere. Ülke kanunlarına uygun olarak 18 yaş altı çocuklar anne ve baba izni olmadan sınırda görevli memurlar tarafından kendi başına ülkeyi terk edemiyorlar. Doğru söylüyorsunuz bu pek de Amerikan konsolosluğunu alakadar eden bir şey değil. Önemli olan vize mülakatında kazanan kişinin olması. Bu sebeple biz de henüz mahkeme kararının ne olacağını bilmiyoruz. Büyük bir olasılıkla çocuğumuz katılamayacak. Yukarıda belirttiğim gibi yalnız mahkeme onayı ile yurtdışına çıkarabiliriz, bu da uzun bir süre çekebilir.
Benim tam öğrenmek istediğim şey formu submit ettikten sonra çocuk mülakata katılamaz ise bunun için konsolosluğa haber etmeli miyiz yoksa gerek olmadığımı, yalnız eşimle kendi formumuzu submit edersek yeterli olur mu? Şu an için yapılacak işlemleri note edeğim.
- 3 müz için de DS260 formu submit edecek, eşimin formunda cocuk için will immigrate or later olarak kayd edicez. Cocuk için medical exam yapılmayacak ve mülakata gidememesi durumu konsolosluğa önceden belirteceğiz.
- 3 müz için de DS260 formu submit edecek, eşimin formunda cocuk için will immigrate or later olarak kayd edicez. Cocuk için medical exam yapılmayacak ve mülakata gidememesi durumunu konsolosluğa önceden belirtmeyeceğiz.
- Sadece eşim ve benim DS260 formu submit edecek, cocuk için will immigrate or later olarak kayd edicez. Cocuk için medical exam yapılmayacak ve mülakata katılacağız. Bu konuda da konsolosluğa her hangi bir ön bilgi vericez ve ya vermicez.
Bunlardan hangisini yapmak doğru olur?
Çocuk için mahkeme kararı bittikden sonra yıl içerisinde başka bir mülakat için başvuru yapıcaz ve ya biz green card aldıktan sonra F2 family sponsored olarak başvuru yapmak durumunda olucaz.
Sizin anlattıklarınıza göre biz submit edersek ve çocuğumuzu mülakata götürmezsek bir sıkıntı çıkmayacağı. DS 260 formunda da bizimle göç edecek ve ya daha sonra göç edeceği seçeneğinin yazılmasının pek fark etmeyeceği eğer doğru anladıysam. Peki bu konuda bilinen bir case var mı? Alıntıladığınız linkte pek uygun bir cevap bulamadım doğrusu.
Bu arada yardımınız için de teşekkür ederim.
-
@kratos peki eşiniz ve çocuğunuz için de ayrı DS 260 formu doldurarak submit etdiniz mi? İlk çocuğunuz accompany olarak sistemde gözüküyor muydu? Bu o demek oluyor ki, sizin tüm aile fertleriniz eşiniz ve 21 yaş altında evli olmayan çocuğunuz otomatik olarak beneficiary durumunda sisteme kaydediliyor.
-
@keysnambır En iyisi bir konsoloslukla konuşun. Bir şey daha sorayım, eşinizle kazandıktan sonra mı boşandınız yoksa daha önceden mi? Yani kazandıktan sonra ds formunuzda siz Principial applicant, eşiniz ve çocuğunuz accompany olarak mı kayıtlıydı? Formu çocuğunuz daha sonra gelecek diğe kayd ettiginizde beneficiary statüsüne mi geçti otomatik olarak onu teğit etmek için soruyorum. Bir de ek olarak başka bir şey yaptınız mı? Yani, çocuğunuzun mülakata katılmayacağını daha önceden KCC'ye bildirmek gibi bir zorunluluk var mı?