• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. z.a.
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Z
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 3
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

z.a.

@z.a.

0
    İtibar
    2
    Profil Görüntülemeleri
    3
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

z.a. Takip etme Takip Et

z.a. tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

@crazycells çok çok teşekkür ederim bilgilendirme için minnettar kaldım🙏 Kısaca F1 statü değişikliğime ait dosyanın yanıtını beklerken yapmam gereken B1(turist) uzatma başvurusu için banka dökümanı(son 3 ay ve ilk gösterilen tutar ile aynı) I20 formu kopyası, sevis kaydı kopyası ve F1 geçiş talebimi beklemem nedeniyle b1 uzatma talebimi gösteren mektup, pasaport ve vize kopyası, başvuru ücreti 455 $ yeterli belgelerdir değil mi? Sizce eksik kaldığım bir kısım var mı?
      Bir de başvurumda henüz Türkiye'de ki işimden ayrılmamıştım. Avukat sadece b1 uzatma dosyama şirketimden kalış süremi uzatma isteğimi kabul eden mektup ve son 3 ay maaş bordrolarımı da ekletmişti.( Türkiye ile iletişimde olduğumu ve düzenli gelirim olduğunu göstermek adına demişti.) Fakat şu an ayrıldım ve bunları eklemeyeceğim. Sıkıntı olmaz sanırım değil mi?
      Sorularımla yordum sizi kusura bakmayın. Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      Z
      z.a.

@crazycells bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Açıkçası bu durumdan emin olamadığım için danışmak istedim. Avukat daha çok göçmenlik işlemleri ile ilgilenen biri, öğrencilik geçiş süreçlerine tam hakim mi bilemiyorum, çokta ilgili değil ne yazık ki. Daha önce ki dosyalarından da bahsetmiyor. Bu nedenle mektubu kendim yazıp avukata vermek istiyorum. 2.uzatma başvurumda f1 geçişi yaptığımı ve sonucu beklediğimi belirtip dosya numaramı yazmam gerekir mi? I20 belge kopyasını koymalı mıyım? Ayrıca ilk mektup bu şekilde kısa gittikten sonra 2.uzatma başvurusu mektubunun bir önemi olur mu.
      F1 geçiş talebi dosyamda ise bana ait bir mektup yok sadece avukatlık bürosunun açıklaması var.(B1 den F1 a geçmek talebimi belirten ve buna göre dosyada bulunan döküman bilgileri var).

Z
      z.a.

Merhaba,
      Bir sorum olacaktı. B1/B2 vizesi ile gelip sonrasında statü değişikliği yapmaya karar verdim. Vize uzatma ve statü değişikliği başvurularımı geldikten 4 ay sonra tamamladım ve gönderdim. Buna istinaden ise parmak izimi de verdim. Fakat henüz cevap gelmiş değil, F1 statü değişikliği 1 ya da 1.5 yıl sürebiliyormuş. B1 vize uzatma işlemimi tekrar uzatmam gerekecek. Mart ayında ilk girişimde basılan vizem expire oldu. Şu an cevap gelmese bile temmuz sonu uzatma için tekrar başvuru yapmam gerekiyor. Başvuru formu yine detaylı dökümanlar içermeli midir.( banka dekontu, uzatma talebi mektubu vs.) Ayrıca notlarınızı okuduğumda siz mektup detay içermeli demişsiniz. Benim çalıştığım avukat sadece dil ve kültür öğrencimi için uzatmak istiyorum gibi kısa bir not yazmıştı. Bir sorun olur mu. F1 değişikliğinde ise direk talebi kendi office olarak yine dil öğrenimi olarak kısa yaptı. 2. Uzatma başvurumda, f1 statüsü sonucu için uzatma talep ettiğimi belirtmek gerekir mi yoksa bunun bir önemi yok mu? Yardımcı olabilir misiniz, Avukat kafa karıştırmamak adına kısa olması daha iyi demişti.

Z
      z.a.