• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Gürkan Kodaş
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 0
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    Gürkan Kodaş

    @Gürkan Kodaş

    0
    İtibar
    4
    Profil Görüntülemeleri
    4
    İleti
    0
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

    Gürkan Kodaş Takip etme Takip Et

    Gürkan Kodaş tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @gucarslan
      Öncelikle teşekkür ederim. Şu konudada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
      Sorum işyeri ve iş dalı tanımlalamalarıyla ilgili. Gemişte çalıştığım iş yerlerinden biri kapandı, biri el değiştirdi. Öte yandan taşeron olarak çalıştığım işyerleride mevcut. Örnek vermek gerekirse Aviva Sigortada 4 yıl çalıştım. Bunun 2 yılı Bilkay üzerinden 2 yılı kendi bordrosun üzerinden ve farklı alanlarda. Sonrasında Aviva Türkiye'den çekildi ve Unico sigorta olarak başka bir sermaye grubu tarafından yönetiliyor. SGK geçmişime baktığımda 2 yıllık dönem Bilkay Firması (İşverenlerin kullandığı taşeron firmalardan biri) geri kalan 2 yıllık dönem Unico Sigorta olarak gözüküyor. Burada işyerlerini belirtirken SGK 'da geçtiği gibi (işe giriş dökümanları) belirtmeliyim yoksa çalıştığım firmaları mı belirtmeliyim. Yani Aviva Sigorta yerine il 2 yıl için Bilkay'ı diğer 2 yıl için Aviva 'yı ı yazmalıyım. Yoksa sadece Aviva 'yı mı yazmalıyım ve iki kere değil 1 kere mi yazmalıyım?. Şuan çalıştığım yerde de aynı durum söz konusu BRF Platform üzerinden Samsung da çalışıyorum. Bu soruma cevap verirseniz minnettar olurum.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Gürkan Kodaş
      Gürkan Kodaş
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

      @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

      Sorum işyeri ve iş dalı tanımlalamalrıyla ilgili. Gemişte çalıtığım iş yerlerinden biri kapandı, biri el değiştirdi. Öte yandan taşeron olarak çalıştığım işyerleride mevcut. Örnek vermek gerekirse Aviva Sigortada 4 yıl çalıştım. Bunun 2 yılı Bilkay üzerinden 2 yılı kendi bordrosun üzerinden ve farklı alanlarda. Sonrasında Aviva Türkiye'den çekildi ve Unico sigorta olarak başka bir sermaye grubu tarafından yönetiliyor. SGK geçmişime baktığımda 2 yıllık dönem Bilkay Firması (İşverenlerin kullandığı taşeron firmalardan biri) geri kalan 2 yıllık dönem Unico Sigorta olarak gözüküyor. Burada nasıl bir yol izlemeleyim.
      Direk SGK daki isimleri mi yazmalıyım )

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Gürkan Kodaş
      Gürkan Kodaş
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

      Arkadaşlar Merhaba,

      DS-260 formunu doldururken birtakım yerleri dolduruken aklım karıştı.aşağıda belirttiğim konularda eğer mümkünse yardımlarınızı rica ederim.

      1. Sorun İşyerleri ve iş tanımlarını belirlemek. Şöyle ki çalıştığım kurumlardan biri kapandı,biri el değiştirdi. Ve çalıştığım bir çok firmanın alt işvereninde çalıştım. Örnek vermek gerekirse Aviva Sigortada 4 yıl çalıştım. Bunun iki yılı Hukuk iki yılı Mali İler departmanında. İlk iki yılını Bilkay üzerinden son ik yılı Aviva bordrosu üzerinden çalıştım. Daha sonra Aviva Türkiye'den çekildi ve Unico sigorta oldu. Öncelikle çalıştığım iyeri olarak AVIVA olarak mı girmeliyim? Çünkü SGK işe giriş belgelerinde Bilkay ve Unico olarak gözükmekte. 2. Olarak 2 ayrı iş kolunda çalıştığım içi diyelim ki Aviva Sigorta olarak girersem işerini 2 defa ayrı ayrı olarak girmeli miyim? 3. olarak iş tanımları kısmını other olarak seçtikten sonra örneğin Budget and Reporting Secalist yazmam yeterli mi? Yoksa altına detaylı iş tanımımı da yazmalı mıyım? Buna benzer bir durumu şuan çalıtığım iş yerinde de geçerli BRF Platform bordrosu altında Samsung firmasında çalışıyorum.

      2.Sorum ise Başvuru yaparken adresimi fatura adresine göre yapmıştım. Ve orada Sokak olarak geçen bölge İkametgah belgesinde Cadde olarak geçmekte. (Telsiz Mah. 85. Sok. yazmıştım ama ikematgah belgesinde Telsiz Mah. 85. Cadde olarak gözüküyor) DS-260 fromunu doldururken ben yine 85. Sok. olarak yazdım sizce doğru mu yapmış oluyorum?

      Bu konularda yardımıcı olabilirseniz çok sevinirim.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Gürkan Kodaş
      Gürkan Kodaş
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

      Arkadaşlar Herkese Merhaba,
      Ben DS 260 formunu dolduruken aklımı karıştıran bir iki durum oluştu. O yüzden formu hala submit edemedim. Eğer bu konularda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

      1. Sorum işyeri ve iş dalı tanımlalamalrıyla ilgili. Gemişte çalıtığım iş yerlerinden biri kapandı, biri el değiştirdi. Öte yandan taşeron olarak çalıştığım işyerleride mevcut. Örnek vermek gerekirse Aviva Sigortada 4 yıl çalıştım. Bunun 2 yılı Bilkay üzerinden 2 yılı kendi bordrosun üzerinden ve farklı alanlarda. Sonrasında Aviva Türkiye'den çekildi ve Unico sigorta olarak başka bir sermaye grubu tarafından yönetiliyor. SGK geçmişime baktığımda 2 yıllık dönem Bilkay Firması (İşverenlerin kullandığı taşeron firmalardan biri) geri kalan 2 yıllık dönem Unico Sigorta olarak gözüküyor. Burada nasıl bir yol izlemeleyim. Mesela Aviva Sigortayı yazacaksam 2 farklı iş alanında çalıştığım için ayrı ayrı 2 kez Aviva Sigortaya dair bilgileri göstermeli miyim? Yoksa SGK nın işe giriş belgelesinde geçen isimleri mi kullanmalıyım?

      Bir de yaptığım işi tanımlarken Other ı seçip örneğin Budget and Reporting Specialist yazamam yeterli mi? Yoksa bunu yazdıktan sonra altına detaylı bir iş tanımı yazmalı mıyım?

      1. Sorum ise Başvuru yaparken adresimi fatura adresine göre yapmıştım. Ve orada Sokak olarak geçen bölge İkametgah belgesinde Cadde olarak geçmekte. (Telsiz Mah. 85. Sok. yazmıştım ama ikematgah belgesinde Telsiz Mah. 85. Cadde olarak gözüküyor) DS-260 fromunu doldururken ben yine 85. Sok. olarak yazdım sizce doğru mu yapmış oluyorum?
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Gürkan Kodaş
      Gürkan Kodaş