• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. zytn
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    Z
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 35
    • En İyi 32
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

zytn

@zytn

83
    İtibar
    27
    Profil Görüntülemeleri
    35
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara

zytn Takip etme Takip Et

zytn tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Merhabalar herkese cok yogun oldugum icin simdi yazabiliyorum. Sabah 10:45 randevuma yaklasik 10 dakika once geldim. Disarida sira olmayinca guvenlige 10:45'te randevum oldugunu soyledim. Email yoluyla gelen soru formunu cikartip geldigim icin onu imzalayip teslim ettim. Getirmeyenlere orada yeni bir form veriyorlar. Guvenli gectikten sonra iceriye girdim bankodan sira aldim. Sira numarami almamla birlikte 11 nolu bankoya cagirildim. Oradaki gorevli sirasiyla pasaport, fotograf, nufus kaydi ve adli sicil kaydimi istedi. Fotografi geri verdi. Daha once baska evlilik yapip yapmadigimi ve bir baska ulkede yasayip yasamadigimi sordu. Sonra evraklarimin hazir oldugunu belirtip beklememi istedi. Evraklari ilgili kisiye gorevli iletiyormus. Bekleme salonunda yaklasi 7-8 kisi vardi ve onumde yalnizca 4 kisi vardi. Kisa bir sure sonra beni de cagirdilar. Evraklari incelerken biraz sohbet ettik nerede yasadigim calistigim gibi. Esimin nerede ne is yaptigini da sordu. Sohbet havasinda rahat bir konusma oldu. Nerede ve ne zaman tanistigimizi ve son olarak dugunumuzun nerede ne zaman oldugunu sordu. Cevaplayinca vizemin onaylandigini belirtti ve nufus kaydi ve adli sicil kaydini geri verdi. Ne fotograflari, ne gorusme dokumlerini, ne ortak banka hesabini, ne de IRS hic bir belgeyi istemedi. Bu aksam ustu de pasaportumun PTT'ye verildigi mesaji geldi. Bu arada en guncel nufus kaydi, adli sicil kaydi, tax return gibi belgeleri sisteme gecen persembe yuklemistim yani sistemdeki tum belgelerim guncel ve elimde onlarin kopyalari vardi. Toplamda buyuk elcilik binasina giris cikis yapmam yaklasik 35-40 dakika surdu.

Bu sabah ise oglumun pasaportunu yenilemek icin tekrar gittim konsolosluga. Bu sabah bekleme salonu daha kalabalikti ama calisan sayisi da daha fazlaydi. Toplam sure 35-40 dakika surdu.

Randevusu olanlara bol sanslar...

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Z
      zytn

Bu sabah 9:45'te Unganlar'da randevum vardi. Sekreter pasaportumu, case number'in yazdigi kagidi ve asi kartimi (asi kartimin ciktisini almistim) istedi. Daha sonra fotografimi cektiler. Benden onceki kisi fotografim var demesine ragmen biz fotografi cekiyoruz dediler. 3. Kata Duzen laboratuarina inip kan verdim ve akciger grafisi cekildikten sonra yukariya ciktim. Bu arada Duzen laboratuarina 421 tl odedim. Dolar olarak da odeme yapabiliyorsunuz.
      10:15'te bitirmis olmama ragmen 13:15'e doktor randevusu verildi. Ogleden sonra gittigimde 13:20 gibi odaya aldilar. Doktor bir sure sonra geldi ve muayene etti ve bazi sorular sordu; ameliyat olup olmadigim, kullandigim ilaclar, gecirdigim hastaliklar vb. Sonra asilarimi yapti. Dr. ofisine de 250 dolar odedim. Akciger grafisinde sorun olmadigini ama kan sonuclarimin henuz cikmadigini soyledi sekreter. Kan sonuclarinda sorun olmazsa aramayacaklarini ve ofise tekrar gelmeme gerek olmadigini soyledi. Eger bir sorun olursa daha ileri tetkik icin ertesi gun oglene kadar arayacaklarmis. Yapilan asilarin kartini email yoluyla gondereceklerini bunun ciktisini almami ve ABD'ye giriste gostermem gerektigini soyledi ama konsolosluga goturmeme gerek olmadigini belirtti. Pazartesi randevuya girince onun icin de ayrintili bir mesaj yazarim.

Z
      zytn

Merhabalar herkese, benim durumum hakkinda sizi bilgilendireyim. 23 Eylul'e randevu verilmisti ama kisisel nedenlerden dolayi avukatim araciligiya erteleme talebinde bulunmustum bir taraftan da yeni randevunun cok gec bir tarihe verileceginden endise ediyordum. Bu sabah gelen emailde randevu tarihimin 4 Ekim olarak degisitirildigi bildirildi.
      Vize tarihi bekleyenlere en kisa zamanda randevu verilir insallah. Gelecek hafta randevusu olanlara da bol sanslar...

Z
      zytn

Gunaydin herkese oncelikle vize alanlari tebrik ediyorum.
      Bana da randevu verildi. 23 Eylul Darisi bekleyenlerin basina...

Z
      zytn

@ipeke Duzen laboratuarina dolar ya da tl fark etmeksizin ister nakit ister kredi karti ile odeme yapabiliyorsunuz ben kredi kartiyla tl olarak odedim. Doktorun ofisine daha fazla odeyecegimi zannediyordum ama yalnizca 250 dolar nakit odedim.
      Yapilan asilar Tdap (difteri, bogmaca ve tetanoz), MMR (kizamik, kabakulak ve rubella/kizamikcik) ve Varicella (su cicegi). Doktora bazi hastaliklari gecirdigimi ve daha once yapilan kan testlerimde (genelde hamileliklerde bakiliyor bazilarina ) antikorum oldugunu soyleyince kan testi taptirip antikor bakilmasi gerektigini sonuca gore bazi asilarin yapilmasina gerek olmayacagini ama yine de yaptirmanin bir zarari olmayacagini belirtti. Pazartesi randevum vardi ve bu testi yaptirmak sureci uzatacagi ve Ankara'ya tekrar gelmem zor olacagi icin asilari yaptirmayi kabul ettim.

Kolay gelsin

Z
      zytn

@hulyaek, @İlhanakbulut @Ali-Veli-Ahmet tebrikler....

Z
      zytn
    • RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Merhabalar herkese, foruma yeni katıldım. Randevu tarihini bekliyorum. Umarım en kısa zamanda herkes Green card'a kavusur.

DQ: 11 Ağustos 2020

Z
      zytn

Avukatim asagidaki belgeleri yanimda goturmemin yararli oldugunu soylemisti. Acikcasi randevuya gidenlerin bir cogundan asagidakilerin bazilari hic istenmiyor bile.. Ama yine de hazirlikli olmakta fayda var.

What to bring to your immigrant visa interview?

o A copy of your NVC interview letter.

o A copy of your Immigrant Visa Appointment Instructions.

o Receipt from your registration for a passport pickup location submitted online.

o Confirmation page from the Form DS-260 Application for an Immigrant Visa you submitted online.

o Unexpired passport valid for six (6) months beyond your intended date of entry to the United States and a photocopy of the biographic page.

o Your original birth certificate and a photocopy. If your birth certificate was issued in another country and in a foreign language, you must also submit an English translation.

o Original or certified copies of birth certificates for all children of the principal applicant (even if he or she is not accompanying)

o Petitioner’s Form I-864 Affidavit of Support, along with a photocopy of either (a) the sponsor’s most recent IRS transcript or (b) the sponsor’s most recent U.S. federal income tax return and relevant W-2s. (Please include updated paystubs, and updated Employment Verification Letter).

o Proof of your U.S. petitioner’s status and domicile in the United States (photocopy of a U.S. passport, naturalization certificate, or lawful permanent resident card).

Proof of domicile:
      Records of paying U.S. state or local taxes
      Having property in the United States
      Maintaining bank or investment accounts in the United States
      Having a permanent mailing address in the United States

o A marriage certificate issued by the Registrar General’s Department and a photocopy. Take original and one copy.

o Most recent Police Certificate (Turkey) confirming no criminal record. Take original and one copy, you must also submit an English translation.

o Evidence you wish to submit as proof of your relationship with your Petitioner (such as photographs, letters, electronic correspondence, money transfers, etc.). Find attached the information we submitted to the I-130 petition, but please update the documentation. For example, if you have done recent trips together, please submit confirmation of boarding passes, updated photographs, etc.

o Two (2) color passport-size photographs of each person applying for a visa (5 cm x 5 cm or 2 inch x 2 inch). Please review our online photo requirements.

o Medical examination results in a sealed envelope from an approved physician.

Z
      zytn

@ipeke tebrikler. Giris tarihinizi gorunce sasirdim. Ben de 4 Aralik'ta JFK'ye giris yaptim. THY'nin ogleden sonraki ucusuyla yolculuk yaptim 🙂 Pasaport kontrolundeki gorevli once evrak istedi benden. Asi kartimi verince baska bir sey yok mu diye sordu. Her seyin elektronik oldugunu soyleyince diger odaya gectim. Orada ise hic bir sey sormadilar. Yaklasik 10 dakika sonra bayan polis memuru pasaportumu verip gidebilirsiniz dedi. Gonderilecek adresi de sormadi. Ertesi gun 5 Aralik'ta Turkiye'ye geri dondum. Insallah Subat sonu gibi ailecek gidecegiz.
      Sureci bekleyenlere bol sanslar....

Z
      zytn

@cnskck Tebrikler sizin adiniza cok sevindim

Z
      zytn

zytn tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@ipeke merhabalar, Green card'iniz geldi mi? Yanlis hatirlamiyorsam Amerika'ya ilk girisiniz benim ilk girisimle ayni gun olmustu.
      27 Subat'ta da Amerika'ya tekrar girisi yaptim ve bugun itibariyle green card'im geldi. Darisi bekleyenlerin basina....

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Z
      zytn

@Meltem-Koç merhabalar, merak etmeyin yakinda gelecektir.
      Ben ilk girisimi 3 Aralik'ta yaptim ve bir gece kaldiktan sonra Turkiye'ye dondum. 27 Subat'ta da tekrar girisi yaptim ve bugun itibariyle green card'im geldi. Darisi bekleyenlerin basina....

Z
      zytn

Bu arada Amerika'ya gitmek icin ucaga binerken negatif PCR testi sonucu gormek istiyor gorevliler. Test icin numunenin 72 saat icinde alinmis olmasi yeterli iken 6 Aralik'tan itibaren artik son 24 saatte alinmis olmasi gerekiyor.

Z
      zytn

@ipeke tebrikler. Giris tarihinizi gorunce sasirdim. Ben de 4 Aralik'ta JFK'ye giris yaptim. THY'nin ogleden sonraki ucusuyla yolculuk yaptim 🙂 Pasaport kontrolundeki gorevli once evrak istedi benden. Asi kartimi verince baska bir sey yok mu diye sordu. Her seyin elektronik oldugunu soyleyince diger odaya gectim. Orada ise hic bir sey sormadilar. Yaklasik 10 dakika sonra bayan polis memuru pasaportumu verip gidebilirsiniz dedi. Gonderilecek adresi de sormadi. Ertesi gun 5 Aralik'ta Turkiye'ye geri dondum. Insallah Subat sonu gibi ailecek gidecegiz.
      Sureci bekleyenlere bol sanslar....

Z
      zytn

@crazycells Cok tesekkur ediyorum yanitiniz icin....

Z
      zytn

@yonca_2020 cevabiniz icin cok tesekkurler...

Z
      zytn

Merhabalar herkese uzun bir aradan sonra foruma bir soru sormak icin geri geldim. 4 Ekim'de vize gorusmem olumlu sonuclandi pasaportum elime ulasti. Calistigim yerden Subat ayinda istifa edip Amerika'ya gitmeyi planliyorum. Ama son gunlerdeki yeni varyantlarin ortaya cikmasi be vakalarin artmasiyla biraz seyahat kisitlamalari gelir mi diye endiseleniyorum.
      Acaba bu gunlerde 4 gunlugune Amerika'ya giris cikis yaparsam green card islemlerini baslatmis oluyor muyum? Yani Green card'im belirttigim adrese 4-6 hafta icinde (sanirim) ulasir mi?
      ve sonra Subat-Mart gibi girmek istedigimde green card'in elimde olmasi zorunlu mu? Yoksa yine pasaportumdaki vize ile girebiliyorum muyum?
      Eger giremiyorsam bu durumda green card'in bana bir sekilde ulastirilmasi gerekecek sanirim.

@crazycells ve diger deneyimli forum uyeleri sorularimi cevaplayabilirseniz cok sevinirim....
      Iyi gunler....

Z
      zytn

@hulyaek, @İlhanakbulut @Ali-Veli-Ahmet tebrikler....

Z
      zytn

@ipeke E-devletten aldiginiz yeterli. Ingilizce olarak alabiliyorsunuz

Z
      zytn

@ipeke ben yapmadim

Z
      zytn