• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Irem Eker
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 1
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Irem Eker

@Irem Eker

4
    İtibar
    23
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Polonya Yaş: 29

Irem Eker Takip etme Takip Et

Irem Eker tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Rauf @gucarslan @crazycells Rauf bey sizi öncelikle gönülden tebrik ederim 🙏🏼 Konsolosluk deneyiminizi paylaştığınız içinde çok teşekkürler:)
      Sormak istediğim birkaç soru olacaktı size;
      1- bende şuanda polonyadayım ve aralık 2020 den beri çalışma vizem ve 3 senelik çalışma iznim var aralık 2021 e kadar. Şuanda yaklaşık 6 aylık bir vizem kaldı fakat şirketimin bana göndermiş olduğu çalışma izni 2023 e kadar. Mayıs ayında oturum için başvuru yapıldı ve göçmen ofisini aradığımda mayıs 2021 den beri polonyada legal bulunduğumu söyledi. Bu durum biraz canımı sıkıyor çünkü ben aralık 2020 den beri burdayım ve çalıştığım şirket bu durumu geldiğim günden beri bildirmemiş . Eminim ki oturum konusuda uzun bir süreç ve zaman alacak birşey ve mülakattan önce sahip olur muyum bilmiyorum ama mülakata gireceğim yeri formda varşova olarak işaretledim . Sizin sanırım oturumunuz vardı ve bu bir sorun teşkil etmedi . Bu sebepten ankarada mı girmem gerekir şuan emin değilim

2- çekilişi kazandığım pasaportu 27 mayıs tarihinde yeniledim ve formu yeni pasaportumla doldurdum . Çünkü çekilişi kazandığım pasaportun yaklaşık 10 ay süresi kalmıştı. 2022 talihlisiyim ve sıra numaram 24k .anladığım kadarıyla bu durumuda mülakat öncesi mail olarak kccd ye bildirmem gerekli( dökümanlar için ayrı bir mail adresi var mı bilmiyorum , genel olan kccd mailini biliyorum sadece)
      Görüşleriniz benim için çok önemli polonyada olduğum için açıkçası evrakları doğru hazırlayamamaktanda korkuyorum çünkü burada bürokrasi çok yavaş ilerliyor. Henüz formu submit etmedim ama genel haliyle hersey tamam son kontrollerimi yapıyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Irem Eker
      Irem Eker

Irem Eker tarafından gönderilen son iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar merhaba
      Benim aklima takilan bazi sorular vardi. Belki daha once yasayip deneyimleyen varsa bana yardimci olabilir😊
      1-amerikada green card gidecek olan adreste oturan arkadasimin isminin basina C/o yazmadim bu bazen sorun olabiliyormus diye duydum orada oturan kisi ben olmadigim icin. Bunu mulakatta degistirebilir miyim?
      2-employer adres kisminda suanda calistigim yeri degil bagli oldugu merkezi yazdim . Ikiside farkli sehirlerde, firmanin poznan ofisinde calisiyorum ama poznan birimine bagli degilim o yuzden adres olarak (isveren adresi dedigi icin) bagli oldugu merkezi yazdim. Bu bir sorun yaratir mi?
      3-lisede okurken son sinifta baska bir okula gecmistim . Baslangic tarihimi tahmini yazdim ve mezuniyetimi sadece mezun oldugum liseye gore yaptim. Diger 3 sene okudugum okulu vs yazmadim,
      4-bir donem polonyada erasmus yapmistim ve erasmustaki universiteyi egitim aldigim kurumlara yazmadim bu yaklasik 4-5 ay kadardi ama yasadigim adreslerde erasmusta kaldigim yurdu ve o donemi yazdim . Bu yanlıs beyan olur mu bilmiyorum, ama erasmustan somra bir sertifika yada diploma almadım . Sanırım okulu arayıp istenebiliyormus. Şimdi adrese yurtdısında biryer yazıp eğitim aldıgım kuruma orayı eklememem sıkıntı yaratır mı?
      5-çekilişi kazandıgım pasaportumu süresi az kaldıgı için yenilettim ve formu öyle doldurdum. Formu submit etmeden önce bunu kccd ye mail olarak atmalı mıydım ? Yoksa hala atabilir miyim? Çünkü evrak talebi bazı durumlarda geç gelebiliyormus herseyi evrak talebim gelmeden göndersem yanlıs mı olur bilmiyorum:(
      6- suanda is ve ülke degişikliğine gitmeyi düşünüyorum ama mülakat yerimi bulundugum ülke yaptıgım için tedirginlik yasıyorum tekrar formu açtırmak sorun olabileceği için. Bu gibi durumlarda ne yapmak gerekir?
      7-şuanda polonyada yasıyorum ve çalışıyorum. Henüz oturum kartım yok ama çalışma vizesiyle buraya geldim(yani çalışma iznim var 3 sene geçerli) işverenim biraz ağır davrandı ve başvurmadı işe başladığımdan beri(yaklaşık 7ay oluyor) mayıs ayında başvurum başladı ama henüz parmak izi vs aşamasına geçemedim . Randevunun gelmesini bekliyorum. Fakat mülakat yerime bulundugum ülkenin konsolosluğunu yazdım . Bu konuda endişelerim var,bunun tam doğru geçerliliğini ve ne yapmam gerektiği ile ilgili(gerekirse çok geç olmadan formu açtırıp yeniden düzenleyebilirim) kccdye mail atıp sormam yada aramam doğru olur mu?

Irem Eker
      Irem Eker
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

@Rauf @gucarslan @crazycells Rauf bey sizi öncelikle gönülden tebrik ederim 🙏🏼 Konsolosluk deneyiminizi paylaştığınız içinde çok teşekkürler:)
      Sormak istediğim birkaç soru olacaktı size;
      1- bende şuanda polonyadayım ve aralık 2020 den beri çalışma vizem ve 3 senelik çalışma iznim var aralık 2021 e kadar. Şuanda yaklaşık 6 aylık bir vizem kaldı fakat şirketimin bana göndermiş olduğu çalışma izni 2023 e kadar. Mayıs ayında oturum için başvuru yapıldı ve göçmen ofisini aradığımda mayıs 2021 den beri polonyada legal bulunduğumu söyledi. Bu durum biraz canımı sıkıyor çünkü ben aralık 2020 den beri burdayım ve çalıştığım şirket bu durumu geldiğim günden beri bildirmemiş . Eminim ki oturum konusuda uzun bir süreç ve zaman alacak birşey ve mülakattan önce sahip olur muyum bilmiyorum ama mülakata gireceğim yeri formda varşova olarak işaretledim . Sizin sanırım oturumunuz vardı ve bu bir sorun teşkil etmedi . Bu sebepten ankarada mı girmem gerekir şuan emin değilim

2- çekilişi kazandığım pasaportu 27 mayıs tarihinde yeniledim ve formu yeni pasaportumla doldurdum . Çünkü çekilişi kazandığım pasaportun yaklaşık 10 ay süresi kalmıştı. 2022 talihlisiyim ve sıra numaram 24k .anladığım kadarıyla bu durumuda mülakat öncesi mail olarak kccd ye bildirmem gerekli( dökümanlar için ayrı bir mail adresi var mı bilmiyorum , genel olan kccd mailini biliyorum sadece)
      Görüşleriniz benim için çok önemli polonyada olduğum için açıkçası evrakları doğru hazırlayamamaktanda korkuyorum çünkü burada bürokrasi çok yavaş ilerliyor. Henüz formu submit etmedim ama genel haliyle hersey tamam son kontrollerimi yapıyorum.

Irem Eker
      Irem Eker

@goblis
      Çok teşekkür ederim aydınlatman için:)
      1-şimdi şöyle haziran ortasına kalabilir bana pasaportun gelmesi iyi ihtimalle ama çok uzun bir süre olacak riske girmesinden korkuyorum . Sonuçta herkesin böyle pasaportun süresi bitebilir ama mülakat günü başka pasaport no verdiğimdede bu sıkıntı olabilir diyorsunuz anladığım kadarıyla, ben randevumu iptal edip yeni pasaport almayı ertelemeyi düşünüyordum. Yani bunu yapmamalı mıyım?

2- yasal olaraktan kastınız çalışma vizesiyle buraya gelmiş olmam ve halen çalışıyor oluşum sanırım? 3 yıllık kontratım var ve ikametgah anlamında burdaki adresim resmiyette geciyor mu bilmiyorum çünkü henüz oturum kartına sahip değilim , şirketin bana verdiği adres üzerinden bu basvuru yapılacak . Gecici oturum izninden ziyade vizem aralık 2022 ye kadar o süre içerisindede vizem bitse dahi oturum kartı bekliyor durumda olduğum için sorun yasanmıyor diye biliyorum.çünkü o statüde olup ülkeden çıkış yapmamak kaydıyla hala calışan ve bekleyen çok kişi var çevremde.

Irem Eker
      Irem Eker

Herkese merhaba
      Bende 2022 talihlisiyim:) ds-260 formunu doldururken aklımda oluşan soru işaretleri nedeniyle henüz tamamlamadım.öncelikle;
      1- ben yurtdışında çalışmaktayım(polonya) yaklaşık 5 ay oldu, oturum için başvuru işlemlerine çalıştığım şirket başladı belki bir 3 ay içerisinde parmak izi vermeye gideceğim, çekilişe katılırken başvurduğum pasaportumun geçerlilik süresi 30mart 2022 de sona erecek, yaklaşık 3 hafta önce pasaport yenilenmesi için randevu aldım 27 mayısa fakat çekiliş sonucu henüz açıklanmamıştı ve bunu oturuma başvurulduktan sonra elimde uzun süreli bir pasaport olduğunu göstermek amacıyla yeniletmek istedim . Yeni pasaportun bana ulaşma süresi başvuru tarihinden sonra yaklaşık 2 hafta. Formu biranönce doğru bir biçimde doldurup gömdermek istiyorum , bu sebeple riske atmamak adına randevumu iptal ettirmeyi pasaportun bitiş tarihine yaklaşık 2-3 ay kala yeniden bir randevu oluşturmayı planladım ama bu sağlıklı olur mu ,yeni pasaportu alıp öyle mi göndermeliyim formu bilmiyorum.
      2- şuanda yurtdışında olduğum ve devamındada burada çalışıyor olacağım için mülakata varşovada girmek istediğimi işaretledim , bu mümkün olabilir mi yoksa red sebebim mi olur? Yoksa beni otomatik olarak ankaraya mı atarlar mülakat gelse bile, eğer hata yaptıysam bunu değiştirebilir miyim bilmiyorum 😞 eğer bu süre zarfında oturum başvurum işlemde dahi olsa onu tamamen almamda yaklaşık 1 yılı sürüyor (belki daha fazla )
      3- şuanda amerikada bir adresim yok araştırma sürecindeyim. Güvenilir olması adına herhangi bir posta kutusu yada otel adresi vermek istemiyorum . Bunu mülakat tarihine kadar bir adres bulup güncelleyebileceğimi duydum fakat bunun içinde dosyayı tekrar mı açtırmam gerekecek yoksa mülakat günü bunu görevlilere mi söyleyeceğim?
      4-adres konusundada bir kafa karısıklığı yasıyorum. Öğrenciyken uzun süreli oturduğum iki tane evim oldu istanbulda ama oraya hiçbir zaman ikametgahımı aldırmadım bunu yinede belirtmeli miyim ? Ve polonyaya geldiğimde şirketin evinde kaldım 5 ay kadar( kontratta yazandan farklı bir adresti , çünkü birsürü evleri var) ve bu czestochowa ofisteydi şuan şirketin poznan ofisinde çalışıyorum, şehir değiştirdim ama kontratımda hala czestochowadaki adresim yazıyor ve bugun insan kaynakları oturuma czestochowadan basvurmanın benim için sorun olup olmayacağını sordu, parmak izi vermeye oraya gitmem gerekecekmiş ilerleyen süreçte bende okeyledim küçük şehir olduğu için daha çabuk çıkması adına , şimdi adres konusunda nereyi belirteceğim polonyada yoksa hepsini sırayla yazmalı mıyım bilmiyorum
      5-öğrenciyken part time işlerde çalışmıştım ve bunlardan bir tanesi sigorta girişimi yapmıştı 32 gün kadar bunu forma belirtmem gerektiğini düşünüyorum resmiyette olduğu için ve okulun zorunlu stajıda aynı şekilde sigortaya işlendi 20gün, bunlarıda yazmalı mıyım?
      6-formda bazı sorularda do not reply seceneği var, bunun secilmesi bazı sorularda problem teşkil eder mi yada bilindiği kadar girilmesi yeterli olur mu?
      7-son sorum şu heryerde okuduğum formu biranönce doldurup gönderin mülakat sıranız çabuk gelir deniyor belirli bir deadline ı var mı bu formu göndermenin?

Şimdiden teşekkürler yanıtlarsanız çok memnun olurum:)

Irem Eker
      Irem Eker