• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Alfredo
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 4
    • En İyi 2
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Alfredo

@Alfredo

2
    İtibar
    169
    Profil Görüntülemeleri
    4
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Alfredo Takip etme Takip Et

Alfredo tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2019 bekleme odası

Arkadaslar Merhaba,

Sesiniz odanin disina kadar geliyordu, kapidan gecerken kulak misafiri oldum ve konustugunuz konulara bende katilmak istedim :). Oncelikle sunu soylemek isterimki forumun adi yesilkart ama yesil karttan cok cok daha fazlasi sitede mevcut emegi gecen herkese cok tesekkur ederim. Izninizle bende ortaya bir soru sorup yorumlarinizi ve fikirlerinizi paylasmanizi rica ederim.

Benim esim Iran vatandasi, kendisi yaklasik 4 senedir Turkiye'de yasiyor (Elbette zaman zaman Iran'a gidip geliyordu) . Yuksek lisansini burada okudu. 2017 Agustos ayinda evlendik. 2018 Subat ayinda Iran'a 2 haftaligina seyahat ettik. Belli ki AP'ye dusmek farz oldu bizim icin :). Okudugum bir cok form'da Travel Ban uygulanan ulke vatandaslarindan genelde hanimlarin erkeklere oranla AP sureci daha az surmekte veya AP'ye hic kalmamakta. 21*** olan case numaram olurda 2019 Haziran Temmuz gibi Current olur ve biz uzun bir AP surecine tabi tutulursak yandı canım keten helva :). Benim durumumda olan veya benim durumuma yakin arkadaslarin degerli yorumlarini okumaktan mutluluk duyarim. Bu arada GC talihlisi benim ve Turk vatandasiyim.

Herkese mutlu gunler.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Alfredo
      Alfredo

@crazycells Merhaba,

Hayir esimin daha onceden Amerika vizesi hic olmadi. Kendi ulkesi disinda sadece Turkiye'de bulundu. Eger esim red alirsa bu durumdan ben etkilenmiyorum degil mi? Onceki yazimda da belirttigim gibi hanimlarin sanslari erkeklere gore biraz daha yuksek oluyor bu yuzden umudumu kaybetmemeye calisiyorum :). AP'ye de girsek sicilimiz temiz ne bulacaklar? :). Elbette Amerika konsoloslugu bu her an hersey olabilir :). Zamani gelince ogrenecegiz Nurtopu gibi bir AP'mi yoksa yanaklari dolgun bir RED'de mi sahip olacagimizi 🙂

Alfredo
      Alfredo

Alfredo tarafından gönderilen son iletiler

@crazycells cok tesekkur ederim.

Alfredo
      Alfredo

@crazycells Belki de bizim interview'a kadar Travel Ban kalkarda vizeyi sorunsuz aliriz.

Simdi sizi biraz dusundurecek bir soru soracagim 🙂

Iran kanunlarina gore kadin evlendikten sonra hic bir sekilde erkegin soy ismini alamamakta. Evlendikten sonra esim kendi Iran pasaportunu suresi bittigi icin yeniledi ancak pasaportunda sadece kendi soy ismi bulunmakta. Bizim Turk evlilik cuzdaninda kendi soy ismi yaninda benimde soy ismim yazmakta. Bildiginiz uzere ulkemizde yasayan yabanci uyruklu vatandaslara ikamet karti verilmekte. Bu tezkere kartinda da sadece kendi soy ismi yazmakta.

Ozetlemek gerekirse.. Benim soy ismim sadece Turk makamlarin verdigi evlilik cuzdaninda gozukmekte. Onun disinda hic bir yerde esimin soy isminin yaninda benim soy ismim mevcut degil ( Iran Pasaportu, Turk ikamet karti )

İkamet kartinin verildigi goc idaresine bizzat giderek konuyu acikladim. İkamet kartinda benim soy adimin neden olmadigini sordum.

Kendilerinden aldigim cevap, İkamet karti ustundeki isim ve soy isim pasaporta gore olmak zorunda dedi. Ne zaman ki yabanci uyruklu vatandas Turk vatandasi olur o zaman Turk makamlar tarafindan verilecek her belge (Nufus Kagidi vs.) benim soy ismimide icerecekmis.

DS-260 Formunu doldururken esimin soy ismini pasaportta oldugu gibi yazdik yani benim soy ismim yazilmadi.

Forumda bir ibare vardi evlilik oncesi soy adi diye. Iran kanununa gore konuyu ele aldigimizda kadinin evlenmeden once ve sonra soy adi ayni kalmakta.

Formu doldururken nasil doldurmaliydik sizce?

Alfredo
      Alfredo

@crazycells Merhaba,

Hayir esimin daha onceden Amerika vizesi hic olmadi. Kendi ulkesi disinda sadece Turkiye'de bulundu. Eger esim red alirsa bu durumdan ben etkilenmiyorum degil mi? Onceki yazimda da belirttigim gibi hanimlarin sanslari erkeklere gore biraz daha yuksek oluyor bu yuzden umudumu kaybetmemeye calisiyorum :). AP'ye de girsek sicilimiz temiz ne bulacaklar? :). Elbette Amerika konsoloslugu bu her an hersey olabilir :). Zamani gelince ogrenecegiz Nurtopu gibi bir AP'mi yoksa yanaklari dolgun bir RED'de mi sahip olacagimizi 🙂

Alfredo
      Alfredo

Arkadaslar Merhaba,

Sesiniz odanin disina kadar geliyordu, kapidan gecerken kulak misafiri oldum ve konustugunuz konulara bende katilmak istedim :). Oncelikle sunu soylemek isterimki forumun adi yesilkart ama yesil karttan cok cok daha fazlasi sitede mevcut emegi gecen herkese cok tesekkur ederim. Izninizle bende ortaya bir soru sorup yorumlarinizi ve fikirlerinizi paylasmanizi rica ederim.

Benim esim Iran vatandasi, kendisi yaklasik 4 senedir Turkiye'de yasiyor (Elbette zaman zaman Iran'a gidip geliyordu) . Yuksek lisansini burada okudu. 2017 Agustos ayinda evlendik. 2018 Subat ayinda Iran'a 2 haftaligina seyahat ettik. Belli ki AP'ye dusmek farz oldu bizim icin :). Okudugum bir cok form'da Travel Ban uygulanan ulke vatandaslarindan genelde hanimlarin erkeklere oranla AP sureci daha az surmekte veya AP'ye hic kalmamakta. 21*** olan case numaram olurda 2019 Haziran Temmuz gibi Current olur ve biz uzun bir AP surecine tabi tutulursak yandı canım keten helva :). Benim durumumda olan veya benim durumuma yakin arkadaslarin degerli yorumlarini okumaktan mutluluk duyarim. Bu arada GC talihlisi benim ve Turk vatandasiyim.

Herkese mutlu gunler.

Alfredo
      Alfredo