E2 sini Turkiye'den alıp, 5 yıl sonra yine Turkiye'den yenilemiş biri var mi aramızda ?
Tesekkurler.
-
-
E2 sini Turkiye'den alıp, 5 yıl sonra yine Turkiye'den yenilemiş biri var mi aramızda ?
Tesekkurler. -
Merhaba, turist vizesi ile gelip statütümü değiştirip E2 vizesi ile yatırımcı olmak istiyorum. Eşim yabancı ve amerika vizesi yok benim amerika turist vizem var . Amerikaya gelip E2 satumu elde ettikten sonra eşimi getirebiliyor muyum süreç nasıl işliyor ?
-
-
@crazycells yorumunuzdan yola çıkarak EB-2 vizesine kimler başvruabilir diye internete bakayım dedim. Eğitim durumunun dışında "individuals who possess exceptional ability in the sciences, arts, or business."şeklinde yazılmış ama bu exceptional ability'nin açıklaması yapılmamış hiç bir yerde.
Buna dair bilginiz var mı acaba? çok ucu açık gibi geldi bu kriter.teşekkürler.
-
İlk statement'ım dün geldi ve ilk haftayı -500 usd gibi bir rakam ile kapadım. Maalesef sezon tam start vermediği için bu şekilde geldi. Genelde bu aralar Rate'ler kötü gidiyor görünen. Bu arada tahmin edileceği üzere şoför benden yüksek kazandı.
Görünen o ki en az 6 ay sabretmek lazım. En net bilgiyi ise sene sonunda elde edeceğim. Ama owner operator olmak en mantıklısı bence de. Daha da mantıklısı işinizi carrier olmaya evriltmek ama bu da uzun zaman, maliyet ve sabır gerektiren bir iş modeli gibi.
-
@yigitcolorado Yigit bey merhaba; yazimi detayli okursaniz sayet net birsey yazmadim asla. Kendi arastirmalarim ve cevremdeki benzer ornekleri dile getirdim. Risk aldiginizin altini da cizmistim. Cevremdeki diger milletlerden kisilerin bu sekilde vize bastigini biliyorum. Calisma vizelerinde de I-797 belgesi aldigimizdan dolayi calisma vizesi ile benzerligi olmasindan kaynakli risk alinip denenebilir belki diye konuya aciklik getirmek istedim. Elbette son karar sizlerin.
-
Merhaba, hala satılık mı? Fiyat iletebilir misiniz?
-
@ysrlbr Mevcuttaki E vizeniz ile baska bir isletmede "isci" olarak calimazsiniz. Kendiniz yeni bir sirket kurup yada baska bir sirkete ortak olup once statunuzu sonrada vizenizi degistirmeniz gerekir. Mevcuttaki E vizenizin tanimlandigi sirket ile resmi ilisiginizi kestiginizde USCISe basvurup, statunuzu yeni sirkete gecirmeniz lazim. Sonrasinda TRye donup vizenizi yeniletmeniz gerekir.
-
@Çağrı-Simsoy, içinde söyledi: E2 vizesi için iş yeri bulmak ve sonrasında Türkiye'den vize başvurusu yapmak
Merhaba
orada görmediğim bir yeri nasıl alacağım aldığım yerde insanları nasıl çalıştıracağım diyelim aldım ve birileri orada çalışıyor sonra bunları konsolosluğa belgelemem için ne kadar süre geçmesi gerekiyor.
GC çıkmadı bu senede ve ben artık E2 ile yatırım yaparak gitmek istiyorum. Belki bilenlere komik gelebilir ama TR den
ilk iki soru bana çok zor geliyor, turist olarak gidemediğimden ve buradan nasıl yapılacağını bilemediğimden bu şekilde bir çözüme giden oldu mu?
Birde paranın ABD de bir bankada olması gerekli diyorlar, parayı gönderdikten sonra başvurumuz kabul olmaz ise ne yapabiliyoruz. Aldığımız iş yeri üzerinde ne kadar sözümüz geçebilir yada ne kadar etkili olabiliriz. Yani soruyu tam sorabildim mi bilmiyorum. Benim toplamda 100 bin usd var yani ek masraflar çıksa param da eksiliyor, burada avukat uçak masrafları bile yatırımdan sayılıyor diyenleri izledim youtube de , doğrumu. Siz ne tavsiye edersiniz.
Birde bölge olarak Florida yı düşünüyorum iş olarak da e-ticaret yapıyorum ki ABD de elini sallasan herhalde herkes o işi yapıyordur onlar için çok özel bir meslek dalı değildir herhalde.
Teşekkürler...benzer bir durum benim içinde geçerli acaba şirket bulma vs mantıklı ve güvenilir bir yol var mıdır?
-
@ayvalik10 tolunay green card kazanarak geldi , e2 ile degil.
-
@denizci10 Bizim kültürel yapı taşımızda yardımlaşma vardır. Ama bu sağlam bir denge gerektirir. İnsanımızın iyi niyeti suistimal etmesi bilinen bir gerçek.
Evet bilgi kesinlikle güçtür. Kolay elde edilemez. İyi bir emek ve bedel gerektirir.
Gelelim Amerika'ya. Kapitalizmin başkentinde iyi yaşamak istiyorsanız bilginiz arttırmalı ve satabilmelisiniz. Yardım edeceğiniz insanlar gerçekten buna değmelidir. Onun dışında bilginizin bir karşılığı olmalıdır. Bunu acı tecrübelerle öğrenmiş biri olarak @denizci10 'a katılıyorum. Tabi ki benim de yardim ettiğim insanlar var ama bir elin parmaklarını geçmez. Maalesef @Stiff kardeşim durum bu. İyi niyetine saygı duyuyorum ama gerçekler bu şekilde. -
Son dönemde maalesef ABD ye yatırım amacıyla giden insanlarımızın dolandırma haberlerini almaya başladık. Bu durum gerçekten bir insanının başına gelebilecek en kötü durumlardan birisidir. Size bu sefer bu dolandırıcılık olayını yaşamamanız için yabalieceklerinizden bahsetmek istiyorum.
Escrow Nedir?
Taraflar arasındaki işlem sonuçlanıncaya kadar, işleme ait finansal varlıkları güvenli ortamda tutan üçüncü kişi ya da kuruma escrow denir. Türkçedeki karşılığı "emanet" olan escrow, finansal varlıkları kontrol etmek ve korumak için kullanılır.
Bu terim aslında yatırım işlemlerinde kullanılan bir terimdir. Türkiye sınırları içinde bununyapan firmalar var mı bilmiyorum ama Amerika Birleşik Devletlerinde ister ev alırken ister işletme alırken bunu kullanabilirsiniz.
Nasıl mı oluyor? Hemen bildiklerimi aktarıyorum. Varsa daha detaylı bilgisi olan lütfen buraya eklesin.
Escrow ABD'de şu şekilde gerçekleşiyor. Bir alıcı, bir satıcı bir de escrow firması var. Siz bir yer almak istiyorsunuz ve paranız var. Başka birisi de orayı satıyor. Escrow firması da üçüncü bir kişi olarak hakemlik yapıyor. Sizden parayı alıp emanete koyuyor, satıcıdan da satılacak gayrimenkul veya işletmenin evraklarını alıyor ve emanete koyuyor. İşlemler bitinceye kadar ne o paraya dokunabiliyorsunuz ne de o işletme başka birine satılabiliyor.
Bazıları düşünebilir bunu biz de yapabiliriz o zaman neden escrow firmasına gerek var? Escrow firması sizin adınıza oradaki tüm evrakları incelenmesi ve doğruluğunu kontrol ediyor. Eğer ki bir sıkıntı görürse bunu size bildiriyor ve paranız gitmeden müdahale etme şansınız oluyor. Yani 100 bin dolarlık bir işletmeyi alırken sizin vereceğiz 3-4 bin dolar gibi bir para ile tüm işlemleri garanti altına almış oluyorsunuz. Bildiğim kadarıyla devir işlemi olmazsa yani tamamlanmazsa ödemeyi sorun çıkan ya da çıkaran taraf ödüyor, eğer sorun olmadan tamamlanırsa devir o zaman da nasıl anlaşma yapıldıysa o şekilde ödeme gerçekleşiyor. Bu sistem iki tarafı da koruyan makul bir sistem. Özellikle bu dönemde yaşanan dolandırıcılık haberlerinden sonra herkes daha dikkatli olsun ve bir Escrow firması ile çalışsın.
Sizlere ikinci tavsiyem de ticaret avukatı ve göçmen avukatının beraber çalışması olacaktır. Ticaret avukatı sizin için işletmenin evraklarını, kira kontratlarını ve diğer belgelerini inceleyecektir. Fakat bunları ben yaparım 2-3 bin dolar kar ederim derseniz de bu sefer maalesef böyle sıkıntılar yaşanabilmektedir.
Bu konu ile ilgili yakın zamanda bir video paylaşıldı. Onu size hemen aktarıyorum izlemenizi tavsiye ederim. Sorularınız olursa özelde veya buradan sorabilirsiniz.
-
Bizbuysell deki devren ilanlari inceledigimde , -verilen ciro vs bilgileri dogruysa - kucuk restoranlarda ortalama ebitda
%35 seviyelerinde, bu da turkiyedeki yemek sektoru ile aslinda benzer. Kabaca 1/3 malzeme maliyeti, 1/3 kira+fatura+personel maasi . 1/3 kar. Ornegin 7 gun / 12 saat acik bir yer, gunde 1k ciro ile aylik 10k kar birakabilir ve ilk etapta iki ortagi gecindirmeye yetebilir diye dusunuyorum. Gunluk 1.000 usd icin de , ort. 20 usd hesaptan 50 order yapilmali. Sizce bu hesapta net bir sekilde hatali olan bir nokta var mi? -
@BERKE-Güngöroğlu e2'yi elçilikten almanızı şiddetle öneririm. 5 sene verilir ve istediğiniz gibi ülke dışına çıkabilirsiniz. Statü değişikliğiyle çıkamazsınız. 5 senelik vize bittiğinde tekrar başvurmanız gerekir elçiliğe -ki verginizi vs. veriyorsanız bir sıkıntı çıkmaz-.
E2 vize sahibinin eşi istediği yerde çalışabilir(work authorisation alacaksınız ama). Lakin şirket green card için sponsor olur mu bilmem. Çok şirket yapmıyor bunu.
e2 vizesiyle vatandaşlık almanın tek yolu bu vizeyi bir şekilde greencard'a çevirmektir. Yatırımla green card'a çevrilebilir(işleriniz iyi giderse x milyon dolar ile yatırımcı green cardına çevirirsiniz), ya loto çıkar, ya da eşiniz sponsor bulur green carda çevirir, siz oradan alırsınız lakin çok uzun bir bekleme süresi var bunun. -
Teşekkür ederim. @crazycells
-
-
Merhaba değerli dostlarım. E2 vizesini kullanarak amerikada silah mağazası açabilirmiyim. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilirmisiniz.
-
Forumda bulunan E2 vizesi başlığında bir takım örnekler bulabilirsiniz. Orada tekrar sorarsanız bir çok yanıtın tek başlık altında kalması açısından faydalı olur. Ben de bir takım cevaplar, araştırmalarım neticesinde elde ettiğim bir takım verileri paylaşabilirim. E2 vizesi alabileceğiniz işletmeleri arayabileceğiniz bir kaç portal bilgisi verebilirim.
-
Evet, bu işin bir piyasası da var. Yapan çok Türk de var. Birkaç sene önce bir arkadaşım aracılığıyla tanıştım birisi, ortak yapalım, sana da E2 çıkartırız demişti. Onlar işi oturtmuş van araçlarla, tır almak için bir miktar peşin paraya ihtiyaçları vardı. O nedenle beni ortak almayı teklif ettiler. Ben güvenip risk alamadım. Zaten şu anda da USD 2,5 katı oldu neredeyse. 🙂
Ama konuyu başkalarından da araştırmıştım. 2 farklı Türk de, daha önce bu işi yaparak iyi paralar kazanmış. Biri van'dan, tır'a geçmiş hatta.Ancak yorucu bir iş. İyi para kazandırıyor, riskleri var. Van minibüsler, binek araç gibi görüldüğünden saat sınırı, vs. yokmuş. Acil, küçük yükler internet üzerinde sistemlerle bu araçlara dağıtılıyormuş. Yük dağıtan aracı kurumlar da komisyon alıyor.
ABD içinde eyalet eyalet dolaşıyorlar genelde.Ayrıca şöyle de bir servis var, belki değerlendirmek istersiniz.
Shaun Savage Box Truck Jobs, Cargo Van Jobs, Courier Jobs, Load Board Box Truck Jobs, Cargo Van Jobs, Courier Jobs, Load Board
Earn money delivering and moving with your truck, van or car. Be your own boss, work when you want, and get paid weekly. Apply now.
Bu arada, imzanızda gördüğüm bilgiye göre Greencard çıkmış size. Neden E2 ve iş planıyla ilerliyorsunuz acaba?
(E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
-
tesekkurler
-
@denizci10 tesekkurler
-
-
-
DV2024 çekilişi sonuçlandı "HNBS" görüldü.
Türkiyedeki seçim bitti.izlediğimiz videolardan ve okuduklarımızdan anladığım kadarıyla yatırımcı vizesi ile gelindiğinde veya statü değiştirip yatırımcı vizesine dönüştürdüğümüzde vizemizi.
greencard alamıyoruz ama evli isek yatırımcı vizesi alan kişinin eşi GC alabiliyor. Benim anladığım bu.eğer evli değilsek ve yatırımcı vizesi ile gelmek istesek süreci nasıl yürüteceğiz. E2 ile geldiğimizde GC alabiliyormu yatırımcının kendisi.
KONUNUN ÖZÜ E2 İLE GELSEK KALICI OLABİLİRMİYİZ. BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞABİLİRMİYİZ
-
@seroler E2 ile statü değişikliği yapıp yani turist vizesi ile gidip statünüzü E2 ye değiştirirseniz işiniz devam ettiği sürece her 2 ylda bir yeniletmelisiniz ve statü sahibi başka bir işte çalışamaz. Greencarda direkt olarak gitmez.
eğer konsolosluk vasıtası ile statü değil E2 vize alırsanız buda 5 yılda bir yenilenir ülkeye giriş çıkış izni verilir buda greencard almanıza olanak tanımaz. Yenilettiğiniz sürece süre verilmemiştir.
E2 statü sahibinin eşide şu şekilde greencard alabilir statü değişikliği ile beraber çalışma izni ve ssn olduğu için başka bir işyerinin ona sponsor olması gerekli yani en basiti Eb3 olarak ki kendiniz bulamazssanız danışmalık firmaları var onlar bu işi belirli bir meblağ karşılığında sağlıyorlar. -
-
E2 statüsüne geçmek için bir cafe devraldık. Avukat, cefenin kazandığı paranın işletme hesabında kalması gerektiğini, statüyü alana kadar şahsi harcamalar için kullanilamayacagini söylemiş. Statüye almak uzun sürerse, cafe para kazansa bile, harcayamayacak mıyız? Geçim nasıl olacak? Şahsi hesapta fazla para bırakmadık, paranın tamamına yakınını işletme hesabına aktardık. İşletme hesabında para var ama dokunamiyoruz. Anlayamadım bu olayı, yönetici maaşı gibi bir şey olamaz mı? Bu konuda bilgisi olan var mı?
-
@Müberra-Dikici evet doğru söylemiş. statüyü alıncaya kadar paraya dokunmamanızı istiyorlar. çünkü resmi olarak çalışma izniniz olmadan kendinize maaş yatıramazsınız.
-
@denizci10 cevap için çok teşekkür ederim Orçun bey
-
@Müberra-Dikici ufak bir ekleme yapayim. premium process ile statu asil sahibi 15 gunde sonucu aliyor. o yuzden merak etmeyin maddi acidan zorlanmayacaginizi umuyorum. sonrasinda da dediginiz gibi isyerinizden kendinize maas verebilirsiniz.
-
@Müberra-Dikici rica ederim.
-
@btek14 cevap için teşekkür ederim
-
@Müberra-Dikici rica ederim umarim her sey gonlunuze gore olur.
-
-
@Müberra-Dikici, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
E2 statüsüne geçmek için bir cafe devraldık. Avukat, cefenin kazandığı paranın işletme hesabında kalması gerektiğini, statüyü alana kadar şahsi harcamalar için kullanilamayacagini söylemiş. Statüye almak uzun sürerse, cafe para kazansa bile, harcayamayacak mıyız? Geçim nasıl olacak? Şahsi hesapta fazla para bırakmadık, paranın tamamına yakınını işletme hesabına aktardık. İşletme hesabında para var ama dokunamiyoruz. Anlayamadım bu olayı, yönetici maaşı gibi bir şey olamaz mı? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Müberra Hanım e2 adımınız için tebrik ederim umarım en kısa sürede onayınızı alırsınız. Yaşadığınız durumu biz de yaşadık ve başvurumuz sonuçlanıncaya kadar kazanılan paraya dokunmamamızı önerdi avukatımız, onaydan sonra yönetici olarak paradan alabileceğimizi söyledi. Bu süreçte şahsi hesaptaki paramızı kullanıyoruz. Bizim az kaldı sizin de bir an önce güzel haberlerinizi alırız umarım
-
@dytmelek Teşekkürler Melek hanım. Avukatımız uyarmadı bizi bu şahsi hesap/işletme hesabi konusunda. Biz de parayı oğluma aktarinca o da tamamına yakın kısmını işletme hesabına aktarmış. Şahsi hesabında az birsey kalmış. Baştan bilseydik, sahsi hesapta daha fazla bırakırdı. Biz de deneme/yanılma yoluyla öğreniyoruz bazı şeyleri. Deneyimlerimizi burada paylaşalım ki, aynı yolu izleyenler aynı hataları yapmasın. Bu mevcut parayı kullanamama durumu bizi baya sıkıntıya soksa da, bir şekilde hallediyoruz yavaş yavaş. Bu ayın sonunda eşimle ben de geleceğiz ABD ye turist amaçlı. Umarım herkesin yolu güzel olur
-
@Müberra-Dikici, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
@dytmelek Teşekkürler Melek hanım. Avukatımız uyarmadı bizi bu şahsi hesap/işletme hesabi konusunda. Biz de parayı oğluma aktarinca o da tamamına yakın kısmını işletme hesabına aktarmış. Şahsi hesabında az birsey kalmış. Baştan bilseydik, sahsi hesapta daha fazla bırakırdı. Biz de deneme/yanılma yoluyla öğreniyoruz bazı şeyleri. Deneyimlerimizi burada paylaşalım ki, aynı yolu izleyenler aynı hataları yapmasın. Bu mevcut parayı kullanamama durumu bizi baya sıkıntıya soksa da, bir şekilde hallediyoruz yavaş yavaş. Bu ayın sonunda eşimle ben de geleceğiz ABD ye turist amaçlı. Umarım herkesin yolu güzel olur
Üzücü olmuş ama dediğiniz gibi bazen deneme yanılma yoluyla öğreniyoruz biz de. Siz hangi eyalete şehre karar verdiniz peki? Sizin de yolunuz şimdiden açık olsun güzel haberlerinizi bekliyorum
-
Oklahoma eyaletinde, Lawton şehrinde. Dallas'a 2.5 saat mesafede küçük bir şehir. Şehirde askeri bir üs olduğundan, potansiyeli olduğunu düşündük. Oğlum da, Türk lerin az olduğu bir yer tercih etti önceki kötü tecrübelerinden Tek endişemiz tornado bölgesi olması, hayırlısı diyoruz artık. Forumda olup Oklahoma eyaletini seçen tek aile olabiliriz. Yaşamın çok ucuz olduğu, belki yaşanacak değil ama para kazanilabilecek bir yer olduğunu düşündük. Eb3 süreci sonuçlanana dek yasal olarak yaşamını idare edebileceği bir yer. Sonrasında başka yerlere de geçebilir. Hem biz de farklı eyaletler görmüş olacağız eşimle, 3 farklı eyalet için güzel roadtripler planladık kısmetse. İzlenimlerimi yazarım gidip görünce. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
arkadaslar nacizane ufak bir tavsiyem var. yatirimci vizesi ya da herhangi bir vize / statu vs alinirken hazirlanan dosyanizin softcopy de olsa bir kopyasini mutlaka avukatinizdan talep etmeyi unutmayin.
kisisel belge vs bir sekilde bulunur ama avukatin kendi hazirlamis oldugu on yazi, finansal ongoru, business plan gibi dokumanlara daha sonradan ulasmak cok zor ve avukat degisikligi ya da vize uzatimi konularinda eski dosyanizda yazan ongoruler (kar orani, calisacak kisi sayisi vs) tutarli olmak zorunda. ne kadar dogru yanlis bilemiyorum ama avukat dosya onaylandiktan sonra tum ekleri imha ettigini iletti ve eski business planimizda ne yazdigini bilmiyoruz bu sebeple USCIS'e "Freedom of Information Act" (FOIA) cercevesinde basvurduk eski dosyamizin bize bir kopyasini verilmesi icin. maalesef bu da hem zaman hem de vakit kaybi.
konuyu cok uzatmadan baglayayim. her zaman bir full kopya mutlaka bulunsun sizde.
-
Dallas Plano’da bulunan (bizi E-2’li yapan) Cafemizi employment bazlı sponsor bulduğumuz ve eyalet değiştirmemiz gerektiği için satmak istiyoruz. İlgilenen olursa bana mesaj yolu ile ulaşabilir.
-
merhaba, e2 vizesi için bır yer alırken broker ıle iş yapan varmı ?
-
Merhaba yakın bir tarihte E1 vizesi görüşmem var. Görüşmeyi Türkçe yapmak istiyorum. Bu konuda bir tercih sunuluyor mu görüşme esnasında?
Amerika'da bir avukat üzerinden başvurumuzu yaptık. Amerika'daki şirket çalışanlarımız ve müşteri portföyümüz Türklerden oluşuyor. Avukatımız bu açıklama ile mülakatı Türkçe yapmamızın sorun olmayacağını söyledi. Mülakatını Türkçe gerçekleştirmiş olanlar var mı? Tecrübelerini paylaşabilirler mi? En kısa sürede cevaplarsanız sevinirim.
-
Abd'ye turist vizesi geldikten sonra yapılan E2 başvurularında çok daha düşük tutarda (30-40 bin $) yapılan yatırımlarla onay alındığına dair bir video izledim. Bu şekilde yapılan başvurulardan sonra Türkiye'ye giriş çıkışta problem oluyor mu? Türkiye'den E2 başvurusu yapmak ile Abd içinde yapmak arasındaki avantaj & dezavantajları nasıl öğrenebilirim?
Benzer Başlıklar
76
46.1k
Users
4.6k
Topics
454.4k