Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• image.png

Selamlar, F-1 randevumu aldıktan sonra detaylarda aklıma bir şey takıldı. Randevuda Applicant Details -> Applicant Responses kısmındaki 2. ifade Yes olması mı gerekiyor? Hiç böyle bir şey sorulduğunu veya No dediğimi hatırlamıyorum. Bilgilendirecek olan biri varsa çok sevinirim.

• This post is deleted!

• @gokalpcevik Merak eden varsa: böyle olması normalmiş (en azından benim durumuma göre), daha önce F-1 vizesi alan biriyle doğruladım.

• Selamlar, kişinin Amerikada LPR erkek arkadaşının olması ve eğitimine sponsor olması, ne derece güçlü bir Amerika bağıdır? Öğrenci vizesi alımını çok zorlaştırır mı sizce? Bu şekilde alanlar var mı? Ne tavsiye edersiniz?

Background: Kız arkadaşıma öğrenci vizesine başvurmayı düşünüyoruz (dil veya community college). Ben 2 senelik GC sahibiyim. Kız arkadaşım Türkiye'de yaşıyor ve ABD geçmişi yok. (schengen dışı birkaç Avrupa ülkesi ziyareti var). Kendisi 29 yaşında, ailesiyle birlikte yaşıyor. Son 5 yildir ayni firmada çalışıyor. (mevcut işinde İngilizce gerekli değil) ABD'de bir akrabası yok. ABD eğitimi için gösterebilecek bir birikimi yok. Ben ise temmuz itibariyle hem iyi bir pay stub hem de birikim gösterebileceğim. Ben Omaha, NE 'da olacağımdan ona da orada bir okul bakacağız.

• Herkese merhabalar, foruma yeni üye oldum. 28 mayıs 2024 te f1 vizesi için randevum vardı fakat ret yedim. Çifte vatandaş olduğum için 2. vatandaşı olduğum ülkeye bulgaristana gittim ve ordan da ret aldım. Bütün istenilenler gerçekten eksiksizdi. Vizeyi alabilmem için daha yapmam gereken bir yol var mı acaba ?

• Merhabalar,

2022 Eylül döneminde F1 statüsünde yüksek lisans için Amerika'ya gittim. Okula 3 çeyrek devam ettikten sonra bazı özel nedenler sebebiyle Türkiye'ye dönüş yapmak durumunda kaldım. Yaklaşık 14 aydır Türkiye'deyim ve global bir firmada Üretim Mühendisi olarak çalışıyorum. Gelecekte turist olarak Amerika'yı ziyaret edebileceğim ihtimaline karşılık B1/B2 Turist vizesi başvurusu yaptım ve başvurum red ile sonuçlandı. F1 vizemin son geçerlilik tarihi 2027 Eylül. Bu süre zarfına kadar okul kaydımı yenileyip tekrar Amerika'ya giriş yapabilir miyim ?
    B1/B2 vizesinden red almam F1 vize durumumu etkiler mi ?
    Ya da okul kaydımı yenileyip Amerika'ya gitmeyi düşünsem gelecek bir tarihte, gümrük görevlileri B1/B2 vizesi red durumumu göz önünde bulundurup beni almamazlık yaparlar mı ?

Şimdiden vereceğiniz bilgiler için çok teşekkürler. İyi forumlar.

• @tufan96 Merhaba, okulunuzun DSO denen birimi ile gorusebilirsiniz, I-20 belgesinin reinstatement durumu diyorlar buna, eger sizi sistemde tekrar aktif edip yeni bir I-20 verirlerse benim fikrimce abd girisinizde bir sikinti olmamali. Farkli bir okula gitmeyi dusunuyorsaniz yine dso birimi ile gorusmeniz sizin icin en iyisi.

• Merhaba, Berkeley - California'da öğrenci olduğum dil okulunda yarı zamanlı çalışıyorum. Abd içerisinde bulunup dilokulu düşünenler veya Tr den başvuru yapmak isteyenler için kısa bir bilgilendirme yazmak istedim. ilginenler email veya telefondan ulaşabilir. Ayrıca türkçe iletişim isteyenler [email protected] adresine email ile ulasabilir.

Advance English Academy, 4 haftalık 550$ gibi oldukça uygun fiyatı ile sizin için harika ingilizce kursları sunar. ($137.50 / 1 hafta)

San Francisco ve Berkeley şehir merkezinde bulunan kampüslerimizde, haftanın 4 günü yarım gün eğitim veya haftanın 2 günü tam gün eğitim programları sunuyoruz.

Sen de öğrenci vizesi ile San Francisco’da ingilizce öğrenmek ister misin?

Uluslararası öğrenciler için I-20 belgesi sunuyoruz, ayrıca ihtiyacı olan öğrencilere statü değişikliği ve I-20 belgesinin yeniden düzenlenmesi (reinstatement) için destek sağlıyoruz.

Bize bu numaradan ulaşabilir (415) 552-1001 veya [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz. Whatsapp hatti : +1 415 629 1313

Ayrıca websitemizi aşağıdaki adresten ziyaret edebilirsiniz.

• Banned

...........

• Merhabalar,

Nisan ayından bu yana F1 vizesi ile Amerika'dayim. Geçen hafta eşim de Türkiye'den F1 vizesi mülakatına girdi. Benim nerede olduğum sorulduğunda Amerika'da eğitimde olduğumu ama ay sonu döneceğimi söylemiş. (Ben de kendi mulakatımda 4 aylığına gidiyorum demistim) Konsolos da sizin vize almanına engel bir durum yok fakat eşinizin e-devletten yurda giriş çıkış belgesini bize mail atmanız gerekiyor diyip pasaportunu almış. Ben de kursumun kuru tam 18 Ağustos'ta bittiği için 20 Ağustos'a dönüş bileti aldım. Bu durumda;

1. Eşim Temmuz sonu dediği için aradaki 20 günlük sürede sorun olmaması için bilet görüntüsünü ön bilgilendirme olarak konsolosluğa iletmesi iyi olur mu?

2. En önemlisi dönüşüme istinaden eşime vizeyi vermeleri durumunda benim vizemi iptal etme ihtimalleri nedir? (Herhangi statu ihlalinde bulunmadim)

• Banned

...............

• @pnktr Merhaba,

Farklı zamanlarda eğitim planlamamızın sebebi konsolosa da belirttiğimiz gibi evcil hayvanlarımıza 4-5 ay bakabilecek kimsenin olmaması, ABD'de de bir ev kiralayamacağımız için onları yanımıza alamayacak olmamız.

• This post is deleted!

• Merhaba,
    27 yaşındayım, bekarım, üniversite mezunuyum, daha önce yurt dışına çıkmadım., şu anda çalışmıyorum.
    Dil eğitimi için F1 vizesine başvurmak istiyorum. Vize görüşmesine gitmeden önce bulduğumuz okula eğitim ücretini ödememiz gerekiyor mi?
    Yeterli parayı gösterebilirim. Sizce red alır mıyım?

• 27 yaşındayım,
    bekarım,
    daha önce yurt dışına çıkmadım
    şu anda çalışmıyorum.

malesef oaraya vize ile gidip illegal sekilde kalanlar yuzunden bunlarin hepsi eksi olarak gorunuyor. Guclu bir profil cizerseniz alma ihtimaliniz yinede var.

Genellikle okullar basvuru ucreti / evrak ucreti gibi bir tutari onden alacaklardir. Tam ucreti okul basladiginda odenemeniz beklenir ama tabi okuldan okula gore de degisim gostere bilir.

ornek bir okulun sureci:

1. Student sends application documents and fees:

• Application Form
      • Passport (F-1 student visa applicant) / Driver's license, passport, Green Card, other photo ID (non-F-1 student visa applicants)
      • Statement of Financial Support form (F-1 student visa applicant) - What is this?
      • Bank statement (F-1 student visa applicant)
      • $100 application fee
        Non-F-1 student visa applicants can skip step 2 and 3.
    2. ELI accepts application:

• ELI sends I-20 to student (F-1 student visa applicant)
    3. Student applies to F-1 student visa - How can I get an F-1 student visa?

• SEVIS (F-1 student visa applicant)
      • Visa appointment at U.S. Embassy or Consulate
    4. ELI tuition fee:

• After F-1 student visa approval or non-F-1 student is accepted, student pays tuition fee.
      • Application process completed.

• Yeşil kartı bekleyemeyeceğim artık. EB3 de mantıklı gelmiyor BDV Solutions gibi şirketlere güvenemiyorum o kadar para verip beklemek mantıklı gelmiyor.
    F1 vizesi ile giriş yaptıktan sonra kalıcı olabilir miyiz? Dil okulunu tamamlayıp bir şekilde yasal olarak orada devam etmek istiyorum.
    H2B ya da daha iyi bir seçenek var mıdır? 2-3 yıl kalabilirsem muhtemelen gerçek bir evlilik yapabilirim ama sürekli dil okulunu uzatacak kadar param da yok.

• ⭐⭐⭐

@MakeUSAGreatAgain BDV Solutions evlenilecek bir tip değil haklısınız, ancak gönül eğlendirilebilir. F1 süreci ve sonrasında hayırlı bir kısmet bulursunuz umarım. Sizlere bol şans diliyorum.

• @tufank Yabancı forumlarda çok araştırma yaptım yorumların %95'i SCAM olduğu yönündeydi. EB3 başlığı altında da soru sormuştum siz cevaplamıştınız hatta ama mağdur olan çok kişi var.
    AOS tercih edilmiyorsa sürecin sonu konsoloslukta bitiyor. Garantisi yok. 25000$-30000$ dolar ödeyip üstüne 5 yıl bekleyip konsolosluktan eli boş dönmek de var.

• ⭐⭐⭐

Bu konu başlığı yeri değil ama cevap vermeden geçemeyeceğim:

• Sürecini başlatmış onlarca kişiyi “boşluğa/ hiçliğe” para yatırmış olarak değerlendirmeniz hoş değil.

• Daha geçen hafta BDV’nin South Carolina daki ofisini ziyaret ettim. Hiç “scam” gibi görünmüyordu. İsteyen herkes de randevu alıp ziyaret edebilir.

• Göçmenlik süreci uzun ve karmaşık bir süreç. Her başvuru kendi başına bağımsız değerlendiriliyor ve ilerliyor. Süreç içerisinde pürüzler çıkması olası. Binlerce başvuru içerisinde mutlaka hatalı veya problem çıkan dosyalar / sponsorlar olabilir. İlgili firma bizi sonuca ulaştırmak için tüm çabayı gösteriyor.

• İnternette okudunuz her yoruma / paylaşıma gerçek gözüyle bakmayınız. Dosyası başarıya ulaşan 1500 den fazla kişi var. Olumlu yorumlar genelde paylaşılmıyor insanlar sessiz sedasız vizesini alıp yoluna devam etmeyi tercih ediyor. Ayrıca çoğu yorum BDV'nin kontrolünde olmayan, bülten ilerlemesi, geçici çalışma ve seyahat belgesi ile ilgili. Adaylar sürece girmeden önce teknik detaylara hakim olmadıkları için sürecin içerisinde suçlayacak birini arıyorlar ama BDV bu konunun tamamen dışında. İşlem sürelerine ve bültene ilgili resmi kurumlar dışında kimse müdahale edemez, kesin tarihler de veremez.

• 5 yıl bekledikten sonra eli boş dönen / mağdur olan birine henüz rastlamadım. Kişinin adli sicil kaydı ve sağlık raporu temizse ve vizeye engel bir durumu yoksa konsolosluk aşaması işin en kolay kısmı.

• BDV’ nin iyileştirmesi gereken / eleştirilecek yanları yok mu? Elbette var. Sözleşme şartları, sponsor için yaptırımlar, geri ödeme seçenekleri.. Bunları yapıcı bir şekilde kendilerine iletmek gerekiyor..

@MakeUSAGreatAgain, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@tufank Yabancı forumlarda çok araştırma yaptım yorumların %95'i SCAM olduğu yönündeydi. EB3 başlığı altında da soru sormuştum siz cevaplamıştınız hatta ama mağdur olan çok kişi var.
    AOS tercih edilmiyorsa sürecin sonu konsoloslukta bitiyor. Garantisi yok. 25000$-30000$ dolar ödeyip üstüne 5 yıl bekleyip konsolosluktan eli boş dönmek de var.

• @MakeUSAGreatAgain merhaba, okul ücretini ödemeniz gerekmiyor yalnızca başvuru ücretlerini ödeyip okuldan alacağınız belge ve diğer gerekli evraklar ile konsolosluğa başvurunuzu yapıyorsunuz, vizeniz onaylanırsa okul politakasına göre derslere başlarken ödersiniz. Ancak aracı kurumlara giderseniz sanırım yüklü miktarda 3 aylık 6aylık okul ücreti dahil hepsini isteyebiliyorlar. Üst kısımlarda okulum ile ilgili bilgilendirme paylaşmıştım orada whatsapp iletişim hattı var yazarsanız pazartesi salı günleri çalıştığım günler size bilgilendirme yapabilirim kendi okulum özelinde. Nickinize bakılırsa california istemezsiniz gibi duruyor 😁

Benzer Başlıklar

• 9
  • 15
  • 3
  • 407
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102

52.6k
Users

4.8k
Topics

479.7k

| | | |