@tufank çok teşekkür ederim sağolun cevabınız için
-
Hayirli olsun.
@ATS16, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları
Mülakat öncesi babamla mülakat canlandırması yaptık defalarca, bu konu başlığında paylaşılan deneyimlerde gelen soruları soru cevap yaparak. Aynı zamanda Ankara yolculuk esnasında bu soru-cevapları yazılı olarak babama vermiştim kendi kendine prova yapması için.
Benim bildigim bunu yapmak biraz tehlikeli cunku eger memur karsidakinin ezberletilmis konustugunu yada dogal davranmadigini gorurse direk red veriyor. Ben bizimkilere aldiriken sadece genel bilgi vermistim ne sorarlar dediklerinde soylememistim ezberleyip ezberden soyluyor izlenimi vermesin diye. dogal olun demistim sadece.
-
@TemetNosce şansa buldum diyemem şans kelimesi benim için anlamı birşey için mücadele etmezsin emek vermezsin olur bu şansdır benim için ben ise vizemi öne çekmek için ais de saatlerimi verdim ekranda sürekli kontrol ettim 1 hafta yeri geldi hiç kıpırdama olmadı sonunda 1 ay geçmeden buldum ama çok emek verdim. bence emek verirseniz tabi en önemlisi vaktiniz varsa ben masa başı çalışan biriyim bilgisayar elimin altında sürekli baktım sahada olan biri olsam bunu yapamazdım bu yüzden bence sizde kendinizi değerlendirin ona göre plan çizin benim zamanımda öne çekmek için 300usd kişi başı ücret istemişlerdi 600usd cepte kaldı
-
@graombze aklına birsey takilirsa yaz benim anne babam geçen hafta pazartesi vizesini aldi salı yola cikti carsamba ellerindeydi. Annem önümüzdeki ay geliyor.
-
-
1- evet, ondan bahsediyor.
2- evet, mailde gelen evrakta karekod olan sayfa. -
@Serapp bilgi için teşekkürler Serap Hanım. İyi tatiller oğlunuzla😊
-
@melisa2020 +17138744452 şirket WhatsApp numaram buradan iletişime geçebilirsiniz.
-
-
Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik.
Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz?
Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/
Cok tesekkurler. -
@Hakan-Kiev "Briefly Describe your Duties:" kısmına COMPANY OWNER şeklinde yazıp varsa başka görevleriniz ve sorumluklarınız onları da ekleyebilirsiniz kısaca.
-
@AHK-21 herkesin formunda güncel bilgiler olmalı onlar adına yeniden form doldurabilirsiniz.
-
Merhaba 2022 yılının ekim ayında abd ye giris yaptım ve 2023nisan da yani tam 6 ay sonra Türkiyeye döndüm, burada 6 ay kaldıktan sonda yeniden abd ye gittim ve yine 6 ay kalarak 2024 martta geri Türkiyeye geri geldim. Şimdi de 2025 ocak ayının ortası gibi gidip doğum günümü orda geçirmek istiyorum, yaklaşık 10 gün kalacağım, New York JFK’den gireceğim. Girerken sorun yaşar mıyım sizce? Abd den son çıktığımdan itibaren 1 seneye yakın bir süre geçmiş olucak çünkü gittiğimde
-
Ben Turkiye'de US turistik vize reddi aldiktsn sonra Kanadaya yerlestim. Esimle tekrar deneyelim dedik ve yeniden basvurduk. 2 sene gibi bir bekleme suresi verdiler, biz de bekleyelim dedik ama 1 sene sonra yer oldugu icin tarihi one cektik, tam 1 yil sonra randevu almis olduk yani. Bir suru belge goturduk vs hicbirine bakmadilar, ayni Istanbuldaki gibi bir vize gorusmesinden sonra pasaportlari kutuya atip bir iki gune vizeniz basilip gonderilir hayirli olsun dediler ve vizeyi aldik. Basvuru surecinin uzerinden bayagi gecti 2022deydi, o yuzden tam hatirlamiyorum ama buradaki yabancilar cok rahat bir bicimde basvuruyorlar. Tabi sonuclar ne oluyor bilmiyorum ama cevremde alan var.
-
Herkese merhabalar, B1-B2 turist vizesinin ödemesini yapmak için Kredi kartı ödemesi yapmayı deniyoruz. Her seferinde kartınız geçerli değil ve de isim hatası veriyor. 2 farklı karttan ödemeyi denedik ama olmadı. Bilgileri istediği yerde “Şirket adı” yazıyor. Ne yazmalıyız bu başlıklara? Bu ödemeyi nasıl gerçekleştirebiliriz?
-
@gufan Ilk retten 7 ay sonra 2. denemede alabildik 🙂 tesekkurler
kendilerinin odeyecegini belirtmistim. Siz hangi asamadasiniz tam olarak? -
-
merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi? -
Bence simdi goruyorum. Cevaplanmadigina gore kimse görmemiş olabilir.
-
@Meriç-Buğra-Beyoğlu hocam deneyin tabi sizin kararınız.
biz bilemeyiz, vize memurunun takdiri tamamen.
x ülkesinden red alip y ülkesinden onay alanlar çok var.
(C) ABD’den Transit Geçiş Vizesi
-
(C) ABD’DEN TRANSİT GEÇİŞ VİZESİ
İki yabancı ülke arasında seyahat eden ve bu yolculuğun bir parçası olarak Birleşik Devletler bağlantılı seyahat edecek kişilere yönelik göçmen olmayan vize türüdür.
-
Bir uçak veya deniz taşıtına katılmak üzere yolcu olarak ABD’ye gelen mürettebat üyesi için transit vize gerekli olacaktır. Lütfen Mürettebat Vizesi (D) ile ilgili bilgilere bakınız.
-
Yolcu, ABD dışında bir yabancı limana yolcu gemisi veya başka bir deniz taşıtı ile gidiyorsa, seyir süresince deniz taşıtı ABD’de bir limana yanaşacaksa, transit vize ya da diğer göçmen olmayan bir vize gereklidir.
-
-
Merhabalar,
Ben fethi. Gemilerde 3. Kpt yapiyorum. Amerika sularında gemide calisabilmek icin göcmen olmayan vizesi almamiz lazim, diger ismi transit vizesi. Gorusme esnasinda vizeniz onaylandi diye bir evrak verdiler. Pasaportum geldi ama kontrol ettim vizeyi basmamislar. Pasaportum en son guncel pasaport acaba cip e mi isleniyor. Bilgisi olan paylasabilir mi ? -
@fethi, içinde söyledi: (C) ABD’den Transit Geçiş Vizesi
Merhabalar,
Ben fethi. Gemilerde 3. Kpt yapiyorum. Amerika sularında gemide calisabilmek icin göcmen olmayan vizesi almamiz lazim, diger ismi transit vizesi. Gorusme esnasinda vizeniz onaylandi diye bir evrak verdiler. Pasaportum geldi ama kontrol ettim vizeyi basmamislar. Pasaportum en son guncel pasaport acaba cip e mi isleniyor. Bilgisi olan paylasabilir mi ?Pasaportta vize olmadigina emin misiniz? Bir de pasaportla beraber bir kagit gonderdiler mi?
Idari isleme kalmis olabilirsiniz. Eger kagit gonderdilerse, kagitta ne yazdigini buraya aktarir misiniz?
Bir de email adresinizi kontrol eder misiniz? Konsolosluk size DS-160'ta belirttiginiz email adresinden aciklama emaili gondermis olabilir.
-
Miami üzerinden Bahamalara gitmek için transit vize şartı varmı ?
-
@Deniz-Ege, içinde söyledi: Transit Vize Şartmı
Amerika'da, Avrupa ve dünyanın bir çok ülkesindeki gibi iç hatlar-dış hatlar gibi bir kavram yok. ABD dışından gelen yolcular transit olsalar bile pasaport kontrolünden geçiyorlar. Eskiden ABD üzerinden transit yapmak için eğer pasaportunuzda ABD vizesi yoksa pasaporta TWOV diye bir damga basıp (Transit Without Visa) bir görevli eşiliğinde diğer aktarma uçağına gitmenize müsade ediyorlardı fakat 9/11 saldırısından sonra buna müsade etmiyorlar artık bildiğim kadarıyla. Ben mesala 2000 yılında direk uçuş olmadığı için İstanbul-Toronto uçuşunu Chicago'dan Toronto'ya TWOV ile ABD vizesi olmadan gerçekleştirmiştim. Şimdi ABD vizeniz yoksa ABD'ye uçan uçağa binemiyorsunuz bile .
-
@Deniz-Ege, içinde söyledi: (C) ABD’den Transit Geçiş Vizesi
evet.
-
-
Merhaba, DS 160 formunu doldurup ücret ödemesi yapıp imzaladım ,c1 transit vizesi için başvuru yaptım ancak onu b1 e çevirebilirmiyim. ilk çıktısı alınacak olan confirmation da (hem b1 hem c yazıyor ve Ankara randevu yeri olarak görünüyor. Forma ilk seyahatin amacına c 1 sonrada alt başlığına b yi de işaretlemiştim, ancak ben b 1 vizesi istiyorum 10 yıllık olduğundan transit te konaklama yapamıyorsunuz snrm)
Ayrıca randevu tarihleri erkene verirler diye Ankara aldım ancak 2026 ya randevu verdiği için ödeme yaptıktan sonra istanbuldan aralığa aldım randevuyu. bunun için tüm formu iptal mi etmem gerekli?Yada retrieve yaparsam diğer tüm bilgiler geri gelir mi
Birde bahamalara transit vize almak zorunlu deilmiBu arada çok yararlı bir forum, sorularıma cvp verirseniz çok sevinirim.Teşekkürler
-
Merhaba, DS 160 formunu doldurup ücret ödemesi yapıp imzaladım ,c1 transit vizesi için başvuru yaptım ancak onu b1 e çevirebilirmiyim. ilk çıktısı alınacak olan confirmation da (hem b1 hem c yazıyor ve Ankara randevu yeri olarak görünüyor. Forma ilk seyahatin amacına c 1 sonrada alt başlığına b yi de işaretlemiştim, ancak ben b 1 vizesi istiyorum 10 yıllık olduğundan transit te konaklama yapamıyorsunuz snrm)
Ayrıca randevu tarihleri erkene verirler diye Ankara aldım ancak 2026 ya randevu verdiği için ödeme yaptıktan sonra istanbuldan aralığa aldım randevuyu. bunun için tüm formu iptal mi etmem gerekli?Yada retrieve yaparsam diğer tüm bilgiler geri gelir mi
Birde bahamalara transit vize almak zorunlu deilmiBu arada çok yararlı bir forum, sorularıma cvp verirseniz çok sevinirim.Teşekkürler
Benzer Başlıklar
55
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.6k