Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, ailem için ds160 formunu dolduruyorum. B1/B2 olan kategoriyi seçmem lazım değil mi ? Gezmek amaçlı bir iki ay yanımda kalacaklar,evde oğluma bakacaklar bir iki ay bizim işler oturana kadar.

    Evet, B1/B2 veya B2 amaciniza uygundur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells Merhaba, teşekkür ederim. Evet güzel bir nedenimiz vardı. Olmadı ne yazık ki, bunda da bir hayır varmış demek ki . Bugün itibari ile 2 ödüllü bir sanatçı olarak eksik parçalardan birini daha yerine koyduk. Gerçek hedeften sapmıştım, artık O1 den yola devam. 🙂

    Evet, bu konuda size katiliyorum. Ayrica O1 vizesi icin CV'niz gittikce gucleniyor 🙂 B1/B2 kapisi kapanirken, O1 kapisi aciliyor... bol sanslar dilerim 👍


  • @crazycells Teşekkür ederim, evet artık zamanı geldi. Daha sağlam bir cv ile yola çıkacağız. Bakalım neler olacak göreceğiz. Şu dolar olayları bu kadar yükselmeseydi iyiydi ama yapacak bir şey yok. 🙂

    Şuraya kısacık bir not düşeyim çok konusu değil ama gerçekten pes etmemek ve umutsuzluğa kapılmamak gerekiyormuş. Sizinle ilk O1 konusunu konuştuğumda hiç ödülümün olmaması beni çok geriyordu. Olmaz diyordum bu iş falan derken şu an geldiğim nokta gerçekten de, hayatta olmaz diye bir şey yok. Bu yazıyı okuyacak arkadaşlarıma biraz moral olsun istedim. 🙂 Uzattım biraz 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bengisu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, ben turist vizesi ile Amerikaya gelerek o tarihte E-2 statusu olan esimle evlendim. Amerikada evlendikten sonra Turkiyeye dondum ve 3 ay sonra tekrar Amerikaya giris yaptim. Sonrasinda da statu degisikligi basvurumuzu baslattim. Bu nedenle onumuzdeki 1 yil Amerikada ayrilmam demek tekrar girememem riskini barindiriyor.
    Annem ve babama turist vizesi basvurusunda bulunduk. Ikisinin de babamdan kaynakli yesil pasaportu var ve ikisi de devlet memuru emeklisi. Turkiyede 1 evleri var. Annemin vize basvurusu 24 Kasim 2021 tarihinde onaylandi. Annemin mulakatinda pasaport hakkini nereden aldigini sorduklarinda babami soylemis ve babamin 30 Kasimdaki randevusunu vize memuru gorerek ismini onayladiktan sonra annemin vize talebini kabul etmis.
    Babam ise 30 Kasim tarihindeki mulakattan olumsuz yanit almis 214 b mektubu ile.
    Babam 61 yasinda emekli ve yesil pasaport sahibi eski gumruk memuru. Mulakatinda nereye gidiyosunuz, neden gidiyosunuz ve ne kadar kalacaksiniz disinda bir soru sorulmadi. New Yorka kizimi ve damadimi gormeye gidiyorum en fazla 3 ay kalacagim demis. DS-160 formunda 2 aylik seyahat planladigini belirtmistik.
    Babamin red almasinin nedeni hakkinda tahminleriniz var mi?
    Benim turist vizesi ile 2 kez giris yapip ikincisinde change of status basvurusu yapmam bir suistimal olarak gorulmus olabilir mi?
    Babam yaninda ev tapusu, emeklilik belgesi, esimden aldigi davet mektubu gibi belgeler olmasina ragmen sorulmadigi icin ibraz etmemis, Sorulmamasina ragmen Turkiye ile baglarini kanitlayacak belgeleri sunmasi mi gerekiyordu?
    Simdiden vaktiniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim.

    gecmis olsun. babaniz sadece turistik amacla gelmeyi planliyordu, degil mi? isterseniz yeniden basvuru yapip forma daha ayrintili bir seyahat plani yazabilirsiniz.

    acaba cevaplarda kendini yanlis ifade etmis olabilir mi?

    "en fazla 3 ay kalacagim" demisse, ortada henuz saglam bir plan yok, gidince kararim degisebilir gibi algilamis olabilirler bu cevabi... daha cok "su gun girecegim, su gun cikacagim, sunlari yapacagim..." tarzi cevaplar vermesi daha iyi olur...

    Bir de anneniz ile ilgili herhangi bir soru sorulmus mu kendisine acaba?


  • @crazycells hizli donusunuz icin cok tesekkurler. evet babam annemle beraber sadece bizi ziyaret edecekti 😞 annemle ilgili herhangi bir soru sorulmadi. ikinci ds-160 formunda seyahat tarihini ileri alarak benim dogumgunumu kapsayacak sekilde duzenledik ve 6 haftaya dusurduk, emeklilik oncesi is tecrubelerindeki gorev tanimini ekledik ve unvanlarini ingilizce degil de turkce yazdik. "en fazla" ifadesinden yaptiginiz cikarim icin tesekkurler, bu sekilde dusunmemistim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bengisu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells hizli donusunuz icin cok tesekkurler. evet babam annemle beraber sadece bizi ziyaret edecekti 😞 annemle ilgili herhangi bir soru sorulmadi. ikinci ds-160 formunda seyahat tarihini ileri alarak benim dogumgunumu kapsayacak sekilde duzenledik ve 6 haftaya dusurduk, emeklilik oncesi is tecrubelerindeki gorev tanimini ekledik ve unvanlarini ingilizce degil de turkce yazdik. "en fazla" ifadesinden yaptiginiz cikarim icin tesekkurler, bu sekilde dusunmemistim.

    Bol sanslar dilerim.

    Basvuran kisi olarak babanizdan beklenilen ne amacla, nereye, ne zaman gidecegini bilmesi. Hatta bu sefer ucretsiz rezervasyon yapabilecek veya rezervasyonu iptal edince parayi %100 geri odeyecek bir siteden rezervasyon yapmayi da deneyebilirsiniz. Giris, donus tarihleri konusunda bu sekilde daha net olursunuz. Eger formda yazilan cevaplarla babanizin verecegi bilgiler ortusmezse veya babanizin cevaplari formda yazilanlar kadar net olmazsa durumu supheli bulabilirler.


  • @crazycells geldikleri zaman bizde kalacaklar 2 yatak odali evimiz. davet mektubunda yazmistik ama ibraz etme firsati olmamis. sorulmayan evraklari ibraz etmek olumsuz bir etki yaratir mi? mesela ev tapusu, davet mektubu vs

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bengisu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells geldikleri zaman bizde kalacaklar 2 yatak odali evimiz. davet mektubunda yazmistik ama ibraz etme firsati olmamis. sorulmayan evraklari ibraz etmek olumsuz bir etki yaratir mi? mesela ev tapusu, davet mektubu vs

    Uçak rezervasyonunu kastediyor olabilir Ali bey. Bir de hem DS 160 da hem de görüşmede, eşinin de (annenizin) turist vizesi sahibi olduğunu, birlikte sizi ziyaret edip birlikte döneceklerini ve giriş çıkış için kesin tarihler kullanmasını sağlarsanız olumlu sonuç alına bilir.


  • @crazycells Teşekkür ederim 🌺

  • ⭐⭐

    @bengisu Ds formunda yazılan bilgiler ve görüşmede söylenen bilgiler birbirini tutmalı ds 2 ay görüşmede 3 ay denilmesi redde sebep olmuş gibi görünüyor


  • Merhaba B2 vizesi için herangi bir acente ile mi çalışmaliyim? Eğer oyleyse güvenilir acente onerisi yapabilir misiniz?


  • Az önce mart ankara randevum iptal oldu. Siz reschedule yapmayın yeni randevu tarihiniz ayrıca bildirilecek içerikli başka bir mailde geldi. Bakalım ne zamana verecekler.


  • @crazycells @LordBolton @ibrahimasar hepinize cok tesekkur ederim. gelisme ve sonuclari sizinle buradan paylasacagim. iyi gunler


  • Ekşi Sözlükten alıntı:

    bugün eşimle birlikte aldığımız vize.

    geçtiğimiz aylarda en erken haziran 2023'e randevu bulabilmiştik ama arada randevulardan boşalan günler oluyor ve anında onu almak gerekiyor. bu süreçte aklımıza geldikçe gece gündüz hep randevuları kontrol ettik. sonunda açıldı ve b1/b2 vizemizi bugün alabildik.

    istanbul başkonsolosluğu için gözlemlerimi anlatacak olursam, ilk girişten itibaren tüm çalışanlar çok pozitif ve eğlenceli insanlardı. gergin bir ortam bekleyen beni yanılttı. aşamalar ve dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekilde:

    -içeri girerken telefon, akıllı saat, usb vs gibi elektronik bir alet yanınıza alamıyorsunuz. çantaya da izin vermiyorlar, o yüzden yanınıza sadece belgelerinizi alın.

    • girdikten sonra ilk bankoda pasaport kontrolünden geçiyorsunuz,

    • sonra ikinci bankoda parmak iziniz alınıyor,

    • üçüncü basamak olarak da görüşmelerin yapıldığı, üç tane bankonun bulunduğu yerde sıraya giriyorsunuz ve sıranız hangi bankoya denk gelirse oraya girmek zorundasınız. şuna denk gelmeyim şeklinde bir seçeneğiniz yok maalesef ilk görüşmenizse. (tek istisnası daha önce reddeden kişiye yine denk geldiyseniz diğerine geçmenize izin veriyorlar)

    • görüşmeyi ingilizce veya türkçe yapabilirsiniz. biz ingilizce yaptık çünkü çalışanların hepsi yabancıydı. türkçeleri biraz zayıf olduğu için yanlış anlaşılmak istemedik. ama türkçe de yapabilirsiniz.

    • görüşme esnasında görevli ds-160 formunuza yazdıklarınızı okuyor. neden amerika'ya gitmek istediğinizi, orada nerde kalacağınız gibi basit ve temel sorular soruyor. onun dışında klasörümüze, belgelerimize, davetlerimize, banka hesap sirkülerine, maaş bordromuza, tapularımıza falan hiç bakmadı.

    • benim gözlemlediğim kadarıyla baktıkları tek şey burada kalıcı olduğunuza dair mesleğinizin ve gelirinizin olduğuna inanmaları. benim girdiğim grupta kimse reddedilmedi.

    • gerilmeyin, gülümseyin, “günaydın, iyi günler” vs gibi kelimeler kullanın. rahat olmaya çalışın ve en önemlisi net olun, şüpheli cümleler kurmayın.

    umarım faydası olur bu yazdıklarımın, herkese bol şans..

    [eksisozluk.com/entry/130878869]

  • ⭐⭐⭐⭐

    Arkadaşlar ufak bir bilgi vermek istiyorum. Mayıs 2021 de ds160 doldurdum ve Haziran 2022 ye randevu almıştım. Sonra Mart 2022 ye kaydırdım randevumu. Bugün öğleden sonra mail geldi ais den randevunuz öne çekilecektir diye. Sonra da Ocak 2022 ye çekildiğine diar mail geldi. Bence bu saatten sonra ais den randevu açılmayacak gibime geliyor. Randevusu olanları öne çekiyor konsolosluk. Bu benim şahsi düşüncem tabi ki. Ama takip etmekte fayda var. Herkese iyi akşamlar dilerim.


  • @denizci10 hala Ankarada nisan 2023, Istanbulda temmuz agustos 2023 tarihli randevular acilip kapaniyor. bir hareketlilik var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bengisu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @denizci10 hala Ankarada nisan 2023, Istanbulda temmuz agustos 2023 tarihli randevular acilip kapaniyor. bir hareketlilik var.

    Bence herkes en kısa zamanda randevusunu alsın. Anladığım kadarıyla İstanbul konsolosluğu tam kapasite ile görüşmelere başlıyor. Şimdi nereden biliyorsunuz, kaynağınız ne gibi sorular olacak. Şöyle söylemek istiyorum Mart 2022 deki randevuyu 2 ay öne almanın başka açıklaması olmaz. Bence Ağustos 2023 randevuları en geç bu sene sonuna kadar görüşmeye çağırılır gibime geliyor. Ben Mayıs 2021 de randevu aldığımda Haziran 2022 ye vermişlerdi. O zaman yuh falan diyordu herkes ama gelin görün ki 28 gün sonra görüşmem var. Ayrıca randevuyu 3 kez de Kasım 2021 ve Aralık 2021 e taşıma imkanım varken kullanmadım. Ondan randevu tarihi ne olursa olsun herkes bi an önce randevusunu aşsın ve beklesin. Dün baktım benim Mart 2022 randevum boş gözükmüyor. Yani sanırım artık öne çekmek olmayacak. Konsolosluk kendisi randevu verecek. Herkese kolaylıklar ve başarılar dilerim.


  • arkadaşlar haftaya İstanbul'da b tipi turist vizesi mülakatım var. ds-160 durumumu kontrol et diye bakınca NO STATUS yazıyor normal mi? Geçen şubatta tamamlayıp çıktı almıştım. acaba süresi mi geçti ??? yardım ???


  • Konsolosluk işleme aldığında değişir merak etmeyin


  • Herkese merhabalar. Annemin ocakta Turist vize görüşmesi var. Kendisi henüz covid aşısı olmadı. Konsoloslukta yakın tarihte görüşmesi olan arkadaşlara aşı kartı filan soruldumu acaba? Amerikaya girişte aşı kartı sorulduğunu biliyorum ama vize için böyle bir ibare duymadım. Bilgi sahibi olan arkadaşlar aydinlatirlarsa çok sevinirim.


Benzer Başlıklar

  • 47
  • 177
  • 4
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum