Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells Evet haklısınız, ne yazık ki gönderdiğim email'i değerlendirmeye almayacaklarını düşünüyorum, tek umudum sisteme yolladığım ilk mesajda ki yazdıklarımı yeterli bulsunlar.

    Ben 1 kasım 2021 olarak randevu talebinde bulundum. Fakat onlar talebimiz kabul edilirse, kendilerine göre uygun bir tarih vereceklerini not düşmüşlerdi.

    Ayrıca sistemde şu şekilde bir uyarı var (turuncu ikaz verilmiş)
    Expedite Request
    01 November 2021
    Öğlenden Sonra
    at Istanbul

    Hala değerlendirme aşamasında mıyım ? Bunu nasıl yorumlamak gerekir ?

    maalesef tam emin degilim, ama hala degerlendiriyorlardir yoksa red cevabi gelirdi... su an sanirim cevap beklemek disinda yapilabilecek bir sey kalmadi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MuRtY alttakiyle yeni bir DS-160 formu doldurup mulakata onu goturun...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MuRtY, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @lfcali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @MuRtY alttaki eski ds160 üzerinden düzenleme yapıp yani yenisini oluşturmuş olursunuz. Üstteki de onay sayfası yani çıktı alacağınız sayfa.

    @lfcali teşekkür ederim. Peki yenisini yaparken yani eskisini güncellerken, mülakatım falan iptal olmaz dimi? Sadece güncellemiş ve yeni bir barkod(confirmation number) almış olurum değil mi? Mülakata giderken de, hem eski confirmation number, hem de yeni cn götürsem yeterli olur diye düşünüyorum? Teyit etmem gerekiyor. Tekrar teşekkür ederim desteğin ve cevapların için.

    hayir merak etmeyin, yenisini dolduruyor olmaniz eski DS-160'u iptal etmiyor... AIS kaydinizin (pasaportun nereye gonderilecegini gosteren belge) ciktisi ile yeni DS-160 formunun numarasini goturmeniz yeterlidir 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYKlRl, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar herkese merhaba ayrıca sabır da diliyorum.
    Kız arkadaşımla turistik vizeye başvurduk. Randevuyu birlikte aldik, tarihi geri çekmeye çalışıyorum ikimiz için. Ilk verdiği tarih şubat 2023 çünkü. Aynı anda tarih çekmeye çalışınca 2023 haziran var sadece. Ama burada daha erken tarihlerde bosluk oldugu yazıyordu. Sadece kendi randevumu çekme ekranına girip devam dedigimde şu yazı cikti:

    *****Aşağıda belirtilen adayların randevuları için yeni tarih belirlemeyi seçtiniz. "Devam" tuşuna tıklarsanız bu başvuru sahiplerinin mevcut randevuları iptal edilecek, tüm başvuru sahipleri yeni bir seyahat grubuna yerleştirilecek ve sistem yeni bir randevu seçmeniz için sizi uyaracaktır. ****

    Dolardan ötürü gitmemeyi düşünüyoruz artık bütçemizi zorlayacağı için zaten 🙂 ama bunun ne anlama geldiğini de merak ettim. Daha doğrusu biz grup olarak degerlendirildigimiz icin mi acaba erkene cekemedik? Dolar artmaya devam edecek, eğer grup olarak degerlendirildigimizden dolayi erkene alma şansımız olmayacaksa, dolar +12 tl olduğunda zaten gidemeyeceğim için randevuyu tamamen iptal edeyim diyorum. Simdiden teşekkür ederim yanıt için.

    bence bir problem yok sayin @AYKlRl , once var olan tarihi iptal edip, sonra dosyanizi diger tarihe yerlestirecekler... ben cumleden bunu anladim... siz bunu yapinca sadece sizin dosyanizi mi tasidi?


  • @MuRtY aynen öyle. Eskiye bakmıyorlar bile. Yeni ds160 numaranızı pasaport un arkasına yapıştırıyorlar hatta.


  • Teşekkür ederim Sayın @crazycells
    Tek basina gitmeyecegim başvurumu çekmeyi denemedim açıkçası o uyarıyı gordukten sonra. 19 gun planlamistik geziyi onu bir hafta azaltmak durumundayız kur sebebiyle. Amerika ya kadar gidip 10 gün kalmaya değer mi ve dolar böyleyken farklı yere gitmek daha makul mu bunun kararını verip gerekirse iptal edeceğiz.
    Zaten 2023 tarihi verilmis saka gibi.


  • Merhaba, b2 vizesi icin ds160 ile ilgili birkac sorum var. Ben esim ve oglum vizeye basvuracagiz.

    1. Esim yabanci uyrukluydu. Evlenerek Turk vatandasligina gecti. Formda gecen Spouse's country/ region of origin (nationalty)

    Kismina turkiye mi yazmam gerekir yoksa dogdugu ulkeyi mi yazmam gerekir.

    1. Oglum 4 yasinda , esim ve oglum icin ayri ayri ds160 doldurmam mi gerekir?

  • Haziran 2023 e randevu çıkıyor. Ben napalım anlayamadım ödemesini yapıp randevuyu alalım mı daha sonra randevu ön tarihlerde açık olursa değiştirme şansımız var mı?


  • @lfcali, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ankaralıdoktor43 hocam memur bana Amerika da ne kadar kalacaksın demedi. Özellikle California da ne kadar kalacaksın dedi.
    Ben de olanı söyledim. Gerçekten de o kadar kalıp araç alıp tura çıkacaktım. Bunu kendisine de söyledim sizin gibi yanlış anlamasın diye.
    Ben hikayeme inanmadan ziyade zaten yapmak istediğim bir şeyi söyledim yani.
    Dediğiniz gibi pandemi de sadece gezmek yeterli değil gibi iş için falan olduğunda daha makul gibi.
    Bu arada onlar maddiyata bakmıyor sonraki aşama galiba önce ds160 da ki maaşa bakıyorlar gibi.
    Bakalım hayırlısı olsun.

    Hocam mesele sizin ne planladığınız değil. Mesajın tekrar okursanız demek istediği anlayabilirsiniz. Yani insana makul gelmiyor. CA'da 3 gün kalıp gezmeye çıkmak. Hele daha önce Amerika'ya gitmemiş, bağlantısı olmayan birinin bunu yapması. Mesela yanlış anlaşılması değil. Yine mesajımı tekrar okursanız sizin planınız yapmak istediğiniz Amerika koşullarında makul olmuyor. Mesele sadece doğruyu söylemek değil. Hayırlısı olsun.

  • ⭐⭐

    @ankaralıdoktor43 Açıkçası sorun Amerika'da tanıdığı olması değil bilakist bir tanıdığı varsa red alıyor insanlar herşey iyiyken çünkü bu kişi orada kalmasında tutunması da yardımcı olur diye düşünülüyor. Sorun şu 3 günlük yakın ucuz ve küçük bir şehre olur bu makuldür ancak 10.000 kilometre öteye koskoca California'yı sadece 3 günlüğüne gezmeye gidiyorum derseniz bu çok mantıksız ve olağan dışı olarak algılanır California pek çok ülkeden daha büyük ve gezilecek yeri de çoktur ABD'yi 3 günde gezmeye gidiyorum veyada Türkiye'yi 3 günde gezmeye gidiyorum demek ile aynı şey absürt. Yoksa tanıdığım var o gezdirecek dese memur "bu tanıdığı buna orada bakarda.. o zaman kalır bu" der çok fazla sadece tanıdığı biri olduğu için red alan insan var herşey iyiyken


  • bence gecmıste yaptıgım green card başvurularından dolayı oldu. onları gorduklerıne ınanıyorum ozellikle pasaport numarası gırıldıgınden beri .. neyse yılbaşına meksika cancun'a gideceğim . malum e vizeyle gıdebılıyoruz. avrupayı görmekten sıkıldım artık .

  • ⭐⭐⭐

    @hmntskn Meksika'da kapıdan geri çeviriyor çoğu kişiyi. Biz birilerini istenmeyen ilan ederken bizi kimse istemiyor artık😏


  • yanı vize almak için ne yapalım ? bu ne saçmalıktır ya . çözemiyorum bu red işini. @bidünya meksika konusunda emin misiniz ? 13000 tl uçak bileti verdikten sonra kabul edilmezsem delirir orada cartele katılırım herhalde..


  • Merhabalar, bu yıl üçüncü gc başvurumuz. Gc dan Şansımızın gülmesini beklerken turist vizesi ile de şansımızı denemek istiyoruz. Oldukça ileri tarihlere verildiğini okudum. Biz ilk defa turist vizesine başvuracağız. Daha önce sadece tayland a gitmiştik zaten orası da vizesizdi🙃 sorum şu ilk başvuruyu çocuklarla yapmadan eşimle seyahat olarak planladıgımı söylemek onay almayı kolaylaştırabilir mi? Onay alırsam bir süre sora cocukları da götürmeye karar verdim diyerek cocuklara vize almak istesem süphe mi uyandırır? Ret almamanın yollarını kestirmeye çalışıyorum. Eşimin ortaklı bir dükkanı var çalıştırdığı. Ben de özel bir şirkette çalışıyorum. Mal varlıgımız yok. Ev araba vs. Abd de arkadaşlarımız var. Vize için bankada uçuk olmayan bir rakam göstermeye çalışacağız. Henüz öyle bir para yok😂

  • ⭐⭐⭐

    @hmntskn, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    yanı vize almak için ne yapalım ? bu ne saçmalıktır ya . çözemiyorum bu red işini. @bidünya meksika konusunda emin misiniz ? 13000 tl uçak bileti verdikten sonra kabul edilmezsem delirir orada cartele katılırım herhalde..

    Evet eminim YouTube ta ve Facebook grubunda bir çok kişi kapıdan geri gönderildiğini açıkladı. İçlerinde eşi Meksikalı olanlar bile var. Özellikle belli yaş aralıpındaki, tek gelen erkek profilleri geri çeviriliyor. Meksika hükümeti, ABD tarafından çok fazla Türk'ün sınırdsn kaçak geçme girişimi olduğunu bildirmişler.
    Cartele katılmak daha mantıklı bu gidişle😂


  • @bidünya sen yazdıktan sonra araştırdım da durum hakıkaten oyleymıs . demek bızım turkler artık texas sınırına atlıyor haha . yazık valla gülsem mi ağlasam mı bilemedim . maldivlere gideyim o zaman . inşallah onlar alıyordur.

  • ⭐⭐⭐

    @hmntskn, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @bidünya sen yazdıktan sonra araştırdım da durum hakıkaten oyleymıs . demek bızım turkler artık texas sınırına atlıyor haha . yazık valla gülsem mi ağlasam mı bilemedim . maldivlere gideyim o zaman . inşallah onlar alıyordur.

    İşinizi bilmiyorum ama bir çok ülke digital nomad vizesi veriyor. Tabi her ülkenin kendine özel şartları var. Bir araştırın isterseniz.


  • araştırdım onları. hepsi türkiyeye uzak noktalar. en son italyaya gidicem uluslararası lojistik işindeyim

  • ⭐⭐⭐

    @hmntskn, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    araştırdım onları. hepsi türkiyeye uzak noktalar. en son italyaya gidicem uluslararası lojistik işindeyim

    Evet çok uzak noktalar gerçekten. Bol şanslar şimdiden.


  • @crazycells Selamlar, maalesef, erken randevu talebimi onaylamadılar. Yani gerçekten çok talihsizlik mi diyeyim ne desem bilemedim. Yeteri kadar insani neden değilmiş yani ALLAH korusun illa birinin ölmesi veya hasta olması mı gerekiyormuş saçmalık resmen. Artık buradan dönmez herhalde, sanırım mevcut randevuyu iptal etsek vize ücretini geri de alamıyoruz. Gitmek için hiç bir motivasyonum kalmadı ne yazık ki 😞


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum