Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @likable Başarılar umarım olumul sonuçların bizimle paylaşın lütfen . Sonucu.


  • ACİL!!! Ds 160 Form dolduruyorum da. Fransa Schengen vizesi ile Fransa, İsviçre ve Hollanda’ya girdim fakat Hollanda damgası basmamış havalimanında. Hollanda’yı gezdiğimi yazabilirmiyim yada nasıl kanıtlarım sayın @crazycells


  • Uçak biletim yeme İçmeler vs var ama damga basmamışlar 😔



  • Arabistan, Rusya, Fransa ve İsviçre yeterli olur mu?


  • Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @likable B1/B2 Turist Vizesi Hakkında Yardım içinde söyledi:

    ACİL!!! Ds 160 Form dolduruyorum da. Fransa Schengen vizesi ile Fransa, İsviçre ve Hollanda’ya girdim fakat Hollanda damgası basmamış havalimanında. Hollanda’yı gezdiğimi yazabilirmiyim yada nasıl kanıtlarım sayın @crazycells

    Tabii tabii, gittiyseniz yazin... hic dert degil, kanitlanmaniz beklenmiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @likable B1/B2 Turist Vizesi Hakkında Yardım içinde söyledi:

    Arabistan, Rusya, Fransa ve İsviçre yeterli olur mu?

    bu ulkelerin hepsini yazabilirsiniz... ne kadar cok ulke, o kadar iyi gorunur...


  • @crazycells doldurdum formu konsoloslukta Hollanda ve Belçika diye eklesem giriş çıkış damgaları Yok demezler mi?


  • Merhaba arkadaşlar, 2-3 gün içinde turist vizesi için randevu alacağım. kamu personeliyim. konsolosluk sitesinde istenen belgeler arasında ''başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Amerika Konsolosluğu’na hitaben İngilizce yazılmış'' dilekçe istiyor. Bu dilekçeyi Türkçe yazsak sizce problem olur mu? teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @likable B1/B2 Turist Vizesi Hakkında Yardım içinde söyledi:

    @crazycells doldurdum formu konsoloslukta Hollanda ve Belçika diye eklesem giriş çıkış damgaları Yok demezler mi?

    demezler 🙂 Fransa'ya ve Isvicre'ye gittiginize gore, hemen yanibasindaki ulkelere de girmeniz cok normal. Ayrica schengen bolgesindesiniz, damga vurulmamasi da cok anormal bir durum degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zofo ABD turist vizesi içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar, 2-3 gün içinde turist vizesi için randevu alacağım. kamu personeliyim. konsolosluk sitesinde istenen belgeler arasında ''başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, Amerika Konsolosluğu’na hitaben İngilizce yazılmış'' dilekçe istiyor. Bu dilekçeyi Türkçe yazsak sizce problem olur mu? teşekkürler.

    Konsoloslarin cogu Turkce biliyor o nedenle cok buyuk problem olmaz sanirim, ama ingilizce hazirlarsaniz daha ideal olur. Eminim internette hazir kisa sablonlar bulabilirsiniz, onlari kullanmanizda bir sakinca yok.


  • @crazycells teşekkürler efem.


  • Ona bakmıyorlar. Ben de kamu personeli olarak aldım vizeyi. Sadece kurumdan imzalı mühürlü izin tarihlerinizi ve dönü işe başlayacağınıza dair bir yazı (Türkçe) almanız yeterli


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Gittiğimde trenle 2 ülkeye daha gittiğimi söylerim 😁

    @crazycells B1/B2 Turist Vizesi Hakkında Yardım içinde söyledi:

    @likable B1/B2 Turist Vizesi Hakkında Yardım içinde söyledi:

    @crazycells doldurdum formu konsoloslukta Hollanda ve Belçika diye eklesem giriş çıkış damgaları Yok demezler mi?

    demezler 🙂 Fransa'ya ve Isvicre'ye gittiginize gore, hemen yanibasindaki ulkelere de girmeniz cok normal. Ayrica schengen bolgesindesiniz, damga vurulmamasi da cok anormal bir durum degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    B1 vizesi, ABD'de is toplantilarina ve konferanslara katilmak icin;
    B2 vizesi, ABD'de tatil yapmak, birilerini ziyaret etmek veya tibbi tedavi almak icin kullanabilir.
    B1/B2 vizesini de iki amacli kullanabilirsiniz. Eger ABD'ye bu amaclarla seyahat etmek istiyorsaniz o durumda basvuracaginiz vize turu B1/B2 olmali.

    2017 yilinin istatistiklerine gore B1/B2 vizesine Turkiye'den basvuranlarin kabul orani ~%82'tir, maalesef B1/B2 vizesini almayi garanti edecek sihirli bir formul yoktur ama konsolosluk bu basvurunuzu onaylarken bazi kriterleri goz onunde bulundurarak karar verir. Basvuru yaparken sunlari goz onunde bulundurmalisiniz:

    1. Basvuru nedeniniz ve seyahatinizin ayrintilari:

    Goz onunde bulundurmaniz gereken ilk ve en onemli durum, B1/B2 basvuru nedeninizdir. ABD'ye seyahat amacinizi, tum nedenleriyle ve iyi bir planla aciklayabilmeniz gerekir. Yukarida bu vizelerin ne icin verildigini yazdim, eger konsolos bu vizeleri belirtilen amaclar disinda kullanacaginiza kanaat getirirse vize basvurunuzu onaylamaz.

    Ornegin, ABD'de 1 hafta tatil yapmak istiyorsaniz ama hangi tarihlerde nerede olacaginizi, ABD'de hangi eyalete gideceginizi bilmiyorsaniz konsolos bu seyahatinizin amacini sorgulayabilir ve durumu supheli bulabilir. Fakat gunu gunune belirlenmis, gezilecek yerlerin listesi cikarilmis, ucak biletleri arastirilmis bir gezi planini konsolos daha samimi ve gercekci bulacaktir. Ayrica yine bu gezi planinda nerede ne kadar sure konaklayacaginizi da belirlemeniz yine dosyaya olumlu yansiyacaktir.

    B1/B2 vizesiyle ABD'ye girince size 6 aylik bir I-94 suresi verilecek (I-94 formu sizin ABD'ye vize ile giris yaptiktan sonra ABD'de ne kadar kalabileceginizi soyleyen formdur). 6 aylik sure amaciniza gore degisebilir ama cogunlukla 6 ay veriliyor. Fakat yine de amaciniza gore planlarinizi daha kisa sureli yapmanizi tavsiye ederim. Ornegin turistik amacla basvuru yapiyorsaniz, 5-6 ay boyunca ABD'de tatil yapacaginizi soylemeniz cok gercekci bulunmayabilir.

    2. Gocmenlik isteginiz ve ulkenizle olan baglar:

    B1/B2 vizeleri gocmen olmayan vize turleridir ve gocmenlik istegine sahip kisilerin bu vizeleri almasi zordur. Bu vize basvurunuzun onaylanabilmesi icin acik bir sekilde ABD'den Turkiye'ye geri doneceginizi gosterebilmeniz gerekmektedir. Konsolosluk butun basvuru sahiplerini "gocmenlik istegi var" olarak degerlendirir ve vizeyi alabilmek icin bunun aksini sizin gosterebilmeniz gerekmektedir.

    Turkiye ile olan iliskilerinizin ne kadar guclu oldugunu gosterebildiginiz surece konsolosu ikna etmeniz kolaylasir:

    • Meslek baglari:

      Turkiye'de meslek sahibiyseniz bu dosyaniza olumlu yansir. Tabii ki sadece is sahibi olmaniz 'vize onayi' anlamina gelmez, konsolos su anki ve onceki is yerlerinde ne kadar uzun sure calistiginizi, nasil bir ise sahip oldugunuzu, is yeri sahibi olup olmadiginizi ve maasinizi goz onunde bulundurarak buna karar verir. Ayrica ABD'de gecireceginiz sure de yaptiginiz isin dogasina uygun olmalidir. Ornegin, bir sirketin onemli bir pozisyonundaysaniz, fakat vize basvurusunda 6 ay ABD'de tatil yapacaginizi belirtirseniz konsolos dogal olarak bu durumu supheli bulur.

    • Aile baglari:

      Bakmakla sorumlu oldugunuz yasli anne ve babaniz, ya da okula giden cocuklariniz varsa bu tur durumlar da vize basvurunuza olumlu yansir. Konsolos, bu aile iliskilerinin sizi Turkiye'ye geri getirip getirmeyecegini verdiginiz bilgilere gore degerlendirir. Ne kadar cok aile uyeniz Turkiye'deyse bu o kadar iyi bir durumdur. Ornegin konsolos; annesi, babasi ve 2 kardesi de ABD'de yasayan ve bekar olan bir kisinin Turkiye'ye geri donecegine daha zor ikna olur.

    • Finansal baglar:

      Turkiye'de kendi evi, gayrimenkulu, mali (sahip oldugunuz araba ve araclar), yatirim fonlarinda yuksek miktarda paralari olan bir kisinin Turkiye'yi terkedip geri gelmemesi daha dusuk bir ihtimaldir.

    • Egitim baglari:

      Eger ogrenciyseniz, konsolosun geri donup mezun olacaginizi bilmesi basvuru dosyaniza olumlu yansiyacaktir. Misal bir universite ogrencisinin daha universiteye yeni baslamis olmasi cok guclu bir bag sayilmayabilir ama 3. sinifi bitirmis bir universite ogrencisinin geri donup mezun olacagina konsolosun ikna olmasi daha kolay olur. Ayrica iyi notlara sahip bir ogrenciyseniz, not belgelerinizi (transcript veya karnelerinizi) de yaninizda bulundurun. Cevremden gozlemledigim kadariyla iyi notlara sahip ogrencilerin vize basvurularinin onaylanma ihtimali daha yuksek oluyor.

    • Cevrenizle olan diger sosyal baglar:

      Bunlar da yukarida yazdiklarimin disinda sizi ulkeye baglayan diger nedenler olabilir. Ornegin sahibi oldugunuz dernek veya vakiflar varsa; gonullu olarak baska kurum ve kuruluslarda surekli gorev aliyorsaniz; koyunuzde, mahallenizde veya cevrenizde cesitli organizasyonlarda yer aliyorsaniz bunlar da konsolosun gozunde dosyaniza olumlu yansiyabilecek diger noktalar.

    3. Daha onceki gezileriniz:

    Eger daha once Turkiye disina ciktiysaniz, onceki seyahatlarinizda gittiginiz ulkede izin verilenden uzun kalmadiysaniz ve ulkenize zamaninda donduyseniz konsolos bu bilgileri de olumlu degerlendirecektir.

    4. Finansal durum

    Butun seyahatinizi karsilayabilecek kadar maddi birikiminizin oldugunu gostermelisiniz. Bunu yapmanin en kolay yolu banka hesabinizdaki birikimi ve/veya maasinizi gostermektir. Ne kadar cok birikim gosterebilirseniz o kadar olumlu yansiyacaktir dosyaniza.

    Eger ABD'de olan biri ya da Turkiye'deki anne/babaniz veya baska bir akrabaniz size sponsor olup seyahat masraflarini karsilayacaksa, yine size maddi yeterliligi gosteren belgeleri vermeliler siz de bunlari mulakat gunu konsolosluga goturmelisiniz. Bu belgeler, banka hesap bilgileri, maas bordrolari ve konsolosluga hitaben yazilmis bir mektup olabilir. Konsolos, tum seyahatinizi karsilayabilecek kadar maddi yeterliliginiz oldugunu gormeli.

    5. Dogru ve tam bilgiler

    Hem basvuru formunda hem de mulakat sirasinda sorulan sorulara dogru ve tam bilgiler vermelisiniz. Vereceginiz yanlis veya yaniltici bir bilgi bile, dosyanizda geri kalan her sey olumlu olsa dahi vize basvurunuzun red edilmesi icin yeterlidir. Ozellikle mulakat sirasinda sorulabilecek konsolosluk sorularina hazirlikli olmalisiniz ve sorulara mumkun oldugu kadar az, oz ama doyurucu cevaplar vermelisiniz. Konsolosluk, klasik bir mulakat sirasinda, seyahatinizin amacini ve ayrintilarini (ne zaman, nereye gideceksiniz? nerede kalacaksiniz?), kiminle seyahat edeceginizi, seyahat masraflarini kimin odeyecegini, nasil bir is yaptiginizi vs. sorabilir... Bu tur sorulara hazirlikli olmalisiniz.

    Ayrica mulakat sirasinda konsolosun sorularina ciddi cevaplar vermelisiniz ve kendinizden emin olmalisiniz; laubali hareketler veya guvensiz, net olmayan cevaplar vize basvurunuzu olumsuz etkileyebilir.

    Not: Tavsiyeler ilk iletiye de tasinmistir.


  • @likable merhaba. Hiç merak etme schengen vizesinin nasıl kullanıldığını, schengen bölgelerine tek seferde farklı ülkelere gidilecekse sınır kontrolü ve pasaport kontrolü olmadığını, Usa bizden ve AB den çok daha iyi biliyordur. Bu nedenle pasaportta damga olmaması bir sorun yaratmayacaktır. Benim Uk vizesi başvurumda İtalya ya gittiğimi beyan etmiştim ancak slovenyadan italya ya gitmiştim. italyaya ait giriş çıkış damga vs yoktu. Konsolos telefon ile mülakatta italyaya ne zaman niçin nerden gittiğimi sormuştu. Bu tarz sorulara hazır ol ve dürüst ol yeter.


  • İyi geceler arkadaşlar bir kaç gün önce d160 formunu doldurmaya başladım ve bitti sayılır kafama tek bir soru takıldı

    Have you ever been arrested or convicted for any offense or crime, even though subject of a pardon, amnesty, or other similar action?

    ufak bir sorun yaşadım yurt dışında 8 ay kadar cezaevinde tutuldum ama sonra beraat ettim benim bu soruya nasıl bir cevap vermem gerekiyor boş bırakmak istemiyorum vize görüşmesinde sorun olmasını istemiyorum


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 2
  • 47
  • 968
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum