Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ea1925 benim pasaportum 40 gün sonra geldi.

• oyle bir sey olursa benim bitisim olur, ben tr'de yasamiyorum 🙂

• Son zamanlarda randevu alabilen var mi Ankara dan , ben ne zaman kontrol etsem yok. :*(

image.png

• @ea1925 şansınız bol olsun bazıları da ertesi gün veriliyor kargoya size denk gelir inşallah

• Merhabalar, 10 Martta vizem onaylanmıştı, bugün pasaportu teslim aldım, merak eden arkadaşlar için

• beyler merhaba radevu durumları nedir kovalasak erkene tarih alabiliyoz mu?

• ⭐⭐⭐

@bill_carson neden alamayasınız tek yapmanız gereken sayfa yenilemek 3-4 ay sonraya çok rahat boş yer bulursunuz

• ⭐⭐⭐

@lavender Tebrikler bende haftaya giriyorum bakalım ne olacak, benim eksim ben çalışmıyorum çalışma geçmişim yok üniversite stajları hariç bu kafamı kurcalıyor.

Bu tembel kendi ülkesinde çalışmamış hayatı boyunca bizim ülkeye gelip kalıp mı çalışacak diye düşünürler mi acaba 😁

• @newbie97 abd vizesi gerçekten çok farklı, bazen inanılmaz iyi yerlerde çalışmış, seyahat geçmişi olan kişilere red veriliyor bazen hiç yurt dışına çıkmamış kişiye onay. o yüzden umutsuzluğa kapılmayın.

• ⭐⭐⭐

@lavender Benim profilim 27 yaş, bekar kadın, çalışma geçmişi yok, aile büyüklerinin 2 side memur ve şengeni var, yeşil pasaport alamıyorum 25 yaşı geçtiğim için. Önceden avrupada vize istemeyen bir ülkede 9 ay kadar yaşadım(dil okulu). Hacettepe mühendislik terkim ama hala kaydım var sildirmedim 3 yıl önce bıraktım, ondan önce 2 yıllık bir sağlık bölümünden mezunum. Çalışmıyorum ama maddi kaygım yok bunu nasıl kanıtlayacağım bilmediğimden banka hesap özetlerimi çıkarttım ama bilmiyorum bakarlar mı. Tapu vs çıktısı götüreceğim

• @Didem-G sanırım telefondan işlemi yapıyorsunuz ? telefondan olunca hep aynı uyarıyı veriyor. PC den denemenizi tavsiye ederim

• This post is deleted!

• @kadirkoc hem telefon hem bilgisayar uzerinden denedim ayni. Ankara acilmiyor hic. Istanbul dan aldim simdilik, her gun kontrol ediyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

mülakatsız vize yenileme işlemlerinde önemli güncelleme!!

herkese merhaba,
    biliyorsunuz mülakatsız / posta yenileme işlemleri, vize bitiş işlemi 48 ayı doldurmamış vizeler için geçerliydi.
    geçen ay verdiğim bilgiye istinaden bazı konsolosluklar bu kuralı 12 aya / 1 yıla indirdiğini duyurmuştum.

son güncelleme ile ilgili kural istanbul ve ankara konsolosluğu'nda da güncellendi!
    artık türkiye'den de yapılacak vize yenileme başvurularında da vize bitiş tarihi 12 aydan / 1 yıldan az olmalıdır.

resmi konsolosluk linki;

a400f292-88be-4735-8153-a0999edd7987-image.png

resmi ais linki;

8d25a21f-eeed-433f-96a1-de8f0e69e4f6-image.png

ilgili muafiyetten yaralanmak isteyenlerin bu konua dikkat etmesini önemle tavsiye ederim.

• Merhaba. Tıp fakültesinde intörn doktorum. Mezun olmama yaklaşık 3 ay var. 2023 senesinde bir amerika turist vizesi reddim var. Vizeye başvurduğumda tıp fakültesi 4.sınıf öğrencisi ve daha önce hiç yurt dışına çıkmamış biriydim. Daha sonra 2024 yılında kanada vizesi aldım ve bir seyahat gerçekleştirdim. Yakın zamanda da ingiltere vizesi aldım ve bir seyahat planım var. Sizce mezun olmadan amerika vizesine tekrar başvurmam yakında yeni mezun olacağım için şansımı düşürür mü, yoksa mezuniyetten sonra mesleğe başladığımda başvurmam daha iyi bir izlenim oluşur? Biraz spesifik bir soru fakat bu konuda kararsız kaldım

• ⭐⭐⭐

@r-ruby

ABD reddiniz üzerinden seyahat geçmişi oluşturmuşsunuz, bu seyahatleri de ABD’nin bilgi paylaşımı yaptığı ülkelere yapmışsınız/yapacaksiniz.

Dolduracaginiz DS160’da beyan edeceğiniz tarih ve şehirler doğrultusunda (turistik bir plan ile kısa bir periyot için. Vizeniz onaylanirsa bu tarihlere ve şehirlere uymak zorunda degilsiniz), mülakatta soru gelmesi halinde DS160’da beyan ettiğiniz plan çerçevesinde cevap vererek, hekimlik meslek hayatı veya yoğun TUS hazırlık dönemi öncesi ABD turistik seyahati yapmak istediğinizi - merak ettiğinizi beyan ederek tekrar şansınızı deneyebilirsiniz kişisel görüşüm. Son takdir sizin tabii ki, belki mülakat tarihine kadar araya bir de Schengen vizesi/seyahati zorlarsınız ABD vize mülakatı öncesi. Bol şans 🍀

• @ATS16 Reddin üzerinden tam 2 sene geçmediği için (30 Mart'ta 2 sene olacak) randevuyu öne çekmek şu an için zor görünüyor. Ödemeyi birkaç ay önce yapıp başvurduğumda 2026 tarihine randevu alabilmiştim. Bu nedenle planımı askıya almıştım. 2 sene dolduğunda, boş randevuları daha çok görebilir miyim yoksa sistemde reddin üzerinden 2 sene geçmeden başvurduğum için yine aynı şekilde mi devam eder bu konuda bir bilginiz var mı? Çünkü redlilere daha az randevu açılıyor ve Ankara randevularını da göremiyoruz diye biliyorum. Ayrıca verdiğiniz detaylı cevap için çok teşekkür ederim.

• Merhaba bugun alinan onay icin pasaport ankaradan bursaya cuma gunune kadar ulasir mi?

• Herkese iyi aksamlar. Konsolosluga ulasim karti ile girilebiliyor mu?

• ⭐⭐⭐

@dreamer32 ulaşım kartı dediğiniz kart kredi kartı vb boyutta olan cüzdanınızda tasiyabileceginiz bir şey işe ve elektronik değilse, beraberinizde girebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 6
  • 5
  • 10
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106

55.5k
Users

4.8k
Topics

484.1k

| | | |